Tehnički kutak > Tuning skutera

Promijenio ulje u motoru prvi put sam

<< < (4/6) > >>

Agil:

--- Citat: stardust - 06 Travanj, 2008, 18:07:40 ---meni nije jasno gdje se nalazi taj filter za ulje tj. mrezica (naprstak)na cepu..ja imam samo cep bez ikakve podloske ili icega???

--- Kraj citata ---

...ma moraš imati taj filter...nisu ti ga valjda na servisu bacili nakon prvog mijenjanja ulja...???

Pogledaj ovaj filmić iz serije "žene mehaničari"...takav filter mora imati i Agility....I ja sam koristio ovaj film da bi sastavio filter, jako je koristan

http://www.mojskuter.com/forum/index.php?topic=6111.0

(nije sticky, jer sam ga neozbiljno prezentirao )

gun_rider:
ovakve teme su sprdnja...nhf...
iden ja sad otvorit temu: sam san ulia gorivo u motor :toothy12:

ivanm:
ulje na autima brže tamni po zimi jer je bogatija smjesa..
znači ako ima previše benge u smjesi stvara se dosta gareži pa ulje to ispire..
a to se događa i ako je kompresija slaba (karike) i onda plinovi prolaze u karter i tada ulje crni..
ako je ulje smeđe ili žuto smeđe nakon dosta km to nije nikakva greška, već dokaz ispravnog funkcioniranja motora..

3alfa3:

--- Citat: ivanm - 06 Travanj, 2008, 22:29:30 ---ako je ulje smeđe ili žuto smeđe nakon dosta km to nije nikakva greška, već dokaz ispravnog funkcioniranja motora..

--- Kraj citata ---

OK, nisam ni mislio da ulje nakon ispuštanja mora biti blatna crna kaša, ali svakako ne smije izgledati (skoro) kao novo nakon ispuštanja.

3alfa3:

--- Citat: Agil - 06 Travanj, 2008, 12:34:29 ---zašarafi li se štapić prilikom mjerenja , ili se samo nasloni na otvor za ulijevanje ulja...?

--- Kraj citata ---

Obrises stapic, userafis do kraja i ocitas nivo.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju