Vozim betu ark sada je na njoj trophy i nardo itd. na proljece mislim si staviti TOP tpr lc, yasuni c20, i malossi overrange, stage 6 mk II kumplug, sad zanima me kakav je po kvaliteti taj cilidar ili ima bolji za te pare, koju bi radilicu trija na to stavit, i jeli moran minjat struju znam za ona 3 stupnja kut paljenja maknit i trija li mi el. pumpa vode. racunam 21 il 24 karb.....
1.tpr je odlićan cilindar samo je problem sto kod njega karika "trpi",ja bi gledao nesta sa rotax ispuhom poput metrakit sp2(njega sam imao i odlican je cilindar po svim parametrima),da sam na tvom mjestu definitivno bi uzeo metrakit pro race-rotax ispuh,modular glava,odlicna zavrsna obrada,12mm bolcna,i po mom misljenju je jaci od tpr...jedino mi je zao sto taj cilindar nisam stigao probati,da sam nastavio sa tuningom on bi bio sljedeca opcija 100%
2.beta ark ima minarelli lc masinu ako se ne varam,znaci obavezno gledati radilicu 12mm i cilindar sa bolcnom 12mm,10mm izbaci iz igre jer se radi o velikim okretajima...ja bi uzeo malossi mhr radilicu koja je cijela od titana,ali bgm evolution je sasvim dosta....
3.micanje paljenja je obavezno za 3 stupnja,ja sam na slicnom setupu imao tako pomaknuto paljenje i sve je radilo za 10!tako da ti selletra ne treba...
4.ssp vodena ili elek. vodena pumpa bosch,ja sam osobno koristio elek. pumpu tako da bi mi onda bila na prvom mjestu iako sve radi kako treba i sa ssp pumpom
5.sto veci karb samim time raste snaga,ja sam imao 21 karb ali ako imas mogucnosti uzmi 24 i neces pozaliti...
6.sto je kraca prirubnica to je malo bolji odaziv,mozes ostaviti serijsku prirubnicu sve do 21 karba jer 24 karb ne stane u ser. prirubnicu minarellia...serijski usis moze ostati ali ga je pametno preraditi...
eto nadam se da sam ti pomogao...