nemora uvijek letjeti radilica u bloku... to je tako kod povećane zračnosti.. sve ovisi o stanju blokova i radilice.. ak su blokovi djevičanski i radilica nova normalno da bude lufta manje ako uopće i bude.. kod c3 ležaja pogotovo, manja zračnost i radilica se teže vrti, bitno da ne cvika lager..
Istina, ma moja je 2006.godište i sad je prvi put otvaran blok.
Nego da velim rezultate, sve je ko BEBA, izmjeril sam onaj razmak radilice i bloka sa listićima i bil je zajeb! Nije bil isti razmak, pa sam to naštelal sa plastičnim čekićem i sad je sa svake strane
1.3mm(kaj je razmak bil bliže vrijednostma sa obe strane tim više se osjetilo kak radilica ljpše ide, jer sam za svaki udarac mjeril razmak i okretaje), i radilica LETI, onih 6 imbusa je stegnuto na 3Nm, jer za više sam se bojal da navoj ne izvučem....
Zbilja se radilica počela okretat puno lakše i to sa semeringima na njoj, bolje nego prije bez semeringa, kažem sad ide ko podmazana, no lufta i dalje nema, al to je zbog masti i novih semeringa 100% ili je tak mali da ga nisam ja skužil.
Završil sam danas radilicu i složil getribu, u dva dana sam se namjenjal lagera i semeringa ko nikad u životu, sljedeći put raskopam blok i složim za čas
Ivan, imaš pivu, ak se ne varam to ti je već druga od mene
@cvele - fala frende
za ovo sa listićima, nisam se toga sjetil, to mi je pomoglo puno. Jer ja nisam radil da prvo stavim lager u mali blok pa onda na radilicu da bi mogel tući po lageru da dođe u centar te da sjedne na radilicu, zato mi nije niš značila ona metoda od Maria da stežem kod stane magneta.
Sve kaj sam trebal je uzet listiće i izmjerit zazor koji je bil dosta veći kod magneta kaj je normalno pošto je kod variomata upala ko iz puške u rukavac. Sad je sve super.
@Kamba - viš da je sve dobro, da nisam niš zajebal...
Fala kaj si upozoril da nekaj ne štima
Moram počet skupljat za pive i čevape uspkoro kolko sam dužan....
Najteže i najzanimljivije je prošlo, sad ide najdosadnije, farbanje i sklapanje ostalog na motor...