ja sam mijenjao pumpu... stara je bila zacvikana, semering se raspao a ležaji i osovina zahrđali..
van nije išla rukom nego varenje navojne šipke 8mm pa flah, matice i isprešavanje.
odabir je bio rms jer je, jasno, 3x jeftinija od piaggiove..
semering ko semering crni latex, marke KOK, ne znam koja je to firma.. ali viđao sam ju, pežoovi semerinzi na radilici su ta marka..
e sad ili je osovina preširoka jer su lageri jedva išli na nju (inače lagano idu) ili su ležaji predimenzionirani (neki no name sa kineskim slovom) jer je i pumpa teško išla unutra i kad je sjela malo se teže okreće.. semering bi trebo držat bar 5000km, dobro sam natrpo masti unutra. a sad jedino me brinu ležaji..
trebalo bi nabaviti zdravu osovinu od starijeg piaggia, u lagerosu uzeti plavi corteco semering i talijanske SKF ležaje, onda je to pumpa..
al gledo sam orifinalnu pumpu piaggio, 250kn, ima doduše sjajnu osovinu, semering isti ko rms, a ležaji su bolji KBC..
sve u svemu ti danas ne možeš kupiti poštenu pumpu vode za normalne novce.. nisam gledao jel se da kaj izvana naručiti da nečemu valja..
evo našo sam na sc-u, BGM, 20€... semering je isti al bar su lageri NTN japan..
http://www.scooter-center.com/scoweb/pages/productdetail.grid?product=288621638989168&target=productdetail&category1=A%3AA_GILERA%3AA_GILERA_RUNNER50SP06&category2=CAT%3ACAT_KUEHLUNGeventualno umjesto ovog uzet placi corteco semering u lagerosu..