Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Polovne 50ice  (Posjeta: 7015 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Downtown

• Tržnica : (0)
  • forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: OS
  • Moj Skuter: Matrix 50
Polovne 50ice
« : 27 Lipanj, 2006, 23:41:55 »
evo ovako da forum malo zazivi a i da mi odgovorite na par pitanja...

pitanje se odnosi na skutere od 50ccm
posto su to sve uglavnom slabe masine i gotovo stalno se voze na max okretajima
zanima me koliko prosječno izdrze 2t a koliko 4t masine
nakon koliko km je potrebna "generalka"
koliko friziranje smanjuje vijek motora

pitanja su mozda glupa, ali posto sam cuo svakakve price, zanima me vase misljenje  :icon_thumright:

Offline Poggiali

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • Aprilia Sportcity 250
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagorje
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 400
  • Moja Kaciga: je u vreci
Odg: Polovne 50ice
« Odgovori #1 : 28 Lipanj, 2006, 04:22:26 »
A kaj se tiče 2 i 4 t ovi 4t bi trebali bit dugotrajniji jer sa obzirom na istu zapremninu daju manje snage od 2 t.
Kolko izdrže ovisi sve o načinu vožnje i održavanju tak da je teško za reći.
Kolko tjuning smanjuje vjek također ovisi o vrsti tuninga, (može bit neki naj osnovniji tuning: promjena auspuha variomat i štelanje karburatora, nebi mjenjalo trajnost motora u odnosu na standard, dok ima kiteva kojima je trajnost kakvih max 1000km al daju preko 21ks)

p.s.2t ti nije skup za održavanje ko 4t (mislim na djelove) ak si mislil polovnog uzimat zamjeniš lagere dihtunge i karike i opet je ko novi, samo treba vidit u kakvom su stanju i ostali djelovi.
« Zadnja izmjena: 28 Lipanj, 2006, 04:24:56 Poggiali »

Offline WENZE

• forumski skejter
  • **
  • Moj Skuter: Squab, Runner 180 SP
« Odgovori #2 : 28 Lipanj, 2006, 09:14:25 »
najvise sto nafriziranim masinama smeta je kompresija i okretaji, a kako je bez te 2 stvari skoro nemoguce namjestit da skuter ili slicno ide bolje, ponajvise pati radilica, cilindar i karike....

znaci vijek masine dosta ovisi o te 2 stvari i naravno o ulju, voznji na hladno....
« Zadnja izmjena: 28 Lipanj, 2006, 09:22:45 WENZE »

Offline oxio

• forumski biciklist
    • Rendic | Design
  • Mjesto: Kaštela
  • Moj Skuter: Beverly 200
« Odgovori #3 : 28 Lipanj, 2006, 09:19:19 »
Eto moj je proklapa tek nakon više od 20000km otišla je radilica koja je bila serijska.

Radi se o minarelli mašini 2t Top Trophy 70ccm, delorto 17.5 , Top variomat, remen. Leovince ZX...

Razlika je i o gus i aluminij cilindrima, gus je dugotrajniji i serijski cilindri su obično od gus-a.

Redovito održavanje je najbitnije. Mene je zafrkala radilica koja nije mogla trpit naprezanja, visoke okretaje, pa je proklapala.
Sad je od Top-a radilica i generalka obavljena tako da više nema straha samo minjat prstenove (karike) i ležaje od radilice te ostali potrošni materijal.

2 t radi na znatno višim okretajima od 4 t i to je uglavnom razlog zašto su 4 t izdržljiviji.

Održavanje je najbitnije jer tako se znatno povećava vjek trajanja. Ne štedit na ulju i ostalim potrošnim materijalima ;) Npr. ja u svog stavljam samo sintetiku jer da nisam davno bi on ispalija.
Dobro sad samo trebam pokrpat prednji kraj (vilice,plastike...) da se ne moram kuhat u autu.  :icon_biggrin:

Offline Downtown

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #4 : 28 Lipanj, 2006, 21:58:06 »
ja ne trenutno nist ne kupujem ali zanimalo me vase misljenje
posto cesto vidjam da su preporuke uzet polovnog piaggia, gileru...
umjesto recimo kymca, tgb-a...

razmisljam si ovak, taj kymco ili tgb ili nest slicno ce preci 15-20tkm
bez problema al recimo ako se uzme talijan s 15ak tkm hoce li on
bez problema preci jos toliko...

Offline 1VAN

• forumski skuteraš
  • Moderator ra?unala
  • Mjesto: Zabok
  • Moj Skuter: Gilera runner replica
« Odgovori #5 : 28 Lipanj, 2006, 22:07:58 »
naravno :icon_thumright:

kako to uopče možeš pitat???očito nisi tak nešto nikad vozio.....moji frendovi imaju base kiteve na tim mašinama pa traju ko i serijske... :glasses9:

Offline Downtown

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #6 : 28 Lipanj, 2006, 22:58:22 »
jesam vozio ali posjedovao nisam, niti sam se previse druzio u takvim
krugovima, sve sto sam vozio bilo je mahom novo i s vrlo malo kilometara
i uglavnom nisam vidjao 50ice s puno km

ajd da zakljucimo koliko prosjecno kilometara prelaze serijske i 50ice s base kitom
naravno uz redovito odrzavanje

Offline WENZE

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #7 : 29 Lipanj, 2006, 08:12:10 »
i preko 30 tkm mogu vozit
ja kad sam uzeo skuter su urice stale na 17 000, a sigurno je imao preko 20 000, i onda sam stavio kit i malo ga naturpijo i prosao s njim oko 10 tkm

mijenjao sam radilicu jer su mi se pojeli zubci nakon variomata, a ne zato sta je zaribala  ;D

Offline Lovre

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: se po blatu i šumi
« Odgovori #8 : 29 Lipanj, 2006, 11:58:57 »
moj bivši NRG (98 g.) ima oko 60 000 km BEZ OTVARANJA MAŠINE ,(samo remen,valjci i ta potrošna roba) :glasses9:.
NRG je bia skoro svaki wikend van grada i gas u podu jedno 30 km bez prestanka,i na zadnj stalno, itd.....ma što se tiče 50 ccm serijala traje koliko očeš,govorim o piaggio mašini. :icon_thumright:
-KTM 625 SMC
-YAMAHA YZF 450

Offline 1VAN

• forumski skuteraš
  • Moderator ra?unala
  • Mjesto: Zabok
  • Moj Skuter: Gilera runner replica
« Odgovori #9 : 29 Lipanj, 2006, 13:24:11 »
slažem se nepoderive su skoro ko i apn-ci  :toothy9:

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
  • Mjesto: Zagreb, Centar
  • Moj Skuter: Vespu GT 200, Vespu PX 200E, Piaggio Skipper 125 4T, Peugeot X-fight (cvajo 50 ccm) i sve drugo što mu dosta ?esto do?e pod yay?eka
« Odgovori #10 : 03 Srpanj, 2006, 14:11:28 »
čovik je pitao za Kymco i TGB... mislim da su masine 2T podjednako robusne i izdrzljive, barem kad se radi o zim Tajvancima. nema se tu posebno sto sje... naravno, uz dobro ulje i redovito odrzavanje...  :glasses9:
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr
 ADVANCED TEHNOLOGY DESIGNED TO PROTECT

Offline oxio

• forumski biciklist
    • Rendic | Design
« Odgovori #11 : 03 Srpanj, 2006, 14:38:42 »
Mislim da je veći problem sa skuterima šta im se desi šta se i mome desilo nego kvarovi mašina  :laughing7:

Plastike su kratkotrajnije od mašine  :laughing7:

Offline oxio

• forumski biciklist
    • Rendic | Design
« Odgovori #12 : 04 Srpanj, 2006, 12:59:42 »
Ma vilice su još najskuplje 2400 kn za mog ???

Srića da se daju ravnat  :icon_biggrin:
A plastike se krpe i odeš kod pitura i sve super  :icon_biggrin:

Offline Poggiali

• Tržnica : (+1)
  • maxi forumaš
  • Aprilia Sportcity 250
  • Mjesto: Zagorje
  • Moj Skuter: Piaggio Beverly 400
  • Moja Kaciga: je u vreci
« Odgovori #13 : 06 Srpanj, 2006, 00:06:26 »
Dečki otišli ste u off topic, pa sam morao brisati.  :nono:

Kaj se tiče tajvanaca nisu ni do koljena talijanima i japancima, kako po kvaliteti tako do asortimana djelova.

U koliko je mašina frizirana, najčeše odu lageri, samim time i balans radilice (prilikom razletavanja ovojnice od lagera dolazi i do štete na klipu i glavi) . Ukoliko je stavljena dobra radilica i lageri nebi trebalo bit problema.
« Zadnja izmjena: 06 Srpanj, 2006, 00:11:30 Poggiali »

Offline filiplatinovicz

• forumski djed
  • maxi forumaš
  • COITO ERGO SVM
  • Mjesto: Zagreb, Centar
  • Moj Skuter: Vespu GT 200, Vespu PX 200E, Piaggio Skipper 125 4T, Peugeot X-fight (cvajo 50 ccm) i sve drugo što mu dosta ?esto do?e pod yay?eka
« Odgovori #14 : 24 Kolovoz, 2006, 06:19:46 »
ne bih se slozio s ovakvom generalnom usporedbom. kymco oma vrhunske strojeve...
www.MAGNETIX.hr
   www.MAGNETIX.hr
      www.MAGNETIX.hr
 ADVANCED TEHNOLOGY DESIGNED TO PROTECT

Offline roby44

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #15 : 24 Kolovoz, 2006, 11:11:20 »
ma sve to odlazi, ja znam malagutija koji je prezivjeo cuda, 98god!  i nekad moj di-tech koji je crkavao svakih 5min, sreca da ga nisam ja platio pa me bas to i ne muci, ali svejedno...
ne bi dao vise od 10 k za skuter nikad  :nono:

Offline WENZE

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #16 : 24 Kolovoz, 2006, 11:40:00 »
i ja kazem da je glupo uzimat nov skuter, ocim ako nisi vec ostario i ne volis prckat

ljudima dosadi sta je spor pa prodaju ili stavljaju kiteve pa potrose previse para, a na kraju prodaju za sicu
« Zadnja izmjena: 24 Kolovoz, 2006, 11:41:33 WENZE »