Tehnički kutak > Tuning skutera

Promijenio ulje u motoru prvi put sam

(1/6) > >>

Agil:
..dakle nakon 300 km od ugradnje 80 ccm kita odlučio sam prvi put sam promijeniti ulje u motoru....

inače je to posao od 10 minuta ali meni je trebalo pola sata...

pribor: 2 boce koka kole, skalpel, okasti ključ 16, ulje 10 W - 40 Midland (89 kn ), stare novine, papirnate maramice, lijevak mali

dakle , stavio novine, podigao pa ugrijao skuter, razrezao bocu coca cole na pola, stavio ispod....

prvi problem: bio me strah odvrtat ćep od ulja - bio jako stegnut....ali je ipak sve prošlo u redu, uz male ožiljke na ćepu

par puta zakurblao rukom da se iscijedi svo ulje ( ulje je bilo dosta tamne boje..kao Coca Cola )

oprao filter ulja u vodi i posušio papirnatom maramicom

sastavio ćep i filter ,...zavio, tj. zatvorio ćep od ulja

u gornji otvor uz pomoć lijevka ulio iz boce ulja 3/4 sadržaja ( malo se prolilo ) - ide 7 dcl....po manualu

pokušao odmah i nakon paljenja ( radi nekako mirnije ) provjerit nivo ulja...ali nisam uspio...prokleti štapič za nivo je crne boje  i uvijek se cijeli zamasti kad ga gurnem u otvor...zašarafio ili ne ??????

ulio ulje iz razrezane boce u novu praznu bocu Coca Cole, skupio prljave stare novine i išao oprat ruke

Pitanje:

je li normalno da ulje nakon 300 km ima tamnu boju....?
ako sam ulio 0,5 - 1 dcl ulja više..kako se to može odrazit na performanse i trajnost motora ( GY6 80 ccm )..?
što mislite o Midland ulju..( 10W - 40 ) ?

ChRiStIaN:
nije cudno da ulje promjeni boju
višak se neće odrazit na perf. neg ce ti bacit ak ima visak negdje van...bar bi trebao...
wtf is midland?  ???

SlowRider:
 :wav:

Stavi si Malossi naljepnicu kao ja u blizini getribe i ulje ce se automatski podesavati najboljim performansama  :laughing6:

Agil:
Midland Motorcycle SAE 10W-40 Swiss Qulity Oil

Specifikacije :API SH/SG,JASO-MA  http://www.oelbrack.ch/pdf/21716%20Motorcycle%2010W-40.pdf

Proizvođač: OEL BRACK Ag, 5502 HUNZENSCHWH, Švicarska    http://www.midland.ch/
Uvoznik: STRNAD Holding, Čakovec Bana Josipa Jelačića 11, 040 395856

@.SlowRider ...zar za to ne ide Silkolene naljepnice....malossi naljepnica na getribi  djeluje na mehaničke dijelove getribe i bolje sampodmazivanje rolnica u variomatu, nekako mi je nelogično da djeluje i na podmazivanje..? ( osvježi sliku u profilu )

Jandro:
ja sam na svom ulje mijenjo 1000km poslije razrade i ulje je bilo ko novo, žutu nije ni trunke boju promijenilo
ko prvi dan kad sam ga ulijevao

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju