Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Aerox story by Rox-Rab update 05.03.2019  (Posjeta: 328168 )

0 Članova i 40 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Rox-Rab

• Tržnica : (+31)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rab
  • Moj Skuter: DrEvo 70c,Dell 19 BE
  • Moja Kaciga: MF Evo radilica
  • MojSetup: S6 Sport Pro vario,S6 R/T zvono,Malossi kevlar,Mf polutke
  • MojSpuh: Giannelli Rekord
Odg: Aerox project by Rox-Rab
« Odgovori #180 : 28 Veljača, 2012, 22:40:57 »
jesu dobri ovi od bgm-a karbovi?

od bgm-a je nekih 450kn a od della 650 i vise, u izgledu ne vidim nikakvu razliku?
Dr-Evo 70ccm,Giannelli Rekord,Mf Evo radilica,Dell 19 BE,S6 R/T zvono,Malossi Kevlar remen,S6 Sport Pro variomat,S6 LCD pokazivač goriva,Mf linearna polutka

Offline danc00

• Tržnica : (+19)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Krapinske T.
  • Moj Skuter: ZX-6R
  • Moja Kaciga: Airoh Pit-OneX
  • MojSetup: XD
  • MojSpuh: Akrapović
« Odgovori #181 : 28 Veljača, 2012, 23:02:33 »
Evo da vam kažem u vezi polutke. Motoforce ima 3 kanala, i sva 3 su linearna... Paše na Aerox bez brige. Ne paše na novije Aeroxe tipa moj(noviji od 2002.g) jer noviji imaju MANJU osovinu nepomične polutke 33mm. A svi ostali imaju 34mm kao i tvoj Rox-Rab, ali skuter ti je raskopan pa si izmjeri sam da se uvjeriš. Zato sam ja moral nabavljat polutku od starijeg Aeroxa.

Motoforce da je bilo i ja bi ga uzel, jer nema tu prevelike filozofije, a i dokazana je firma, hoću reći da radi dobre stvari.

Za karb nema potrebe za većim od 17.5mm dellortom, mislim na phva TS verziju, ako i treba malo više benzina za Stage 6 onda se stavi veća dizna i to je to, 19mm je nepotreban na tom kitu. Samo treba veća dizna od one koja je u serijskom karbu :icon_thumright:

Mario je vozil mikunia na Aeroxu i Motoforce 70ccm alu, i nije mu niš bilo, ne da mu nije bilo nego taj lik i sad vozi na 16mm mikuniju. Stage6 kit je jači gus kit, baš po mjeri za R-a kaj se okretaja tiće. Ali da se naštelat na mikuni 16, a idealno bi bilo 17.5 phva TS sa cca 85 diznom. A 17.5 i nije tolko skup  :icon_thumright: Probaj naštelat mikuni 16, ak je dobar bil za MF 70alu kit onda bude i za gus :icon_thumright:
2006.-2012.Yamaha Aerox 46, by danc00
2012.-2013 Gilera Runner VXR
2013- Kawasaki 636

Offline Rox-Rab

• maxi forumaš
« Odgovori #182 : 28 Veljača, 2012, 23:06:13 »
skuter nije nista raskopan u komadu je osim par plastika  ;D

trenutno radim na beneliju a za roxa skupljam dijelove

masina od benelija je skinuta pa cu sutra na njoj izmjerit koliki je fia kad stignem i na roxu,necu je narucivat dok ne provjerim koja mi pase

u slucaju da mi ne pase mozda cu moc nesto iskombinirat sa polutkom od benelija
Dr-Evo 70ccm,Giannelli Rekord,Mf Evo radilica,Dell 19 BE,S6 R/T zvono,Malossi Kevlar remen,S6 Sport Pro variomat,S6 LCD pokazivač goriva,Mf linearna polutka

Offline Josip

• moderator
  • Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • nikad ništa ne dovršim... ali radim na tome
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Seget D.
  • Moj Skuter: aerox nrg zip srr sp
  • Moja Kaciga: OGK FF3
  • MojSetup: dr evo, MF racing, due, s6r, mhr replica, mhr, team1
  • MojSpuh: c21,nardo,pro replica,tea
« Odgovori #183 : 29 Veljača, 2012, 16:08:40 »
Evo da vam kažem u vezi polutke. Motoforce ima 3 kanala, i sva 3 su linearna... Paše na Aerox bez brige. Ne paše na novije Aeroxe tipa moj(noviji od 2002.g) jer noviji imaju MANJU osovinu nepomične polutke 33mm. A svi ostali imaju 34mm kao i tvoj Rox-Rab, ali skuter ti je raskopan pa si izmjeri sam da se uvjeriš. Zato sam ja moral nabavljat polutku od starijeg Aeroxa.

Motoforce da je bilo i ja bi ga uzel, jer nema tu prevelike filozofije, a i dokazana je firma, hoću reći da radi dobre stvari.

Za karb nema potrebe za većim od 17.5mm dellortom, mislim na phva TS verziju, ako i treba malo više benzina za Stage 6 onda se stavi veća dizna i to je to, 19mm je nepotreban na tom kitu. Samo treba veća dizna od one koja je u serijskom karbu :icon_thumright:

Mario je vozil mikunia na Aeroxu i Motoforce 70ccm alu, i nije mu niš bilo, ne da mu nije bilo nego taj lik i sad vozi na 16mm mikuniju. Stage6 kit je jači gus kit, baš po mjeri za R-a kaj se okretaja tiće. Ali da se naštelat na mikuni 16, a idealno bi bilo 17.5 phva TS sa cca 85 diznom. A 17.5 i nije tolko skup  :icon_thumright: Probaj naštelat mikuni 16, ak je dobar bil za MF 70alu kit onda bude i za gus :icon_thumright:

mario vozi apriliju sr 1. generacije i vozio je na airsal T6 i technigas trek-u koji je vrtio oko 9,5t rpm, no nebitno....
efz je rekao da mu je mario porucio, u svezi streetrace cilindra da bi najbolji bio 19 carb, a i kad sam kontaktira covjeka osobno i reka mi je da bi puno bolja solucija bila 19 nego 17,5 jer imam doma oba na polici (17,5 iz malossi pakiranja) pa mi je svejedno koji cu stavit
a mario je vozio na mikuniju 16.....
da istina, samo sta mario ima puno vise znanja i iskustva s stelanjem nega ja ti i rox-rab zajedno, tako da ono....

da se radi o mom skuteru, ja bi vozio sa mikunijem ako si ti siguran da ce to bit ok, ali s cinjenicom da ti saniras problem nakon cvikanja (ako do toga dode) :icon_thumright:

jesu dobri ovi od bgm-a karbovi?

od bgm-a je nekih 450kn a od della 650 i vise, u izgledu ne vidim nikakvu razliku?

na oko su isti ko sta je pwk iz stage6 pakiranja, pa jedan radi ovako jedan onako
mmario je bio testirao dva potpuno identicna carba tm 24 na matrix-u i jedan je vozi super (brendirano ime) dok je taj stag6 cjelo vrijeme drka
vec sam reka da covjek ima veliki i sirok spektar znanja koje je upotrijebio u svijetu tuninga, i kad on nesto preporuci poslusam  :icon_thumright:
na oko su sigurno isti, ali ja osobno nebi riskira  :icon_thumright:

Offline Rox-Rab

• maxi forumaš
« Odgovori #184 : 29 Veljača, 2012, 16:33:19 »
za pocetak ce bit miki 16, kasnije ako bude viska love do ljeta cu uzet neki dell 19 ili bgm, ali to kad bude

danas sam mjerio zadnju nepomicnu polutku i ona je 34mm,od benelija je 33mm

tako da mi mogao uzet i bgm-ovu polutku samo na svoga stavim od benelija polutku na koju pase bgm linearna

Offline danc00

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #185 : 29 Veljača, 2012, 17:49:26 »
mario vozi apriliju sr 1. generacije i vozio je na airsal T6 i technigas trek-u koji je vrtio oko 9,5t rpm, no nebitno....
efz je rekao da mu je mario porucio, u svezi streetrace cilindra da bi najbolji bio 19 carb, a i kad sam kontaktira covjeka osobno i reka mi je da bi puno bolja solucija bila 19 nego 17,5 jer imam doma oba na polici (17,5 iz malossi pakiranja) pa mi je svejedno koji cu stavit
a mario je vozio na mikuniju 16.....
da istina, samo sta mario ima puno vise znanja i iskustva s stelanjem nega ja ti i rox-rab zajedno, tako da ono....

da se radi o mom skuteru, ja bi vozio sa mikunijem ako si ti siguran da ce to bit ok, ali s cinjenicom da ti saniras problem nakon cvikanja (ako do toga dode) :icon_thumright:

na oko su isti ko sta je pwk iz stage6 pakiranja, pa jedan radi ovako jedan onako
mmario je bio testirao dva potpuno identicna carba tm 24 na matrix-u i jedan je vozi super (brendirano ime) dok je taj stag6 cjelo vrijeme drka
vec sam reka da covjek ima veliki i sirok spektar znanja koje je upotrijebio u svijetu tuninga, i kad on nesto preporuci poslusam  :icon_thumright:
na oko su sigurno isti, ali ja osobno nebi riskira  :icon_thumright:

Kad ti bi ja štelal karb onda bi ti saniral štetu, ali ak si ti štelaš karb pa zacvika..kaj ja imam s time :icon_thumright: Nisam ja kriv kaj nisi naštelal karb.

@Rox-Rab

BGM polutka ne paše na benelija, već govorim to po 100x  ;D BGM je 34mm unutarnji promjer i PAŠE na tvog Aeroxa(ne paše na novije od 2002godine), no ne znam zašto ne uzmeš Motoforce, ista stvar. Mislim da ćak ni nema više BGM-a na SC-u.
2013- Kawasaki 636

Offline Rox-Rab

• maxi forumaš
« Odgovori #186 : 29 Veljača, 2012, 17:52:30 »
@Rox-Rab

BGM polutka ne paše na benelija, već govorim to po 100x  ;D BGM je 34mm unutarnji promjer i PAŠE na tvog Aeroxa(ne paše na novije od 2002godine), no ne znam zašto ne uzmeš Motoforce, ista stvar. Mislim da ćak ni nema više BGM-a na SC-u.

e jbg sad,kad sam je mislio uzet onda sam mislio da ne pase zato nisam, no nebitno

jos cu razmislit između nje i motoforceove

Offline Josip

• moderator
  • Tržnica : (+2)
  • maxi forumaš
  • nikad ništa ne dovršim... ali radim na tome
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Seget D.
  • Moj Skuter: aerox nrg zip srr sp
  • Moja Kaciga: OGK FF3
  • MojSetup: dr evo, MF racing, due, s6r, mhr replica, mhr, team1
  • MojSpuh: c21,nardo,pro replica,tea
« Odgovori #187 : 29 Veljača, 2012, 21:28:11 »
Kad ti bi ja štelal karb onda bi ti saniral štetu, ali ak si ti štelaš karb pa zacvika..kaj ja imam s time :icon_thumright: Nisam ja kriv kaj nisi naštelal karb.

@Rox-Rab

ti si ima 17,5 TS kojem eventualno treba promijenit glavnu diznu da bi radio vrhunski posao na base setupu, i kasnije si kupio dell black edition koji je opet skoro skroz nastelan za neki low midrace setup sa airbox-om
ja razumim da ti oces rec da base radi odlicno sa 17,5, ali opet je cinjenica da je streetrace malo zahtijevniji cilindar za razliku od ostale base druzine
doticni cilindar nisi imao pa tako da nemozes dat mjerodavno misljenje
samo sam htio dobronamjerno prenjet misljenje, iskustvo i prijedlog covjeka koji je puno iskusniji od nas

nemoj se ti danc ljutit jer nisam nista lose mislija  :icon_thumright:

za pocetak ce bit miki 16, kasnije ako bude viska love do ljeta cu uzet neki dell 19 ili bgm, ali to kad bude

danas sam mjerio zadnju nepomicnu polutku i ona je 34mm,od benelija je 33mm

tako da mi mogao uzet i bgm-ovu polutku samo na svoga stavim od benelija polutku na koju pase bgm linearna

briga mene, sta se mene tice vozi ti i na gurter-u 12mm ako zelis  :laughing6:
pita si sta bi eventualno promjenili u trenutnom setupu i ja sam ti napisao svoje misljenje i dao savjet  :icon_thumright:
a ti naravno ne moras napravit po mojoj sugestiji  :laughing6: :frajer:

Offline Aprilia97

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • Illegal :)*
  • Mjesto: Zlobin-RI
  • Moj Skuter: Runner
  • Moja Kaciga: HJC,Airoh,Uvex
« Odgovori #188 : 29 Veljača, 2012, 21:30:31 »
nema dugo slika,jesi sredio ti tu garažu? :P

e i pitanje,je spuh prodan?

Offline Rox-Rab

• maxi forumaš
« Odgovori #189 : 29 Veljača, 2012, 21:54:11 »
nema dugo slika,jesi sredio ti tu garažu? :P

e i pitanje,je spuh prodan?

a slika nema jer sam prodao mob sa dobrom kamerom pa sad trazim neki digitalac,garaza je jedan dio sređena treba stvari sad poslagat i rijesit se smeća,do ljeta ako se stigne napravit i radni stol od željeznog profila, ne stigne se previse jer ja i stari radimo cijeli dan a navecer se svatko voli malo odmorit

zx jos ceka kupca  :icon_thumright:

Offline Rox-Rab

• maxi forumaš
« Odgovori #190 : 29 Veljača, 2012, 22:01:35 »
evo par slika da se barem nesto vidi da ne govorim samo kako cu uzet ovo,ono a nista ne kupujem  ;D

narucena je motoforce radilica a kroz iduci mjesec ce se narucit i s6 kit

« Zadnja izmjena: 05 Ožujak, 2012, 21:46:54 Rox-Rab »

Offline danc00

• maxi forumaš
« Odgovori #191 : 29 Veljača, 2012, 22:43:20 »
ti si ima 17,5 TS kojem eventualno treba promijenit glavnu diznu da bi radio vrhunski posao na base setupu, i kasnije si kupio dell black edition koji je opet skoro skroz nastelan za neki low midrace setup sa airbox-om
ja razumim da ti oces rec da base radi odlicno sa 17,5, ali opet je cinjenica da je streetrace malo zahtijevniji cilindar za razliku od ostale base druzine
doticni cilindar nisi imao pa tako da nemozes dat mjerodavno misljenje
samo sam htio dobronamjerno prenjet misljenje, iskustvo i prijedlog covjeka koji je puno iskusniji od nas

nemoj se ti danc ljutit jer nisam nista lose mislija  :icon_thumright:

:icon_thumright:

Ma sve 5, gle ljudi se voze sa 17.5 dellortom i na jačim kitevima od Streetracea, taj kit nije nikakav bauk za 17.5mm dell, stavi se dizna po potrebi jača i to je to...to je jači gus kit ali nije nekaj strašno da se nemre vozit na 17.5 dellu, to je 100%, baš gledam profile na SA forumu i 17.5dellorto je najčešći karb kod 70ccm kiteva... (baš mu je prednost TS verziji da samo mjenjaš glavnu diznu pa je relativno lako)

E sad da me ubiješ za mikuni nisam 100%, čital jesam da je dobar kao 17.5dellorto, jer ti kažem da je Mario salgal Aeroxa sa MF midrace kitom i još sad vozi. Pa nije Rox-Rab mutav, naštelal si bude karburator ko i svaki drugi ko slaže za sebe i gušt skuter, iglu si lako digne za početak a glavnih dizni fala bogu ima, pa nek ide od veće prema manjoj ak se boji, makar nema potebe...ne znam ćemu drame oko tih dva karburatora, još bi rekel da su neki žlj, ali miki 16 nije loš karb.

@Rox- od kud su ti SKF ležajevi?
« Zadnja izmjena: 29 Veljača, 2012, 22:45:17 danc00 »
2013- Kawasaki 636

Offline Rox-Rab

• maxi forumaš
« Odgovori #192 : 29 Veljača, 2012, 22:48:28 »
@Rox- od kud su ti SKF ležajevi?

Bugarska

Offline Rox-Rab

• maxi forumaš
« Odgovori #193 : 05 Ožujak, 2012, 21:55:14 »
kupio sam si digitalac da imam cime slikdat radove  :toothy10:

evo gore su iste slike samo malo bolje kvalitete

sto se tice radova:

jucer su cona_rab i jos jedan frend bili do mene pa smo rastavili makinu od benelija,malo smo je na*ebali ali smo je rastavili

e sad,prvo me zanima koji je posmak na navoju od magneta? na SC ima radapciger od 1 i 1.5mm,koji pase?

drugo,imate li radapciger za rastavljat blokove ili neki home made nacin?

i zadnje me zanima dal je potrebno stavit onu brtvu koja bude ispod struje koja sluzi da ulje od mjesalice ne ide dalje od onog mjesta namijenjenom za ulje?

Offline B.E.R.O.

• Forumski Ginekolog
  • Tržnica : (+13)
  • maxi forumaš
  • Ja ne patim od ludila,ja uzivam u njemu!!!!!
  • Moj Skuter: Žoope SPEEDFIGHTeR
« Odgovori #194 : 05 Ožujak, 2012, 22:18:42 »
Blok u skripac i gumeni cekic!!!
Ili drvo i udri cekicem...
 ;D ;D
Nek se zna da na ovom forumu njegujemo zdravu mušku seksualnost ...!!!

Offline Rox-Rab

• maxi forumaš
« Odgovori #195 : 05 Ožujak, 2012, 22:20:05 »
Blok u skripac i gumeni cekic!!!
Ili drvo i udri cekicem...
 ;D ;D

mudro zboriš  :notworthy:

Offline B.E.R.O.

• Forumski Ginekolog
  • Tržnica : (+13)
  • maxi forumaš
  • Ja ne patim od ludila,ja uzivam u njemu!!!!!
  • Moj Skuter: Žoope SPEEDFIGHTeR
« Odgovori #196 : 05 Ožujak, 2012, 22:33:55 »
ja sam tako 100 puta nikad nista,prvo dobro odmjeris,opipas naciljas i udri...
 ;D ;D

Pa nije od stiropora,a nije ni zena.
 :dontknow:    ... a i da je zena i one vole nekad grubo.   :toothy3:
Nek se zna da na ovom forumu njegujemo zdravu mušku seksualnost ...!!!

Offline dino895

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • forumski skuteraš
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: Sr 150 ! Vx(R) 200 !
  • Moja Kaciga: HJC Nob
« Odgovori #197 : 05 Ožujak, 2012, 22:35:01 »
Rox kad bi to čudovište trebalo na cestu stić ?  ;D

Offline Rox-Rab

• maxi forumaš
« Odgovori #198 : 05 Ožujak, 2012, 22:45:06 »
Rox kad bi to čudovište trebalo na cestu stić ?  ;D

do kraja 5. mjeseca racunam,sad kad se sklopi makina od benelija i ofarbam plastike onda cu rastavit roxa,necu ga rastavljat bezveze pa da tako stoji,kad dođe većina dijelova da mogu barem masinu slozit onda cu ga rastavit

kad stigne radilica onda mogu masinu sređivat i iduci mjesec kad narucim kit samo ga lagano badnem gore,moze masina i bez kita cekat slozena

Offline cona_rab

• Tržnica : (0)
  • forumski skuteraš
  • Moj Skuter: Aprilia SR 150
  • Moja Kaciga: UVEX PS430
« Odgovori #199 : 05 Ožujak, 2012, 22:53:33 »
tko to moje ime spominje  :toothy3:
ništa bez dobrog čekića