Dečki,nhf,al zasto bi skupljao do 150tkn,da kupi TDI golfa,ma daj
Osobno,mi (obitelj) smo kupovali obiteljski auto do max 100tkn i kupljen je prije 3-4 tjedna Ford Focus 1,6 za 96tkn.Cijena ti varira iz dana u dan jer se gleda prema tečaju eura,tako da ova od 93 900kn iz novina je ustvari cijena iz 7mj kad je bio drukciji tecaj eura.
To je inače trend paket opreme + od dodatne rezervni kotač pune veličine(zbog tog je prtljanzik 10ak cm plići) i središnji naslon.Nismo htjeli nadoplacivati za nikakve alu felge,tempomat,automatsku klimu (dobra je i manualna) i sl. gluposti jer je dosta skupa dodatna oprema kod ovog modela.U trend opremu ti spada:
-klima,abs,kozni upravljac,el. podesivi prednji prozori i retrovizori,16" celicne felge 205/55,podesivo sjedalo po visini,mda-pomoć pri kočenju,4 zračna jastuka,radio cd sa aux ulazom,servo volan podesiv po visini i dubini,daljinsko zakljucavanje,maglenke,putno racunalo,itd.
Ovo je focus na zalasku,jer je izasao novi,pa se ovaj prodaje PUNO povoljnije,to ti je nesto slicno ko astra clasic kod opela.
Mi smo ga uzeli sa 1,6 duratec benzinskim motorom od 74kw,sto je neki minimum za auto tezine skoro 1300kg.Prosječna potrošnja po putnom compu je malo ispod 8l,a to je 100km autoputa i ostlao gradska i prigradska voznja.Inače kažu da po gradu zna povuć i oko 9l
Za auto mogu reć da se jako lijepo vozi,sto je i jedna od glavnih vrlina focusa u usporedbi sa konkurencijom. Mi smo gledali takodjer seat ibizu (odutali jer je premalena),zbog istog razloga je i polo otpao,francuze nismo ni gledali jer ih ne volimo,swift nam je premalen,lancer i civic preskupi,itd.Uglavnom,trebao nam je veliki auto sa dosta mjesta naprijed i iza i stari je zahtijevao da sjedala budu sto vislja ,a i focus ima dosta velik prtljaznik koja nam treba da moze stati bez problema kutija za voziti pse.
Evo ti i nekolike slike da dobijes predozbu sto je to,iako sam uvjeren da si vec vidio focus
Prednja su sjedala namjštena za mene visine oko 182-3 cm i opet se iza bez problema moze smjestit osoba iste visine...
I da znam,auto je visok ko koza (ali to nam treba,posto ce se ic s njim kasnije u lov i ribiciju po makadamu).
Uglavnom,da usporedim sa vw konkurencijom,kad ih ovdje puno voli vw:
Dobijes auto u klasi golfa,za cijenu pola