Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Povrat poreza Austrija  (Posjeta: 2972 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Domba

• Tržnica : (+4)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • DZphotography
  • Mjesto: Osijek
  • Moj Skuter: Kivi i Dragster
  • Moja Kaciga: Caberg V2 407 V
  • MojSetup: U kutijama
  • MojSpuh: sta 1, imam 3
Povrat poreza Austrija
« : 11 Siječanj, 2012, 00:41:32 »
Idem po neke stvari u austriju u Louis, i nikako ne mogu shvatiti povrat poreza

Pa ako moze detaljno objasnjenje. Ja sam iz Osijeka

Za sada sam shvatio ovako.

1. racun mora biti veci od 75 Eura a manji od 130
2. potvrdim to negdje, valjda ce netko u louisu znati gdje
3. kada mi slovenski / hrvatski carinik potvrdi racun idem na postu po novce i nesto dobijem?

E sada pitanja, dali mora biti 75 eura na jednom racunu ili recimo iz louisa 70 eura pa onda jos 20 eura iz neke shopiing cetra i to tako? ili bas mora biti sve na 1 racunu?

Pitaj jel sve stvari koje gledam su 69,95 i ubija me u pojam kako skombinirati. Ili cu kupovati neke sitnice od 10tak eura samo da dobijem porez, i da li se isplati?

Ubiti idem po dvije kacige svaka 69,95, dvije jakne isto 69,95 i hlace 59,95. S tim da bi hlac i jednu kacigu mogao kombinirati na 1 racun, pa mi ostaju 2 jakne i 1 kaciga, recimo.

Ima nas 4 u autu, i ostale osobe idu da dupe vidi puta i da vratim porez

Eto svaki savjet jedobrodosao.

I da li cijene sa neta odgovaraju u trgovini.

Također gledao sam i Hein Gericke ali onda si jos zakompliciram situaciju, makar cu i tamo svratiti i pogledati sto se nudi i na kraju racunati.

E sada ako me netko skuzio super.
Pomozite kako kombinirati racune?

Offline 3alfa3

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
Odg: Povrat poreza Austrija
« Odgovori #1 : 11 Siječanj, 2012, 01:17:46 »
1. racun mora biti veci od 75 Eura a manji od 130
2. potvrdim to negdje, valjda ce netko u louisu znati gdje
3. kada mi slovenski / hrvatski carinik potvrdi racun idem na postu po novce i nesto dobijem?

1. Mislim da je donji limit 50 eura, al mozda je 75, ali gornji limit ne postoji
2. kod placanja trazis da ti izrade papir za povrat poreza. Ako ga oni ne rade, uputit ce te gdje to obavit (trebat ces racun da si platio i putovnicu)
3. potvrdjujes kod slovenskog carinika na izlazu iz SLO (ulazu u HR). Nasem cariniku ako te pita sto imas, prijavi robu (pokazi mu racun)

Povrat dobijes na 2 nacina (ovisi kakav sistem ima ducan gdje kupujes)
1. vracas se sa papirom/racunom u ducan i dobijes lovu (bolja varijanta jer dobijes sve novce)
2. ako si morao izradit posebni papir jer ga ducan gdje si kupovao ne radi nego koristi uslugu neke agencije, onda novce mozes podici recimo na posti ako ima ugovor sa tom agencijom. Ali tu ce svoju proviziju imat i agencija i posta + nepovoljni tecaj jer ces povrat dobit u kunama. Ugrubo, pola iznosa povrata poreza ces "bacit" na njihove usluge

Po osobi se moze bez davanja uvest robe do vrijednosti 1000kn netto (znaci, bez poreza - npr. ako kaciga kosta 1200kn, a porez je 20%, netto cijena je 1000kn i to jos mozes uvest).
Ako kupis jednu stvar cija je netto cijena veca od 1000kn, placas davanja na cijeli iznos, a ne na razliku izmedju 1000kn i cijene koju si platio.
Ako ne prijavis robu na ulazu u HR kad te carinik pita sto imas za prijavit (najbolje da mu pokazes racune pa nek sam gleda), mozes platit kaznu (mislim da je 500kn)
« Zadnja izmjena: 11 Siječanj, 2012, 01:21:28 3alfa3 »