Općenito > Maxiskuteri

Voznja skutera po kisi i zimi

<< < (4/12) > >>

3alfa3:

--- Citat: Domba - 02 Studeni, 2011, 10:59:59 ---Ako planiras voziti po hladnom i po bljuzgi svakako preporuka za zimske gume. Analogno kao na autu.

--- Kraj citata ---

Ja bi savjetovao da se po bljuzgi i snijegu ipak ne vozi na 2 kotaca. Sa obicnim gumama je to nemoguca misija.
Al po mokrom nema problema. Samo treba imat vodonepropusnu obucu i rukavice, a na tijelu i nogama kisnjak.

Svi koje znam da tako putuju na posao obicno imaju na poslu odjecu i obucu koju tamo obuku, a do posla voze u opremi za voznju.

doms:
Imam točno taj skuter koji gledaš i što se tiče vožnje po hladnom ovih dana recimo moja iskustva su sljedeća. Imam odličnu moto jaknu i što se tiče gornjeg djela tijela sve je ok i po hladnom i po vlažnom. Čak ni po pljusku nije promočila. Agility je dosta uzak skuter pa nema baš zaštitu od vjetra za noge. Nosio sam obične traperice i problem je kad sjedneš što se one podignu i gleženjevi ostaju manje više goli. Ja vozim cca 2 km do posla i to mogu pretpriti uz sporiju vožnju do 50 kmh. Kacigu imam jet sa malo većim vizirom ali to je jako loše. Zeznio sam se kad sam kupovao. Em je jako bučna na većim brzinama, em se "napuhuje" pri većim brzinama, i naravno ulazi mi hladan zrak. Trebao sam kupiti onu flip-up ili integralnu. Kao što sam rekao vozim kratku turu pa se da pretrpititi ali nije baš ugodno. Kad bi sve bilo kao jakna onda bi bilo dolično. No jakna je super izgleda pa prolazi i kao obična. A sad baš kad bi kupovao i takve hlače pa se presvlačio.. Ne znam. Meni se ne da. Razmišljao sam o termoscudu ali vjerojatno na nekom drugom skuteru jer sam ovaj kupio da vidim kako će mi to uopće odgovarati u životu.  Pa ako kasnije kupim nešto drugo na duže vrijeme onda bih investirao u termosud. Imao sa prilike provozati jedan skuter sa time i to je odlično. Naravno i dalje bi ja izbjegavao kišu ali sama zaštita od hladnoće je savršena.

cona_rab:
imao sam prilike vozit skuter po suncu,kiši,vjetru,čak i po snijegu,jedan put po ledu ali sam neslavno završio  u zaštitnoj ogradi   :dontknow:,od - 5 do +40 ,uglavnom po svim vremenskim uvjetima jer mi je skuter za sad jedino prijevozno sredstvo,sve se može i da izdržat ali po snijegu i zaleđenoj cesti ne preporučam!za kišu kabanicu a za hladnije vrijeme topla odjeća i obuća  i to je to

vanjossi:
nebih baš preporucio voznju nekome od 40+ godina po ovoj hladnoci samo radi posla,pogotovo zg, nije to kao na moru...
od 2-3 mjeseca da, kad tad ces osjecat tegobe, ali ako je sila, nemozes birati..

netko spominje jet kacigu, danas sam uzeo jednu, jet je samo za ljeto i nije to za velike brzine kaciga, testirao sam svoju, preko 80 je ruzan osjecaj

sto se tice skutera i guma, original gume na tim skuterima su loše, bridgstone su odlicne gume ako ima u tim dimenzijama

moja preporuka uzet neki skuterčić i čim dozvoli vrijeme voziti se( po kiši sam vozio par puta), da biram, radije bih bio u koloni al suhi bez stresa dal cu pljusnut i polimit nešto

3alfa3:

--- Citat: vanjossi - 04 Studeni, 2011, 04:39:08 ---nebih baš preporucio voznju nekome od 40+ godina po ovoj hladnoci samo radi posla,pogotovo zg
--- Kraj citata ---

RAcunaj da u ZG zbog prometnih guzvi ne mozes vozit brzo pa se ne ohladis kao sto bi to bilo da si na otvorenoj cesti.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju