.....idem, zato što je proljeće, zato što sutra paše mojim mehaničarima ( prijatelji -profesionalci ) i zato što mi se više ne da čekati...
CDI sam sam rezao prije nekih 2 mjeseca...( dobijemo 9000 rpm umjesto 8000 )..nisam primjetio dobitak na brzini, ali je skuter postao nekako elastičniji..kao da mi se produžio hod ručice gasa i da lakše održavam putnu brzinu...tek otprije 20 - ak dana dobio sam nešto na snazi i oko 5 km veču brzinu pri srednjem usponu i krajnjoj...( ili su se rolice stanjale, ili se auspuh pročistio )
skuter sad ima 2040 km na brojaču......odbacujem 16 mjeseci preostale garancije......( ne pišu se sage bez žrtava i rizika...
)
kako bilo jasno mi je zašto treba tunirat 50 ccm 4T skutere.....preslabi su...NIKOME ne preporučujem serijski 4T 50 ccm skuter.....ne zbog toga što nije u rangu drugih u trkanju ala Rossi...mene moj Agility nije mogao izvesti iz dvorišta.....(uspon 35 stupnjeva ..40 metara dug )
kakobilo, Agility je lijep skuter, ima nekakav "naked" look..nije patetična kopija trkačeg motocikla ...tipa Runner, Aerox, NRG...a nije ni onaj izgled "početnog modela u gami"...ima svoju osobnost i specifičnost i nije čudo što su brojni forumi nazvani "tuning Agilityja i ostalih 4T skutera" (
www.zzip.de,
www.revolution70.com )
pouzdan je, ima dobre kočnice, ima dobra svjetla, malo troši, tih je ( navodno se zvuk ne pojačava s ugradnjom "običnog 80" )
napraviti dobar skuter s dobrim ubrzanjem i pristojnom krajnjom od Agilityja je pravi cilj.......A kategoriju ne želim polagati iz principa....( onda bi bio motorist , a ne skuteraš, zar ne ) ...i možda bi jednog dana poželio vozit Hyabushu ili Ninju ili tako nekako ili nešto....na njihovu žalost motori nisu skuteri - istegneš preponu kad silaziš s njih.....