Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: mjere štednje goriva  (Posjeta: 11736 )

0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline tyranox

• Tržnica : (0)
  • forumski pješak
  • *
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Vukovar
  • Moj Skuter: Baotian bt49qt-12
  • Moja Kaciga: Takachi TK-110
  • MojSetup: 70cc
  • MojSpuh: Protocni od 125-ice
Odg: mijere štednje goriva
« Odgovori #120 : 21 Veljača, 2012, 00:07:41 »
stvar je u načinu vožnje al nemoš to svima objasnit....

:icon_thumright:

Istina, al ima tu puno jos faktora, nacin voznje, tezina auta, gume , vrijeme, "RELJEF" :d I TAK.......   :drunken_smilie: :drunken_smilie:

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #121 : 21 Veljača, 2012, 00:09:19 »
da to sam čito za pasat onaj novi,da je potrošnja bila oko 3 litre...
ne želi otkriti tajnu male potrošnje...jbt vozil se po autocesti cijelo vrijeme s tempomatom uključenim na 80...
« Zadnja izmjena: 21 Veljača, 2012, 00:10:52 Grale »
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline MALES SR180r

• Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: zx6r '07
« Odgovori #122 : 21 Veljača, 2012, 00:16:16 »
po meni: normalne gume,ne šlape 245 r18....propisno napumpane gume,naravno sređen motor,filtri svi također,dobre svječice ako je benzinac u igri,i mentalno stabilan vozač.... :icon_thumright:
Volio bi' posijati dulum marihuane,cugat' neku brlju što je stigla iz Tijuane,
volio bi' da je para više nego manje i da svaki dan za ručak mezim sushi, jedem janje...

Offline Johnny iber

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: je u dijelovima
  • Moja Kaciga: kapa glavu cuva
  • MojSetup: naturpijan tupom turpijom
  • MojSpuh: pofarban
« Odgovori #123 : 21 Veljača, 2012, 00:17:42 »
po meni: normalne gume,ne šlape 245 r18....propisno napumpane gume,naravno sređen motor,filtri svi također,dobre svječice ako je benzinac u igri,i mentalno stabilan vozač.... :icon_thumright:

Iskljucena klima, zatvorene šajbe tokom voznje.... zene lakse od 100 kila i tako dalje....
Ubit cu se ladno jos ovoga sata jer u kladioni ostade mi plata

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #124 : 21 Veljača, 2012, 00:19:15 »
Ajmo znalci....

Zasto board comp. pokazuje 0 litara kad se spustam niz breg i kocim motorom, a vise od toga ako se spustam u leru?

Offline dusVu

• forumski skuteraš
  • Mjesto: Vu
  • Moj Skuter: vise nije moj..
« Odgovori #125 : 21 Veljača, 2012, 00:27:44 »
navodno se na novijim autima prekida totalno dovod goriva dok se okretaji na spuste do xxxx a onda mu daje goriva kao na leru , a kad je izbacen iz brzine mora dobijat gorivo stalno jer inace, kak ce radit xD mslm nez kako da ti objasnim to al valjda si shvatio sta je pjesnik htjeo reci
Probaj se vozit na 2500 i pustit gas i pokazivat ce 0 do nekih okretaja ali kad ti okretaji padnu opet ce potrosnja bit kao na leru...
benjamin_hawk : "mikijev nrg ide ko munja pa vi gledajte"

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #126 : 21 Veljača, 2012, 00:28:38 »
navodno se na novijim autima prekida totalno dovod goriva dok se okretaji na spuste do xxxx a onda mu daje goriva kao na leru , a kad je izbacen iz brzine mora dobijat gorivo stalno jer inace, kak ce radit xD mslm nez kako da ti objasnim to al valjda si shvatio sta je pjesnik htjeo reci

Steta kaj si pokvario zabavu.

Al svejedno - sjedi, 5.   :icon_thumright:

Offline dusVu

• forumski skuteraš
« Odgovori #127 : 21 Veljača, 2012, 00:29:33 »
al sam ga srocio hahh valjda nece 90% ljudi shvatit..kad neznam kako da objasnim bolje

Offline MALES SR180r

• maxi forumaš
« Odgovori #128 : 21 Veljača, 2012, 00:33:11 »
al sam ga srocio hahh valjda nece 90% ljudi shvatit..kad neznam kako da objasnim bolje

ko je trebo shvatit,shvatio je....nije mi na pamet nikad padalo da idu na takve načine smanjenja potrošnje.... :dontknow:
volio bi' da je para više nego manje i da svaki dan za ručak mezim sushi, jedem janje...

Offline dusVu

• forumski skuteraš
« Odgovori #129 : 21 Veljača, 2012, 00:35:03 »
pa jbg, pametni ti danasnji auti :D isto ko i ona shema da ide bolje sa gorivom 100 oktana itd..moguce je , na novijim autima..neda mi se objasnjavati sad..

Offline Faba

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #130 : 21 Veljača, 2012, 00:38:22 »
Probaj se vozit na 2500 i pustit gas i pokazivat ce 0 do nekih okretaja ali kad ti okretaji padnu opet ce potrosnja bit kao na leru...
da,prekida dovod goriva.

Samo mi nije jasno ima li kakvih posljedica na motor ako je dugo bez goriva. Mislim na pregrijavanje i slicno.

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #131 : 21 Veljača, 2012, 00:42:16 »
da,prekida dovod goriva.

Samo mi nije jasno ima li kakvih posljedica na motor ako je dugo bez goriva. Mislim na pregrijavanje i slicno.

Nema kaj gorit, znaci nema ni razvijanja temperature.

Samo mi jedna stvar niej jasna. Zasto kad krecem od kuce s autom nizbrdo i chok radi itekako, potrosnja je 0 litara ako kocim motorom? Pa tak se mogu vozit i 2km kolika je nizbrdica, a da se motor uopce ne grije. To nemre bit zdravo
« Zadnja izmjena: 21 Veljača, 2012, 00:43:48 3alfa3 »

Offline MALES SR180r

• maxi forumaš
« Odgovori #132 : 21 Veljača, 2012, 00:43:32 »
da,prekida dovod goriva.

mislim da možda i nema,jer vjerujem da ulje normalno "štrca" u cilindre,šta se tiće podmazivanja,pa nebi trebalo bit tu problema,samo pitanje ak sam u pravu... :dontknow:

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #133 : 21 Veljača, 2012, 00:44:26 »
mislim da možda i nema,jer vjerujem da ulje normalno "štrca" u cilindre,šta se tiće podmazivanja,pa nebi trebalo bit tu problema,samo pitanje ak sam u pravu... :dontknow:

Pa uljna pumpa je mehanicka i okrece se ako se i motor okrece, znaci, podmazivanja ima

Offline Faba

• maxi forumaš
« Odgovori #134 : 21 Veljača, 2012, 00:46:02 »
Nema kaj gorit, znaci nema ni razvijanja temperature
logicno.  :icon_thumright:
Ja to nisam uspio zakljucit. Nego sam se drzao onog- manje goriva,veca temperatura u cilindru.  :toothy12:

Offline MALES SR180r

• maxi forumaš
« Odgovori #135 : 21 Veljača, 2012, 00:47:43 »
Pa uljna pumpa je mehanicka i okrece se ako se i motor okrece, znaci, podmazivanja ima

zato sam to i napiso....a dokle got ima podmazivanja nema strahaa od pregrijavanja,nije cvaja ak nema smjese da cvikne i ode sve u pm..... :dontknow:

Offline Faba

• maxi forumaš
« Odgovori #136 : 21 Veljača, 2012, 00:51:17 »
Nema kaj gorit, znaci nema ni razvijanja temperature.

Samo mi jedna stvar niej jasna. Zasto kad krecem od kuce s autom nizbrdo i chok radi itekako, potrosnja je 0 litara ako kocim motorom? Pa tak se mogu vozit i 2km kolika je nizbrdica, a da se motor uopce ne grije. To nemre bit zdravo
bitno da ima ulja.
Ne znam kako radi cok na novijim autima. bilo bi najidealnije da se gasi skoro odmah nakon paljenja.

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #137 : 21 Veljača, 2012, 00:51:57 »
zato sam to i napiso....a dokle got ima podmazivanja nema strahaa od pregrijavanja,nije cvaja ak nema smjese da cvikne i ode sve u pm..... :dontknow:

Pregrijavanje ni ne moze bit problem, ali trenje metala o metal mzoe itekako (cvikanje). Al kak pumpa ulja radi, nema frke.
Jedino mi se ne svidja takav nacin rada (tj. nerada  ;D ) kad je auto hladan i kad bi se trebao sto prije zagrijat

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #138 : 21 Veljača, 2012, 00:52:51 »
Ne znam kako radi cok na novijim autima. bilo bi najidealnije da se gasi skoro odmah nakon paljenja.

Na mom Swiftu radi po zimi jako dugo. DA ga ostavim u dvoristu dok se ne ugasi, proslo bi sigurno 3-4 minute, mozda i vise. U voznji zna to trajat i 2-3km

Na motoru se gasi koliko sam shvatio na nekih 55C, a to se postigne relativno brzo (minuta, minuta i pol na leru po zimi) ili nakon pol minute lera unutar kilometra prevozenih

Offline vktr

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #139 : 21 Veljača, 2012, 01:38:50 »
ovo je i mene brinulo, spuštam se niz veliko brdo sa hladnim motorom i onda ne znam kaj me više boli, kočenje motorm il vozit pod laganim gasom i kurit kočnicež

i zanima me na kolko je inače minimalno okretaja ok vozit i šaltat dizela atmosferskog a da nema štetnih posljedica

i kak je najbolje na semaforu se zaustavljat? do koje brzine kočit motorom a da je veća ušteda kočnica nego što je štete napravljeno lameli i ostalim dijelovima koji trpe

u zadnje vrijeme praksiram rev match  :frajer: što i nije baš lagano dok se vozim tak stalno do 2k okretaja ali se pogubim ako mi je upaljen radio jer po zvuku procjenim okretaje pa se vozim u tišini  :laughing6: i osluškujem zvukove motora  :bang:

također me zanima  dok krećem  što je manje štetno(tj manje financijski štetno i lakše za izmjenit) je li bolje brže se pokrenut s mjesta al uz one neugodne vibracije ili lagano onako izbjeć te vibracije ali samim time je obavezno skurit lamelu malo više, šta sve trpi dok tak krećem da se sve trese? i šta je isplativije
« Zadnja izmjena: 21 Veljača, 2012, 01:44:55 vktr »