Općenito > Oprema

Gdje mogu kupiti ovu VCAN 136 kacigu??

<< < (3/4) > >>

The_Dark_Side:

--- Citat: 3alfa3 - 20 Veljača, 2012, 04:30:39 ---Kazem, prosle godine su pocele kontrole i ako ti fali homologacija ili neki njen dio - kaciga se smatra neispravnom. Jebiga.

--- Kraj citata ---

I sta bi ja sad trebao? trazit novi dio di piše puni certifikat??? Jer mi se od nošenja, vode i tko zna cega izbrisala?

daRio:

--- Citat: 3alfa3 - 20 Veljača, 2012, 04:15:17 ---Najkrace receno - kaciga mora na homologaciji imat istaknutu ECE R22 normu

--- Kraj citata ---

Prema trenutnim propisima može čak i R21 (neznam za koje je to zemlje ali naš zakon to dozvoljava) i R22
Tko ima volje i želje čitati,ovdje je sve lijepo objašnjeno.....
http://www.motori.hr/Prepoznavanje_oznaka_na_kacigama_1667.html
Također si u pravu što se tiče strogih kontrola,biti će ih još više jer se svašta može vidjeti i doživjeti na cestama.

3alfa3:

--- Citat: daRio - 20 Veljača, 2012, 08:28:44 ---Prema trenutnim propisima može čak i R21 (neznam za koje je to zemlje ali naš zakon to dozvoljava) i R22
Tko ima volje i želje čitati,ovdje je sve lijepo objašnjeno.....
http://www.motori.hr/Prepoznavanje_oznaka_na_kacigama_1667.html
Također si u pravu što se tiče strogih kontrola,biti će ih još više jer se svašta može vidjeti i doživjeti na cestama.

--- Kraj citata ---

Na ovom linku sto si dao pise ovo (i to je iz 2006. godine, dakle, moze biti isto ili stroze danas):

Pravilnik ECE R 22 je tijekom vremena mijenjan i nadopunjavan tako da njegova posljednja inačica nosi oznaku ECE R 22.05. U Republici Hrvatskoj na snazi je nešto starija (a time i manje zahtjevna) razina Pravilnika s oznakom ECE R 22.04.

3alfa3:

--- Citat: The_Dark_Side - 20 Veljača, 2012, 04:33:18 ---I sta bi ja sad trebao? trazit novi dio di piše puni certifikat??? Jer mi se od nošenja, vode i tko zna cega izbrisala?

--- Kraj citata ---

Nesto bi svakako trebao napravit, jer ovako si u prekrsaju.

btw, koliko je ta kaciga stara kad se to uspjelo izlizat? Ako je starija od 5 godina (i to od proizvodnje, a ne kupovine), trebalo bi ju ionako mijenjat. Ajde, moze i koja godina preko toga, al to je isto ko i kad vozis prestare gume - moze bit bez problema, ali i ne mora

Grale:
jel sve kacige kupljene u dućanu imaju homologaciju?čak i one kineske?jer mi je glupo,ako kupiš novu kacigu,a nema homoloagciju...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju