Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: mjere štednje goriva  (Posjeta: 11718 )

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Sever

• Tržnica : (+7)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rakitovec
  • Moj Skuter: Luna ,sym ,tomos 2X
  • Moja Kaciga: neka kineska
  • MojSetup: nula bodova
  • MojSpuh: serijala
mjere štednje goriva
« : 19 Veljača, 2012, 10:31:39 »
evo ljudi
predlozite par korisnih nacina kak ustediti gorivo
to bi nam svima bilo korisno :D
« Zadnja izmjena: 21 Veljača, 2012, 16:15:17 3alfa3 »
:kinez:  :D

Offline Johnny iber

• Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • Moj Skuter: je u dijelovima
  • Moja Kaciga: kapa glavu cuva
  • MojSetup: naturpijan tupom turpijom
  • MojSpuh: pofarban
Odg: mijere štednje goriva
« Odgovori #1 : 19 Veljača, 2012, 10:40:55 »
Da svi stavimo slabije kiteve, i spuhove manje frge i sve odlicno postelano...
Ili uzet baotiana serijskog ne skidat blokade nit nist  :toothy12:
Jbg-a vozis se 45-50 ali 5l neces potrosit u 5 dana  :laughing7:
Ubit cu se ladno jos ovoga sata jer u kladioni ostade mi plata

Offline zvonkec_92

• GY6 in <3
  • Tržnica : (+31)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #2 : 19 Veljača, 2012, 10:50:55 »
najbolje 1 km se vozit pa 500 metara gurat skuter i tako opet.. :P

Offline *JOHNSON*

• Tržnica : (+1)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Aprilia sr50 Ditech
  • Moja Kaciga: Shark
  • MojSpuh: Serijala :D
« Odgovori #3 : 19 Veljača, 2012, 10:52:51 »
Uzmite si ajnsprice i vozas se 2.5 litre 100km pa gledaj
Nevozi brze nego sto tvoj andeo cuvar moze letjeti.

Offline Sever

• forumski skuteraš
« Odgovori #4 : 19 Veljača, 2012, 11:07:24 »
e to je meni u planu samo ne sa baotianom ,igla je spuštena na drugi zub(bila je trecem) a kad krene voznja i vidi se potrosnja,ko zna mozda bude trebalo i na prvi  :sad1:

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #5 : 19 Veljača, 2012, 11:12:56 »
Meni je trosenje benzina gusht. Kad se vozim ravno, 90 km/h i stedim bengu, jedva cekam da dodjem na zavojite dijelove gdje cu konstantno ubrzavat i kocit i trosit bitno vise benzina.  ;D

A kome je skuter/motor/auto prijevozno sredstvo, a ne samo gusht, taj nek nauci vozit ekonomicno. Koliko puta vidim da bi se moglo ustedit na bengi samo da se vozi racionalno, a ne sporo i sa puno kocenja/ubrzavanja.

Offline danc00

• Tržnica : (+19)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Krapinske T.
  • Moj Skuter: ZX-6R
  • Moja Kaciga: Airoh Pit-OneX
  • MojSetup: XD
  • MojSpuh: Akrapović
« Odgovori #6 : 19 Veljača, 2012, 11:31:36 »
I ne samo to, nego se treba vozit namjenski a ne samo da se vozi.

Mada na skuterima nebute ušparali na benzinu nikak, em napravite malo km godišnje s njim, em ne troši tolko puno . A ak se neko sa RACE setupom vozi na duge staze svaka mu čast, ne radi benzina nego i radi drugih djelova.

Pun ZG ja znam vidjet su auti koji imaju samo vozaća, znaći troši se benga a iskorištenost je 20% ca, tu se treba štedjet.

Ja se rađe vozim na skuteru koji troši 4.5L i vozim se ko čovek, nego na serijali koja troši 3L i nikam nejde, frčem gas a niš se ne događa.

Ali kao najveće šparanje benzina vidim u kupnji Runnera 4T....ide dosta i malo troši :icon_thumright: Ali opet moram pljunut za vozačku i registracija je skuplja :BangHead:
2006.-2012.Yamaha Aerox 46, by danc00
2012.-2013 Gilera Runner VXR
2013- Kawasaki 636

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #7 : 19 Veljača, 2012, 11:47:56 »
Ali kao najveće šparanje benzina vidim u kupnji Runnera 4T....ide dosta i malo troši :icon_thumright: Ali opet moram pljunut za vozačku i registracija je skuplja :BangHead:

Sve je stvar koliko novaca mislis ulozit u svoj transport. Jer, i pjesice se moze doc do cilja.

A kaj se cijena tice.... Kupio sam nov motor 18.03.2010 - dakle, manje od 2 godine je proslo. Do sada me on kostao 35.000kn (benga, rega, gume...).
Skuter je nemjerljivo jeftiniji i za vozikanje po gradu je svakako bolja varijanta

Offline Sever

• forumski skuteraš
« Odgovori #8 : 19 Veljača, 2012, 11:51:42 »
Sve je stvar koliko novaca mislis ulozit u svoj transport. Jer, i pjesice se moze doc do cilja.

a gle ima nas koji nismo u gradu i kojima je skuter ili bilo kakav motor jedno od prevoznih sredstva

Offline mario_f15

• Tržnica : (+11)
  • maxi forumaš
  • 2T Power !
  • Mjesto: ...sB...
  • Moj Skuter: ...derbi...
  • Moja Kaciga: ..uvex ps400s..
« Odgovori #9 : 19 Veljača, 2012, 11:52:10 »
manje se vozite i dobro :P

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #10 : 19 Veljača, 2012, 11:52:56 »
a gle ima nas koji nismo u gradu i kojima je skuter ili bilo kakav motor jedno od prevoznih sredstva

Dok je prijevoz problem - dobro je. Kad bus gladan zbog siromastva, onda imas problem.
« Zadnja izmjena: 19 Veljača, 2012, 11:58:48 3alfa3 »

Offline Sever

• forumski skuteraš
« Odgovori #11 : 19 Veljača, 2012, 11:55:05 »
Dok je prijevoz problem - dobro je. Kad bus gladan zbog siromastva, onda imas problem

dobro ti velis,ali kaj je najbolje to sve povlaci jedno za drugim
neko nema kak na posao nebude imal love i sigurno bude gladan

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #12 : 19 Veljača, 2012, 11:58:54 »
Malo sam i racunao....
Neki u ZG auto koriste samo za do posla i nazad. Ako je posao udaljen 5km od kuce (10km u oba smjera), taksijem to obavis (tamo i nazad) za 60kn. Recimo da godisnje to kosta oko 10.000-15.000kn.
Auto je svakako skuplji. Samo na benzin ces dnevno potrosit 10kn barem, parking platit, regu platit, servise, gume, bogami i kazne koji put... Da ne pricam da auto treba i kupit i da mu je svake godine vrijednost manja zbog starosti.

Sad zamisli kad se taksi dijeli - nadjes nekog (ili vise njih) i svako placa jedan dan. Na prijevoz do posla i nazad prakticki potrosis manje nego samo na bengu za auto. Ma i puno manje nego na smrdljive tramvaje i buseve

Offline starky

• forumski pješak
  • *
« Odgovori #13 : 19 Veljača, 2012, 12:03:31 »
samo neka se jos malo bolje razvije cijela tehnologija za automobila na struju i to bude pun pogodak, imat takav jedan elektricni auto za gradske voznje i super, još je problem svemu tome cijena takvih vozila

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #14 : 19 Veljača, 2012, 12:08:50 »
samo neka se jos malo bolje razvije cijela tehnologija za automobila na struju i to bude pun pogodak, imat takav jedan elektricni auto za gradske voznje i super, još je problem svemu tome cijena takvih vozila

Ne samo da je skup, nego te baterije imaju kratki zivotni vijek, a one su najskuplji dio auta.

Dobar koncept el. auta mi se cini sa izmjenjivim baterijama. Dodjes autom na "pumpu", napeljas ga na rampu, a robot ti izvadi tvoju bateriju iz podnice auta i ugradi napunjenu.

Offline Reponja

• moderator
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka
  • Moj Skuter: Aprilia Rally,
  • Moja Kaciga: Held
  • MojSetup: je specijalan Sport!
  • MojSpuh: Tecnigas Trek
« Odgovori #15 : 19 Veljača, 2012, 12:14:34 »
Neznam, ekipi koja vozi aute je lakše korigirati potrošnju nego nama na skuterima. Mjenjanje brzine na 2500 okretaja, lagana vožnja, uže gume, ne paliti klimu, voziti se s kolegama na posao/s posla,... Na motoru isto sve ovisi o tempu vožnje, zato mi Viragica troši manje od skutera.
Na skuteru moraš mijenjati setup, auspuh, bez gasa na nizbrdo itd... I sa svime time uštediš bijednu litru (ako i toliko), a počinješ predstavljati opasnost na cesti, dobijaš čir zbog prespore vožnje i živčani slom zbog kretena koji te obilaze kao da te žele srušiti..

Mislim da se na skuterima nemože uštediti, ali i da za time nema zapravo potrebe. Da cijena benzina skoči za 2 kn po litri, to vam je 8-10 kn skuplji tank, što i nije tolika propast (koliko vas puši, cuga vikendima, kupuje dodatne/stylish dijelove za skutere? Na tome se da daleko više uštediti nego na potrošnji goriva)...

Mi (moji doma i ja) smo unazad 20ak godina sve aute imali sa plinskom instalacijom, ali sada su i sa time počeli zafrkavat po pitanju cijene. Pobogu, sjećam se kada je litra plina bila ispod 3 kn, pred nekoliko dana sam vidio 5.70kn/litra. I dalje je isplativije imati plin, ali neznam koliko je vremena potrebno da se isplati cijena instalacije. Susjed je to ubacivao pred 4 godine, razlikom u cijeni tankanja plin/benzin je pokrivao trošak instalacije, nakon godinu i pol je imao kompletno otplaćenu instalaciju. Dakle, onda je trajalo godinu i pol. Gledajući cijenu, mislim da neće trajati manje od 2 i pol godine otplate kroz razliku u vožnji.. A gle, ako imate namjeru zadržati auto više od tog vremena, nešto para sa strane (budimo realni, to rijetko tko ima), ubacite si plin u auto. Naravno, vrijedi za benzince, postoji mogućnost stavljanja instalacije i na dizelaša, ali je preskupa i dosta kompliciranija, što je u konačnici čini i puno teže isplativom...

Nadam se da sam nekome pomogao sa ovim...
"I would berry my dick so far inside her ass, who ever could pull it out would be crowned king Arthur!"

Offline c.miki.h

• forumski skejter
  • **
  • Jbg kinez ali ide
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Osijek
  • Moj Skuter: Longjia Sharpy
  • Moja Kaciga: plava
  • MojSetup: Skoro ništa
  • MojSpuh: Ručni rad
« Odgovori #16 : 19 Veljača, 2012, 13:00:27 »
zasto da gledamo na potrosnju kada smo svi tu da nam motori sto bolje idu. sta znaci pola ili litre goriva manje?
pa zar je opet crko?

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #17 : 19 Veljača, 2012, 13:37:19 »
baš sam htio napisat da kupite ajnsprice,al me kolega preduhitril...
danc,ja radim godišnje oko 10000 sa skuterom i puno ustedim...jer mi je jedino prijevoznik sredstvo...jer neman svoj auto...a sa skuterom dok prođem u zg na faks i vratim se,to mi je već ušteda sto kn...i par puta tak godišnje i već sam regu otplatil...a dok je toplo idem svaki tjedan...
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Offline zvonkec_92

• GY6 in <3
  • Tržnica : (+31)
  • maxi forumaš
« Odgovori #18 : 19 Veljača, 2012, 14:08:41 »
Neznam, ekipi koja vozi aute je lakše korigirati potrošnju nego nama na skuterima. Mjenjanje brzine na 2500 okretaja, lagana vožnja, uže gume, ne paliti klimu, voziti se s kolegama na posao/s posla,... Na motoru isto sve ovisi o tempu vožnje, zato mi Viragica troši manje od skutera.
Na skuteru moraš mijenjati setup, auspuh, bez gasa na nizbrdo itd... I sa svime time uštediš bijednu litru (ako i toliko), a počinješ predstavljati opasnost na cesti, dobijaš čir zbog prespore vožnje i živčani slom zbog kretena koji te obilaze kao da te žele srušiti..

Mislim da se na skuterima nemože uštediti, ali i da za time nema zapravo potrebe. Da cijena benzina skoči za 2 kn po litri, to vam je 8-10 kn skuplji tank, što i nije tolika propast (koliko vas puši, cuga vikendima, kupuje dodatne/stylish dijelove za skutere? Na tome se da daleko više uštediti nego na potrošnji goriva)...

Mi (moji doma i ja) smo unazad 20ak godina sve aute imali sa plinskom instalacijom, ali sada su i sa time počeli zafrkavat po pitanju cijene. Pobogu, sjećam se kada je litra plina bila ispod 3 kn, pred nekoliko dana sam vidio 5.70kn/litra. I dalje je isplativije imati plin, ali neznam koliko je vremena potrebno da se isplati cijena instalacije. Susjed je to ubacivao pred 4 godine, razlikom u cijeni tankanja plin/benzin je pokrivao trošak instalacije, nakon godinu i pol je imao kompletno otplaćenu instalaciju. Dakle, onda je trajalo godinu i pol. Gledajući cijenu, mislim da neće trajati manje od 2 i pol godine otplate kroz razliku u vožnji.. A gle, ako imate namjeru zadržati auto više od tog vremena, nešto para sa strane (budimo realni, to rijetko tko ima), ubacite si plin u auto. Naravno, vrijedi za benzince, postoji mogućnost stavljanja instalacije i na dizelaša, ali je preskupa i dosta kompliciranija, što je u konačnici čini i puno teže isplativom...

Nadam se da sam nekome pomogao sa ovim...
zaboravio si napomenut da je rega svake godine skuplja 15% kad imaš plin u autu..

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #19 : 19 Veljača, 2012, 14:16:27 »
stari je u atosa ubacival plin pred oko 4 godine...auto troši malo više od 6 l plina...dok je ugradio plin cijena je bila 3,35,malo više od pol cijene benzina...oko 10 tkn je koštala ugradnja,a nakon godinu dana je bio na nuli...a sad čim je benzin skuplji,to je veća razlika u cijeni između njega i plina,te je isplativije vozit na plin još više...jedino je problem po zimi dok treba oko 5 km da se prebaci na plin...ove zime smo skurili rezervar i pol benge,a po ljeti budemo manje od pol...
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang: