duje, većina ovog što si napisao stoji, ali to je sve moguće i ako ne uđemo u EU.
rasprodat ćemo sve što imamo bili u eu ili ne, jer to radimo već godinama, i ono što je nosilo profit mi smo prodali (ht, ina, itd), a sad će na red doć more, otoci i pitka voda
činjenica je da smo od pamtivjeka narod koji sam nezna ni prdnut, i jedino nam je dobro dok netko drugi vlada nama
pa pogledajte kroz povijest, od pamtivjeka smo bili u raznim "unijama". neko vrijeme bi nam bilo dobro, a onda bi se svim silama trudili da izađemo, pa bi samostalni izdržali par godina i jurcali u novu uniju, i tako u krug, jer smo izgleda takav mentalitet
moje mišljenje je da će u uniji bit bolje onima koji se za sebe bore i koji nešto vrijede, visoko obrazovanima i onima koji se žele obrazovat
onima koji i sad čekaju da im se na pladnju servira život i posao, tima neće bit bolje nikada, ali jedina razlika između nas i razvijene zemlje je ta što u razvijenoj zemlji ima posla i za takve, pa makar mogu životarit
znam da je njemačka utopija i da se njome nemožemo uspoređivat, ali tamošnji ljudi s prosječnim i ispodprosječnim plaćama si mogu priuštit dva solidna godišnja odmora od po desetak dana, jedno ljetovanje u lijepoj našoj i jedno skijanje u švicarskoj. ljudi rade normalne poslove(automehaničari, trgovci, zidari, policajci...), imaju dvoje djece, voze dobar auto i dolaze na godišnji. kod nas ljudi s takvim poslovima krajem mjeseca razmišljaju što će jest, a ne razmišljaju o godišnjem na azurnoj obali.