1.) Hrvatska će imati manje od 1% pravo glasa u europskom parlamentu
2.) Hrvatska će morati plaćati članarinu u visini od 4 milijarde kuna godišnje
3.) Poskupljenje duhanskih i naftnih derivata vjerovatno i alkoholnih proizvoda
4.) Ograničavanje proizvodnje na normu koju će odrediti EU parlament (npr. u Slavoniji postoje tri šećerane koje će svoju proizvodnju morati smanjiti za 35% što znači zatvaranje jedne od tri šečerane)
5.) Hrvatska nema pravo na gospodarski pojas u Jadranskom moru (talijani imaju pravo loviti u našem moru i vaditi naftu iz istoga, napomenimo da su svoj dio Jadrana izlovili zato što posjeduju ogromnu i najmoderniju brodicu na mediteranu)
6.) Hrvatska se obvezuje na izgradnju i dodjelu stanova onima koji su 1991. godine napustili Hrvatsku i sudjelovali u agresiji na nju
7.) Pristanak na pretvaranje velikosrpske agresije u građanski rat i s tim u vezi odustajanje od ratne odštete
8.) U procesu tzv. pregovora Hrvatska je izložena ucjenama (prodaja ili predaja nacionalnih bogatstava, teritorijalne ustupke susjedima, otvaranje tržišta nelojalnoj konkurenciji i monopolima, prodaju poljoprivrednog zemljišta i dr.)
9.) EU fondovi financiraju što je u interesu EU, a ne što je u interesu RH
10.) Za Hrvatsku su predviđeni višestruko manji iznosi EU fondova za RH u odnosu na zemlje koje su nedavno postale nove članice
1.) Hrvatska ima 4.4 mil stanovnika,EU bez Hrvatske oko 500 mil.
2.)Od kud ti to?
3.)I trebaju poskupit, jer alkohol i cigarete su same po sebi luksuz.Jos ako uzmem u obzir koliko drzava potrosi na liječenje alkoholicara i osoba oboljenih od karcinoma sve bi svima trebalo bit jasno. Mislim da goriva ne bi trebala poskupit jer automobil ipak nije svima samo luksuz(mislim na stanovnike izvan gradova koji ne mogu zivjet normalno bez auta)
4.)Od kud ti to? po 2. put. Kakve logike ima IKOME ogranicavat proizbodnju osim svome neprijatelju?? Mislim da je ovo glupost,sve se svodi na trzisnu utakmicu.
5.) O ovome nisam previse informiran,samo mogu potvrdit da je riba iz Jadrana izlovljena.
6.)Podrzavam ako se radi o protjeranim ljudima kojima su unisteni domovi i ako ce srbija morat uzvratit istom mjerom.
7.)Ne podrzavam u potpunosti, ali smatram da bi EU morala poradit na pokusaju potpunog pomirivanja na balkanu.
8.)1- dokazi mi
2.-MIlsim da si u pravu.
3.-loool,pa nismo u komunizmu da ćemo bit gospodarski izolirani
.
4.-Prodaju kome? Obratite paznju koliko se poljoprivrednih povrsina ne obrađuje poslije rata. Pa kamo sreće da se ta zemlja nekome proda i pocne obradivat.
9.)Ovo je valjda argument za ulazak u EU.Daj razmisli malo,naravno da ce fondovi financirat ono cega treba i od čega će bit dobiti,a ne npr. ulagat milijune u WC-e kraj autoputa
10.)Imaj na umu da je europa trenutno na rubu financijskog sloma.