Tehnički kutak > Napravi sam

pravilno zagrijavanje skutera po hladnijem vremenu

<< < (6/23) > >>

Grale:

--- Citat: petarpan - 15 Studeni, 2011, 18:03:32 ---ma ne to nego se dosta pricalo da cak nije dobro da 2T stoji u mjestu odn da nece postici radnu temperaturu nego da treba lagano voziti da se temp postigne

isto kao i ak stoji prek zime da nije dovoljno zapaliti i pustiti da par min radi na nogarima neg da treba provozati

ne kuzim se pa zato i pitam sukladno procitanom na vise mjesta na forumu (il sam nes krivo polovio)

--- Kraj citata ---
pa to kaj si ti navel,sam i ja u više navreta i čul i pročital,bilo na forumu ili negdje drugdje...na leru je dosta da radi dok se čok ne ugasi...a sad zavisi kolko mu treba da se ugasi...

stjepko007:

--- Citat: petarpan - 15 Studeni, 2011, 18:03:32 ---ma ne to nego se dosta pricalo da cak nije dobro da 2T stoji u mjestu odn da nece postici radnu temperaturu nego da treba lagano voziti da se temp postigne

isto kao i ak stoji prek zime da nije dovoljno zapaliti i pustiti da par min radi na nogarima neg da treba provozati

ne kuzim se pa zato i pitam sukladno procitanom na vise mjesta na forumu (il sam nes krivo polovio)

--- Kraj citata ---
pa nece postici radnu temperaturu ali ce se ugrijati ne toliko da ga mos ganjat ko sivonju nego opet moras polako...
samo ti upali skut ,ostavi da odradi malo ,pa se onda kreni lagano vozit,eto najlaksi ti je nacin,stavi ruku odozada na auspuh pa osjeti kakav zrak izlazi,pa sam zakljuci jel se ugrio ili nije....

Infernus:

--- Kraj citata ---

kad 2t radi na leru ulje ne izgori kak bi trebalo i stvara talog (celo klipa, auspuh itd). U voznji kad su okretaji veci se to ne desava.
Zato je bolje ostaviti ga na leru relativno kratko i zagrijavanje "dovrsiti" laganom voznjom.  :icon_thumright:

3alfa3:

--- Citat: Grale - 15 Studeni, 2011, 17:17:04 ---dok je temp.vani kao danas kak je bila oko 6 celzija...mislim da je negdje oko km dosta da otprilike dođe na radnu temp...
--- Kraj citata ---

Hm...
Kilometar prodjes za minutu ako vozis 60 km/h. Ne vjerujem da za minutu skut moze doc do radne temp kad je vani 6C

Grale:

--- Citat: 3alfa3 - 15 Studeni, 2011, 18:46:34 ---Hm...
Kilometar prodjes za minutu ako vozis 60 km/h. Ne vjerujem da za minutu skut moze doc do radne temp kad je vani 6C

--- Kraj citata ---
znam za kolko prođeš,zato sam i navel to...oko 1 km...i onda mi se malo kazaljka digne za temp,i onda ga se vozim 60-65...nit se ni nemogu previše brže vozit po gradu...i onda na semafor jedan,drugi,pa pješački pa stop...i ugrije se brzo mašina...i onda dođem do kafane taman i onda je skroz na radnoj temperaturi,al ja jbg moram stat,ali zato napravim još jedan krug pa tek onda popijem jutarnju kafu...hehe  :toothy11:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju