Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Druga dimenzija gume  (Posjeta: 3303 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline danyq7

• Tržnica : (+7)
  • forumski skuteraš
  • Banned!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: ◘Minarelli◘
  • Moja Kaciga: Uvex
Druga dimenzija gume
« : 25 Siječanj, 2012, 21:06:35 »
U knjižici od skutera piše da su gume 130, 60, 13" , ja bi stavio 130, 70, 13" i zanima me jel će mi na tehničkom samo ispravit to u knjižici ili će možda nešto kenjat da moram neke ateste radit da se vidi da li je ta dimenzija sigurna za vožnju na tom vozilu?

Offline istipa622

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Duga Resa
  • Moj Skuter: NRG MC2 & Hornet 600
  • Moja Kaciga: HJC fg-15
  • MojSpuh: Leo Vince & Akrapovič
Odg: Druga dimenzija gume
« Odgovori #1 : 25 Siječanj, 2012, 21:14:07 »
ma daj ajde nitko nece ni skužit ,a ako i skuži nece bit problema
bezveze se zamaras

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #2 : 25 Siječanj, 2012, 21:19:33 »
Za razliku od auta, za skutere i motore proizvodjac navodi samo jednu dimenziju i mislim da se druga ne moze upisivat u prometnu jer proizvodjac nije predvidio upotrebu drugacijih dimenzija.
Al ja se nebi puno sekirao - to ti nece ni gledat na tehnickom (99,9% sam uvjeren)

Offline efz

• administrator
  • Tržnica : (+8)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zabok
  • Moj Skuter: Versulja 650
  • Moja Kaciga: SchuberthS1 PRO
« Odgovori #3 : 25 Siječanj, 2012, 21:59:29 »
Za razliku od auta, za skutere i motore proizvodjac navodi samo jednu dimenziju i mislim da se druga ne moze upisivat u prometnu jer proizvodjac nije predvidio upotrebu drugacijih dimenzija.
Al ja se nebi puno sekirao - to ti nece ni gledat na tehnickom (99,9% sam uvjeren)

evo ja sam siguran jos ovih 0,1% tako da nema brige  :icon_thumright:
Sve za skuter/vespu - MStrgovina.hr
- tuning & styling dijelovi
 - gume
  - akumulatori
   - ulja

Offline Tomi_ZG

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Gilera Runner 50 SP
« Odgovori #4 : 25 Siječanj, 2012, 22:13:24 »
Ovisi di ideš na tehnički,ako ti u istoj stanici do sad nisu gledali ni neće,evo recimo primjer,jedamput sam došao na tehnički s doslovno ćelavom gumom,pita on kaj je to,ja velim iz za#ebancije to je sportska guma,smijemo se oba dva i pusti me,dok u drugoj stanici lik izvadi šubler i mjeri dubinu ripne i gleda dimenziju guma napred i iza,tak da ono,nema pravila

Offline darac_os

• Tržnica : (+2)
  • forumski skejter
  • **
« Odgovori #5 : 16 Svibanj, 2012, 20:55:33 »
a sta kazete na promjenu kompletne felge sa recimo 10 na 13 cola? kako to rjesiti? i jel se moze na tehnickom?

Offline giannelli

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • *
  • Banned!
  • Warn a brother (WB)
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: DBK
  • Moj Skuter: SR50R
« Odgovori #6 : 16 Svibanj, 2012, 21:01:52 »
ja sam na autu dosao sa 14 felgom, u knjizici je bila 13, prica dunda na tehnickom je bila da razliku od 1coll mozemo unijet u knjizicu. kasnije iduce godine dodjem ja sa 15coll felgom da vidim hoce li rec isto  :laughing7: dundo se pravio pametan i pitao je gore u zagreb koji su rekli da moze ta dimenzija i naveo ju u napomenu. to ide kod auta jer gledaju manje vise u katalog jel dolazio taj auto iz tvornice sa tim dimenzijama. radilo se o golf trojki, znaci do 16 bi torelilali na tehnickom jer je isao gti sa tim 16kama. 17 je vec atest vrijedan.

tako da za skuter brijem da je tesko bez atesta prec sa 10'' na 13''. za sirinu i visinu gume manje vise, za 10% visine ili 1cm sirine gume nece nista prigovorit i moze se uvest. ja npr na nrg poweru imam 130-60-13 a u knjizici 140-60-13. i da ti prigovori jab mu reko onak lagano ''i kaj sad?''  :dontknow:  :laughing7:
Serijski phva ima taj 209ha atomizer što mu je i mana ed ima 211fa atomizer koji je puno pogođeniji zanemarimo klipič 40 i a7 iglu,ler diznu 34

Offline darac_os

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #7 : 16 Svibanj, 2012, 21:04:04 »
ja sam na autu dosao sa 14 felgom, u knjizici je bila 13, prica dunda na tehnickom je bila da razliku od 1coll mozemo unijet u knjizicu. kasnije iduce godine dodjem ja sa 15coll felgom da vidim hoce li rec isto  :laughing7: dundo se pravio pametan i pitao je gore u zagreb koji su rekli da moze ta dimenzija i naveo ju u napomenu. to ide kod auta jer gledaju manje vise u katalog jel dolazio taj auto iz tvornice sa tim dimenzijama. radilo se o golf trojki, znaci do 16 bi torelilali na tehnickom jer je isao gti sa tim 16kama. 17 je vec atest vrijedan.

tako da za skuter brijem da je tesko bez atesta prec sa 10'' na 13''. za sirinu i visinu gume manje vise, za 10% visine ili 1cm sirine gume nece nista prigovorit i moze se uvest. ja npr na nrg poweru imam 130-60-13 a u knjizici 140-60-13. i da ti prigovori jab mu reko onak lagano ''i kaj sad?''  :dontknow:  :laughing7:

A koliko bi kostao otprilike atest za tako sta? znaci prednja i zadnja guma promjena dimenzije i jel bi to uopce moglo proc atest?

Offline Gilera_Vk

• Tržnica : (+7)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Vinkovci
  • Moj Skuter: Runner SP 50
  • Moja Kaciga: MDS
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #8 : 16 Svibanj, 2012, 21:08:02 »

zvao sam prije koji mjesec centar za vozila hrvatske, samo ona dimenzija koja je u prometnoj moze biti na skuteru, bar za skutere to vrijedi.
 Lako je za tehnicki,tu nema nikad problema, ali ak slucajno naides na kontrolu prometa mozes imat problem ak te posalju na vanredni tehnicki.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #9 : 16 Svibanj, 2012, 21:09:50 »
mogu ici samo dimenzije s kojima je vozilo homologirano. U slucaju skutera je to samo jedna dimenzija

Offline darac_os

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #10 : 16 Svibanj, 2012, 21:18:26 »
zvao sam prije koji mjesec centar za vozila hrvatske, samo ona dimenzija koja je u prometnoj moze biti na skuteru, bar za skutere to vrijedi.
 Lako je za tehnicki,tu nema nikad problema, ali ak slucajno naides na kontrolu prometa mozes imat problem ak te posalju na vanredni tehnicki.

Ma to i mene sekira da.. znaci nema nikakve veze ako npr runner stari i runner novi imaju razlicite dimenzije guma ja po zakonu nemogu staviti tockove od novog runnera na stari?

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #11 : 16 Svibanj, 2012, 22:09:56 »
Ma to i mene sekira da.. znaci nema nikakve veze ako npr runner stari i runner novi imaju razlicite dimenzije guma ja po zakonu nemogu staviti tockove od novog runnera na stari?

ne mozes