Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: e-bay šta ovo znači  (Posjeta: 753 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Lumpri

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Split
  • Moj Skuter: Mašingevera
  • Moja Kaciga: FM
  • MojSetup: Top Trophy
  • MojSpuh: Top Nardo
e-bay šta ovo znači
« : 01 Studeni, 2011, 09:05:45 »
evo tražija san vako nešto po tražilici al nisan uspija

nije ma jasan ovaj e-bay pa ako ko može pomoč

evo vako gore u price kod slike piše 30$ a dole piše 15$ i 10$ koja je cjena sad za primanje paketa...evo i slika i link

http://imageshack.us/f/32/screenshot035rt.jpg/

http://www.ebay.com/itm/Mens-Casual-LAMBORGHINI-Logo-Patch-Zipup-Jersey-Jackets-/320739044311?pt=US_CSA_MC_Blazers_Sport_Coats&var=&hash=item76c097069c#shId

hvala

Offline tuta125

• forumski skuteraš
  • Dvije glave su pametnije od jedne.
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ST - DU
  • Moj Skuter: 4 kotača
  • Moja Kaciga: pojas
Odg: e-bay šta ovo znači
« Odgovori #1 : 01 Studeni, 2011, 09:38:09 »
uglavnom, ako narucujes SAMO ovo (jedan komad), platit ces 28.88$ + postarine 15$, znaci sve skupa 43.88$ (cca 240 kn). s obzirom na to da je vrijednost veca od 160 kn, moguce da ce ti naplatit carinu i pdv na to (osim ako na paketu ne napomenu da je to "gift" iliti poklon, ili ako ne stave vrijednost manju od 15$ ukupno).
carina ti je od 0-14%, ovisi o kakvoj robi se radi i na tu vrijednost uvecanu za carinu ti stave pdv-a 23%.
eto, to je ukratko to  :laughing7:

Izmijenjeno, ispravak netocnog navoda  :binkybaby:
« Zadnja izmjena: 01 Studeni, 2011, 10:07:50 tuta125 »
Ne brže od života, ako misliš bilo gdje, moraš sporije.

Offline Dugi13

• Tržnica : (+8)
  • forumski biciklist
  • Banned!
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #2 : 01 Studeni, 2011, 10:00:24 »
kojih 160kn??? ja koliko znam a hvala bogu kupio sam brdo toga sve preko 300kn ide na carinu pisalo gift ili ne ionako ti na carini pregledavaju! ja sam kupovao poklopac od laptopa cijena je bila 60 dolara ukupno i stajalo je tjedan dana na carini i na kraju donesao poštar doma!
« Zadnja izmjena: 01 Studeni, 2011, 10:03:59 dugi13 »

Offline tuta125

• forumski skuteraš
« Odgovori #3 : 01 Studeni, 2011, 10:04:43 »
kojih 160kn??? ja koliko znam a hvala bogu kupio sam brdo toga sve preko 300kn ide na carinu!

imas pravo, nesto sam krivo gledo....  :icon_thumright:

* Roba u vrijednosti do 300 kn je oslobodena od carine !! *

Offline tuta125

• forumski skuteraš
« Odgovori #4 : 01 Studeni, 2011, 10:10:39 »
kojih 160kn??? ja koliko znam a hvala bogu kupio sam brdo toga sve preko 300kn ide na carinu pisalo gift ili ne ionako ti na carini pregledavaju! ja sam kupovao poklopac od laptopa cijena je bila 60 dolara ukupno i stajalo je tjedan dana na carini i na kraju donesao poštar doma!

ja sam narucio xenon u vrijednosti vecoj od 1000kn i bilo je oslobodeno od carine jer su mi na paketu napisali gift, trebao sam platit samo pdv 23%  :icon_thumright:

Offline tuta125

• forumski skuteraš
« Odgovori #5 : 01 Studeni, 2011, 10:16:14 »
Pošiljke koje fizička osoba iz inozemstva besplatno šalje fizičkoj osobi u RH:

Pošiljke koje fizička osoba iz inozemstva besplatno šalje fizičkoj osobi u Republici Hrvatskoj vrijednosti do 300,00 kuna oslobođena je plaćanja carine i PDV-a, pod uvjetom da pošiljke nisu komercijalne naravi (predmet kupoprodaje ili namijenjena daljnjoj prodaji).

Dakle, navedeno oslobođenje se ne odnosi na pošiljke koje su predmet kupoprodaje (npr. naručivanje putem interneta).

Roba čija vrijednost prelazi 300,00 kuna, podliježe obračunu carinskog duga.

Ako se radi o jednom predmetu koji je vrijednosti veće od 300,00 kuna, mora se obračunati davanja na ukupnu vrijednost robe (predmeta), obzirom da jedan predmet nije djeljiv. Međutim, ako pošiljka sadrži više raznovrsnih predmeta, može se primijeniti oslobođenje na robu koja je vrijednosti do 300,00 kuna, a na ostalu robu se obračunava carina i PDV.

Pošiljke zanemarive vrijednosti (do 160,00 kuna)

Roba zanemarive vrijednosti (roba čija vrijednost po pošiljci ne prelazi 160,00 kuna) sadržana u pošiljkama koje se iz inozemstva izravno šalju primateljima u Republici Hrvatskoj, oslobođena je od plaćanja carine i PDV-a. Ta se roba ne podnosi carinarnici. Navedeno oslobođenje se ne odnosi na alkohol i alkoholna pića, duhan i duhanske proizvode, parfeme i toaletne vode.

Ukoliko se radi o jednom predmetu veće vrijednosti od navedene, obzirom da je roba nedjeljiva, moraju se obračunati uvozna davanja na cjelokupnu vrijednost predmeta.

Pod vrijednosti pošiljke od 160,00 kuna smatra se samo vrijednost robe, ako su troškovi dopreme razdvojeni od cijene same robe. Ukoliko je roba kupljena sa dopremom i nije razdvojen dio koji se odnosi na dopremu od same vrijednosti robe, ukupan iznos uzet će se kao vrijednost pošiljke.

to je sa sluzbene stranice Carinarnice...  :dontknow:

Offline Dugi13

• Tržnica : (+8)
  • forumski biciklist
  • Banned!
  • Mjesto: Zagreb
« Odgovori #6 : 01 Studeni, 2011, 10:17:00 »
sve zavisi kakve si srece i kakve je volje carinik! samo znam da sto se tehnike tice da su debili na carini!  kupovao sam bluetooth slusalice i kad su dosle budale su me slale da neka izvadim papir o radijskoj frekvenciji na sto sam ja poludio!  i kaze baba to treba ja na kraju otidem i dobim taj usrani papir i drugi dan im donesem i kaze druga baba pa to vam uopce nije trebalo sto sam znao i ja i kaze platite carinu i pdv i mozete podici! bio sam ludddddd  cijena slusalica je bila isto oko 160kn pa ti vidi
« Zadnja izmjena: 01 Studeni, 2011, 10:18:56 dugi13 »