Tehnički kutak > Napravi sam
pravilno zagrijavanje skutera po hladnijem vremenu
bungy1986:
svaki skuter sam kaze dali je zagrijan ili ne, ako ste sva dan an skuteru onda to se primjeti, nema tu puno priće oko toga, vidi se dali ide ili ne, ako je -25 vani normalo da se niko ne vozi 6-7 banki ni ne poterečuje skutera tako da zagrijavane skutera je ako je u garaži upališ pusti da se bar čok ugasi i pričekaj malo i lagano se vozi i ako misliš (vidiš po gasu) da se zgrio vozi i dalje ali ne ko da je vani +30..... do sada na skuterima sam prešo oko 300t kilometara i nikada problema sa zagrijavanjem, samo pametno voziša.
dhorvat:
Ajmo generalizirat:
Ono kaj je najbitnije za cvaju je da kad trokira (ali ne radi nepoštelanosti nego radi toga jer je hladan :icon_biggrin: ) da ga se ne stišče jako i to je to. Kad on odtrokira svoje onda se može skoro ful gas :icon_thumright:
Kod vodenog hlađenja bi bilo ljepo još malo duže pričekati da se baš dihtunzi glave ne skure.
U ovo se naravno ne ubrajaju trkači strojevi koje treba ugrijati na radnu temperaturu prije vožnje. :laughing7:
I daj nek neko zaključa više ovu temu :toothy9:
Floyd:
Izvinjvam se što dižem staru temu ali bolje nego da novu otvaram ..
Imam jedno pitanje u vezi ovog .. Da li skuteru može biti nešto ukoliko radi na leru,tipa da ne podmazuje i slično,uglavnom da mu škodi ?
Svako jutro upalim motor,radi na leru oko 1 min, i onda sjednem,i krenem ( odgurnem se nogama :D ),i vozim prvih 50 m brzinom hoda pješaka,dakle samo da ide,onda postepeno dodajem gas i podižem obrtaje..Meni skuter hvata tek na 6.5 k i tako ga i vozim prvih 50 m.Činim li šta pogrešno ?
zrakoplovac:
--- Citat: Floyd - 23 Kolovoz, 2013, 10:45:24 ---Izvinjvam se što dižem staru temu ali bolje nego da novu otvaram ..
Imam jedno pitanje u vezi ovog .. Da li skuteru može biti nešto ukoliko radi na leru,tipa da ne podmazuje i slično,uglavnom da mu škodi ?
Svako jutro upalim motor,radi na leru oko 1 min, i onda sjednem,i krenem ( odgurnem se nogama :D ),i vozim prvih 50 m brzinom hoda pješaka,dakle samo da ide,onda postepeno dodajem gas i podižem obrtaje..Meni skuter hvata tek na 6.5 k i tako ga i vozim prvih 50 m.Činim li šta pogrešno ?
--- Kraj citata ---
dobro radiš,ali dok radi tak na leru tu minutu,mašina je ispod radne temp te ne izgara ulje do kraja,pa se na ispušnoj grani i u auspuhu nakuplja to neizgoreno ulje (vjerojatno i načelu klipa nešto)...
znači kad se zagrije,obavezno ga moraš propuhat da to izađe van :icon_thumright:
ivan salinovic sr sale:
Ma ništa samo teraj
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju