Tehnički kutak > Napravi sam
pravilno zagrijavanje skutera po hladnijem vremenu
Azriel_Piter:
recite vi šta očete, moj je preko zime bio pokriven dekicom kad se nisam vozio :laughing7: :laughing7: i da vidiš kak mu je bilo toplo xD
pralas:
sta ja znam,u hladnije vrijeme naložim vatricu pokraj cilindra i toe to a u ljetne dane ga ostavim na suncu da se ne bi slučajno ohladio,a izmedu ostalog tako i moj kum radi :dontknow:
balki:
--- Citat: neuromaniac - 08 Studeni, 2012, 04:35:36 ---upalim , ostavim da tambura u leru dok odem po jaknu,kacigu, rukavice , i dok izguram van prođe 4-5 min i onda laganini
kad je ovako hladnije temperatura se ni ne pomakne jer je termostat izvađen , ali čim krenem nakon 100 metara je skoro na pola
--- Kraj citata ---
Bez termostata masina nema dobru radnu temperaturu pa je to velika greska, prvo to rjesi pa onda misli o pravilnom zagrijavanju.
zrakoplovac:
inače,ekipa koja trke vozi sa 125 (govorim iz iskustva),griju ih na način da prvo dok upali radi na leru 10 sek i onda kreću razvrtavanja do cca 70% u određenim intervalima (valjda da ispuše ono nepregorjelo ulje iz ispušnog kanala koje se nakuplja dok je mašina hladna,i da se ne stvori garež)...
ja svoj upalim,ostavim 20 sek u leru i sljedećih 30-40 sek ga tak lagano razvrtavam,pa krenem na vožnju i vozim lagano 500-600 metara,pa gas poslije tog,i od početka tak radim skoro svaki put (osim kad sam s ekipom,pa me se ne čeka :toothy9:) i nikad problema,već 17k :icon_thumright:
3alfa3:
--- Citat: balki - 16 Svibanj, 2013, 16:20:25 ---
--- Citat: neuromaniac - 08 Studeni, 2012, 04:35:36 ---upalim , ostavim da tambura u leru dok odem po jaknu,kacigu, rukavice , i dok izguram van prođe 4-5 min i onda laganini
kad je ovako hladnije temperatura se ni ne pomakne jer je termostat izvađen , ali čim krenem nakon 100 metara je skoro na pola
--- Kraj citata ---
Bez termostata masina nema dobru radnu temperaturu pa je to velika greska, prvo to rjesi pa onda misli o pravilnom zagrijavanju.
--- Kraj citata ---
Moj nrg (slabi midrace) se zbog toga nije pothladjivao. Dapace, tek je po hladnijem vremenu radio najbolje.
Na satu je i na vanjskih 5C pokazivao 6 crtica - kao i po ljeti
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju