Pozz, nisam neki "super" znalac za skutere i djelove za njega pa sam došao ovdje pitat par pitanja koja me zanimaju.
Aprilia Sportcity 50 2T 2009...
Skuter je iz 2009 godine 8 mj(3. vlasnik) prvi vlasnik je bio brat od žene koj ga je isto čuvao, pazio mazio itd itd...nikada padano sa njega, kakve polomljene plastike i tako to......8 soma pređeno( žena ga vozila dok nije ostala u drugom stanju onda je odmarao dobrih 4-5 mj) i sad ja treči vlasnik.
Naime prije par dana nekako nenormalno je poceo proklizavat naravno zadnja guma, kod malo jaceg starta bez problema krene u mjestu se okretat guma ili ako malo jace stisnem zadnju a da da za njom nisam prednju krene kao po ledu ic.
To mi se do ovog petka uopce nije desavalo, mogao sam zadnju stisnut puno jace pa nebi proklizavala ( čak i po mokrom, ledenom itd itd) a sad po suhom bez problema proklizava.
E sad mene zanima dal prašina može imat utjecaj na bubanj i gume, jer prije 2 dana poceli su kopat cestu baš kod mog ulaza a ja zaboravio maknut skuter i drugo jutro sav je bio bijel od prašine i baš od tad se to pocelo desavat.
Drugo pitanje tiče se auspuha, imam gianelijev GO koj je vjerovatno stavljen nakon sta su skinute blokade i super sve radi al nekako dio ispod koj vodi u motor imm osjecaj kao da ce svaki tren nastat rupica kakva ili puknut pa dostavio sam par slika da bi docarao ovo sve sta sam napisao.
E sad zanimalo bi me kako malo "Pojacat" skuter...ide solidnih 80-85 bez iceg dirnutog sta se tice fabrickog( osim auspuha koj je gianeli GO ) pa me zanima sta bi se moglo stavit da nije skupo a da cisto da mu jos malo snage kad recimo voze se dvoje...bolji auspuh?
Sta se tiče guma, koliko odprilike traju sa normalnim nacinom vožnje i koje preporucit?
Zahvaljujem na citanju i nadam se kakvim konstruktivnim odgovorima...ponavljam nisam expert za motor pa zato sam i doso pitat tu za odgovore, nekima bezvezne nekima ne.
Tu su slike u albumu:
http://imageshack.us/g/831/photo0181z.jpg/