Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Aerox(MoNsTer RePliCa) By Mikac
Mikac21:
e ovako.radilica nije bila u zamrzivacu,jedino sam ležaje stavljo i grijao dosjede...malo sa gumenim čekićem i sve je sjelo kak treba.što se blokova tiče,nisam ih rastavljo jer frend radi pun klinac sa skuterima i motorima(stari mu ima privatni servis koji se bavi već 35god tim poslom)i rekao je da je dosad na sve blokove stavljo samo brtve i nikad nije bilo problema...ali ja sam za svaki slučaj uzeo diht masu i izvana popunio te spojeve malog i velikog bloka(će to pomoći šta)...i da..danas se nastavio posao i zbog one usrane distance između variomata i radilice nismo mogli radit(izgubila se)nadam se da znate o čem pričam(onak ko prsten izgleda sam duže i deblje(piagio mašine to nemaju)
ima li itko kakav pijedlog šta da se stavi umjesto toga
Rox-Rab:
mislis na bolcnu ili onaj prsten iza bendixa?
a ovo sto si stavio diht mase izvana ti nece bas pomoc....
pralas:
ne mora znaciti da ce ista biti sto nije stavljena diht masa,kad su od člana walkaya blokovi bili spajani nije bilo ni diht mase niti ičega i sve uredno radi,bez greške...moguce da su stijenke savrseno ravno napravljene pa da dihta,nema druge...vidjet ces kada upalis i provozas
Josip:
--- Citat: Rox-Rab - 21 Travanj, 2012, 23:59:49 ---
onda ima samo smisla grijat lezajeve :icon_scratch:
--- Kraj citata ---
zagrijes dobro blok i namontiras lezaj, i poslje samo ugrijes krunu (unutarnji dosjed lezaja) i stavis radilicu :icon_thumright:
samo trebas pazit ako je poliamidni kavez, onda ne kruzis plamenom po kavezu i kuglicama, vec samo po kruni s unutranje strane (kad kruna blago pocme poprimat zuckastu boju to je to) stavis radilicu
sve skupa bude gotovo za manje od pola sata
danc00:
@Josip, ne razmem te, kaj tolko filozofiraš, ak ne vjeruješ uzmi mikrometar pa izmjeri dimenzije radilicie(dio na koji sjeda ležaj) nakon 12h u škrinji, ne frižideru. Pa ti bu de sve jasno, grijanjem jednog ili hlađenjem drugog bez oba nema tolikog smisla.
Zato se veli da se radilica zamrzne, a ležajevi ugriju i onda se dobe mjere koje se traže i sve samo padne na svoje mjesto. Manje mjere dobiš zamrzavanjem, malo veće mjere dobiš grijanjem i to je dosta. Normalno radilica se malo naulji prije stavljanja u škrinju, a poslje malo pošprica WD-om.
Polimid kavezi se griju u ulju, a čelični se griju fenom...i to je o. Kaj bi sad zmišljal olu vodu. Ma da, se i na hladno sve da namontirat, ali ovako ide bez primjene sila.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju