Kupljen je 2010 godine , godina proizvodnje mu je 2008.
Kad sam ga kupio nije imao nikakve blokade sibao je odma preko 45km , tj isao je brze od predvidjenog
Nisam ga nesto puno slikao , imam svega par slika al ajde da ih okacim
Znaci ovo su slike od proslog leta , tj kraja leta.
Onda je skutercic otisao na zimski san
i svaki vikend je dobijao po jedno paljenje od po 10ak minuta , cisto da mu srce (akumulator) ne prestane da radi
E onda je doslo i prolece tekuce godine.Ovdi na forumu sam upoznao za sad par ljudi koji su mi pomogli da krenem polako sa nadogradnjom.Da ne spominjem sad znace oni koji su
Prvo je kupljen Tecnigas Trek i namontiran:
(od sunca se ne vidi da pise tecnigas ali verujte mi
)
Posle toga je kupljeno Motoforce race kvacilo i Motoforce korpa kvacila.U isto vreme su uzete i Motoforce rolnice od 3,3gr i stavljene.
Skuter se preporodio od tada.
A negde izmedju auspuha i kvacila ja sam kuci pomalo raduckao sa poliesterom .Opet nazalost nisam slikao proces izrade , ali prakticno to sto radim nije jos ni gotovo
U pitanju je Undertail po naski podrep , posto mi se nikako nije svidjao fabricki izgled motora , tj njegove pozadine hehee
evo par slika kako to trenutno izgleda ali napominjem da je jos u fazi izrade
[color="#0000FF"]Ajde i ja da napisem moj postupak kako sam radio podrep[/color]
Dok su plastike josh stajale na motoru uzeo sam karton i iscrtao oblik pa ga potom i isekao.Kupio sam poliester set u farbari i pomesao smolu sa ubrzivacem (pise na kutiji koliko ide cega) , a pre toga iseckao vunu na odprilike 10x10 (to sam negde procitao ovde na forumu vec).Kad sam izmeshao smolu naneo sam tanak sloj (cisto da prekrije karton) smole i preko toga stavio komadice vune.Zatim sam ponovo naneo (ali sad malo deblji sloj(jer mora svaki delic vune da upije smolu))smolu i ponovo poredjao vunu preko toga.Posto sam ja od onih koji vole da to bude cakum pakum stavio sam josh jedan sloj vune i preko tog zadnjeg sloja premazao smolu onako da nigde vuna ne bude suva.To sam ostavio preko noci da se osusi.Sutradan kad se osusilo , nisam hteo nista da smirglam posto je moj sledeci korak bio postavljanje i fiksiranje tog podreoa na plastike od motora.Skinuo sam plastike , postavio ih u polozaj kakav imaju na motoru staviotaj podrep na mesto gde treba da stoji i krenuo istim postupkom kao i kad sam radio podrep.Samo da naglasim pre nego sto krenete da lepite podrep na plastike , morate osmirglati te postojece plastike sa smirglom (ja sam ih odma cele osmirglao posto sam ih i cele farbao , vi ne morate ako necete da farbate cele plastike nego samo te delove) jer smola nece da se zalepi na gladak deo.Kad sve to odradite kako treba (isto u 3 sloja) ostavite opet preko noci da se osusi.E sutradan me je cekalo smirglanje (tj ne sutradan , nego sledeca 2 ipo dana posto nemam elektricnu slajfericu pa sam rucno sve radio) , prvo uzeti smirglu gradacije od 150 do 300 (ja sam uzeo odma 150 jer je ona sasvim ok) kad se sve to izmirgla lepo i izravna , uzimate git koji ste kupili u farbari i nanosite ga na taj deo koji ste radili (git isto ima ubrzivac zato sto je dvokomponentan i na kutiji je uputstvo kako se radi sa njim).Kad se git osusi opet smirgla u ruke i smirglanje.Smirgla se sve dok se ne dobije glatka plastika kao staklo.Ja sam u pocetku mislio da je to ne moguce i par puta sam hteo da odustanem i da odem da mi neko drugi to uradi ali videcete vremenom ce sve ici svojim tokom
. Kad sve to tako lepo pripremite , da ne bude rupa prespricate onim spric gitom ili kako se vec zove (kao sivi autolak) , kad se to osusi uzmete smirglu gradacije 800 do 1000 i predjete preko toga cisto da ga matirate da ne bude sjajno .Posle samo to dobro obrisite da ne bude prasine i uzmite boju kojom ce te farbati i prefarbajte deo i to je to
Malo sam pisao u prvom licu malo u drugom al nema veze bitno je da se razume
Legao je i podizac odma
Ovde mozete komentarisati moj projekat
http://www.mojskuter.com/forum/index.php/topic,61559.0.html