Općenito > Maxiskuteri
Voznja skutera po kisi i zimi
monetri:
I aj sam vec dosta vozio skuter(cic) po svim uvjetima osim snijega i leda (ni sa biciklom nije lako, isprobano, lol) i nije bed samo ako si obucen, full kaciga, rukavice, skafanderi inace propuste kad se natope (spyder) iako su odlicne za toplinu odnosno vjetar... Nisam jedino probao nikad ona pokrivala za noge sta su popularne.
Vodi jedino racuna da su po mokrome dva kotaca jako ograniceni, u zavoju pazis da ne pogodis sahtu ili bijele crte jer je nevjerojatno malo potrebno da te trnci produ. Takoder ono malo zeljeznickih sina sta ima po Rijeci me zamislilo kako je to u ZG jer sam srecom bio u koloni i prakticki sam sa nogama na podu prelazio preko ne bas ispupcenih sina pod kutem od nekih 45 stupnjeva i hop! Ok, bile su 10" gume, ali bio bi krajnje oprezan i da su 16" 8)
3alfa3:
--- Citat: monetri - 22 Ožujak, 2012, 17:58:57 ---...ono malo zeljeznickih sina sta ima po Rijeci me zamislilo kako je to u ZG
--- Kraj citata ---
Pitaj ivanm-a :icon_biggrin:
monetri:
--- Citat: 3alfa3 - 22 Ožujak, 2012, 18:09:46 ---
Pitaj ivanm-a :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
hah, sta je bilo? Poljubio ih je?
Mislio sam na one iznad podvoznjaka, stavrno su dobro sravnjenje sa asfaltom, ali pod tim kutem, mozda da sam bio brzi bi preletio, ovako kad sam se jedva kretao me bas iznenadilo :laughing6:
zip.sp.tuning:
--- Citat: CarsonKid - 02 Studeni, 2011, 09:47:08 ---Dakle, nakon nekog vremena surfanja i istrazivanja nisam naisao na neke teme koje govore jeli moguce koristit skuter i po kisi ili hladnijem vremenu. Jeli uopce moguce doci od tocke A do tocke B, s tim da je tocka B posao, po kisi a da se covjek ne smoci. Ima za kupiti pokrivaca za noge i vodonepropusnih odijela. Koliko je to efikasno?
Pitam zato jer mi je vec pun kufer stajanja u kolonama u autu, pa razmisljam kupiti skuter za na posao (nesto tipa 125ccm, sto bi mene od 110kg moglo prevesti nekom brzinom od 70-90km/h, npr. Kymco Agility City 125 ili People S200) i recimo vodonepropusno odijelo koje ide preko "uredskog" odijela ili jaknu i "pokrivalo" za noge. Pretpostavljam da bi trebalo nabaviti i vodonepropusnu obucu i rukavice. Kakva su vasa iskustva ili da zaboravim pricu do proljeca? Jeli moguce voziti skuter po Zagrebu kada je npr. bljuzga, a ceste, ajmo rec, ociscene? Nisam bas cuo da ljudi imaju zimske gume na skuteru? ... Hrpa pitanja, ali sam 100% siguran da ce biti konstruktivnih razmisljanja, ili jos bolje, iskustava.
(eh da, da napomenem da imam 40+ godina pa mi ganjanje nije u prvom planu, a iz svega napisanoga jasno je da nemam nikakvih iskustava na dva kotaca, a da nije bicikl)
--- Kraj citata ---
teže je voziti motor po kiši meni smeta ona smanjena vidljivost gume isto znaju zezat
Johnny iber:
--- Citat: zip.sp.tuning - 13 Svibanj, 2012, 12:06:45 ---teže je voziti motor po kiši meni smeta ona smanjena vidljivost gume isto znaju zezat
--- Kraj citata ---
To mi najjvise smeta, za gume lako, necu divljat vozit cu sporije i pazit i sve oke.
Vozio sam i po snijegu sa kendinim gumama i bilo je solidno ali rizicno :toothy3:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju