Općenito > Propisi
prijepis motora
fran:
ne bi smjelo, jer jos nisi poslovno sposoban... osim ako slucajno ne radis ili si se ozenio pa ti sud dao poslovnu sposobnost. u suprotnom moras imati pristanak svojih zastupnika, to bi vjerojatno bili roditelji.
Mr J:
Evo nesto mi nije jasno kod ovog prijepisa vec reganog motora... Jel' kupac mora odjaviti motor u policijskoj postaji bivseg vlasnika (prodavatelja) pa ga onda prijaviti u svojoj?
Je li prodavatelj gotov sa svima kada izadje od javnog biljeznika sa dobivenim novcima i potpisanim ugovorom?
gun_rider:
Koliko san ja skužia u kupoprodajnom moraš samo navest da prodavatelj ustupa tablice kupcu, ovjerite to, i onda ti ka kupac dođeš na policiju sa tablicama, prometnom, kuprodajnim da ptomjene vlasnika. Naravno prije toga moraš platit porez, 5% od vrijednosti motora koja je navedena u kupoprodajnom, a ako je cijena manja nego motor vrijedi, onda plaćaš porez po toj cijeni na koju ga oni procjiene s obzirom na godište i model.
Benjamin:
za 50 ccm se ne placa nikakav porez oslobodeni su...
ak imas 16 i osobnu mislim da mos kupiti bez starca....bar sma ja mogao makar je stari bio samnom ali niko nis nije pitao...i kasnije sam ga prodao sa 17 isto bez starca i nikakvih problema...
Prodavac odreduje jel ostaje tablica ili ne...moze ga odjaviti ili napravit smao prijepis vlasnika...ali ak je motor regan tehnicki vrijedi i za novog vlasnika...znaci nemora na tehnicki nego samo po nove tablice...koje mora platiti neznam sad koji tocno iznos neku sicu uglanvom...
fran:
tablice samo mislim da ti dodju 50-100 kn, nisam siguran ali neke tako malo cifre su
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju