Dosta je bitan setup karba! Možda prije nego veličina! Serijski dellorto 17.5TS i serijski 19mm DS su mi mogli trošit isto da sam smalnjil malo diznu i ler dizne ali bi bila siromašnija smjesa zbog količine zraka. Ali i to se bi dalo srediti ali onda dođeš na sto muka, jer samo bi budala išla reducirat karburator na pola da smanji performanse, rađe se uzme manji! A i teže se štela k cijeloga sprčkaš!
Ali 3alfa3 ima pravo, miki zmišljaš toplu vodu.... Dizna je najmanji problem u karburatoru! JAKO veliku ulogu kolko sam sad skužil igra onaj "needle jet" neam pojma kak se to po našem veli!
Prije na serijskom 19mm dell je taj needle bil običan bez rupica po sebi! A sa racing verzijom sam dobil neki sa rupiama, malo drukčiji, i sad mi skuter troši pa brat bratu 0.5L više, dok prije nije, čak je i dizna ista! Znači dizna je tu samo za full gas, makar meni skuter na full gasu troši manje neg na pola
ne znam kak!
I velim, zbog tog needel jet sam imal na BASE setupu prebogatu smjesu, no sad kad sam stavil neki midrace sad je ok, i sad je sve kak treba biti, da sam htel nisam mogel bolje zamislit! Samo kaj mi troši 4L na 100km, to me jebe sad!