Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: NRG Power setup sa Leovince Touring auspuhom  (Posjeta: 15104 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
Odg: NRG Power setup sa Leovince Touring auspuhom
« Odgovori #60 : 11 Studeni, 2011, 18:35:01 »
valjda se nece razletiti sve

Moglo bi se razletit.
Zasto onda ne stavis samo TC na stranu kuplunga?

Ali serijski feder je ionako jako tvrd (tvrdji od ljubicastog) pa uz TC imas prilicno otpora kojeg mashina treba svladat (veci gubitak snage koja otpada na prijenos). Uz to, i remen je pod vecim naprezanjima - meni je kelvar remen puko od plavog federa sa TC (a plavi feder je slicno tvrd ko i serijski).

Probaj bijeli feder sa serijskom plastikom od pjadja i bez TCa i 6,5g rolice. Ako ne bude rupa u ubrzanju, onda ce vise snage doci do kotaca nego kako je sad. Ako bude relativno dobro, ali osjetis da bi trebao cvrsci feder, onda bi mozda zeleni malossi feder sa TCom bio pravo rjesenje, a mozda i ljubicasti.
« Zadnja izmjena: 11 Studeni, 2011, 18:36:42 3alfa3 »

Offline ddark

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zadar
  • Moj Skuter: Piaggio NRG Power 50
  • MojSpuh: Leovince Touring
« Odgovori #61 : 11 Studeni, 2011, 19:49:31 »
OK, sutra cu probati bijeli sa original klizacem, a ostavit cu 7,2gr rolice pa cu viditi kako ce to ici. Cini mi se da TC na Piaggiu nije uopce potreban jer ovaj originalni klizac pruza manje otpora od TC-a.
Izgubio sam par kmh na krajnjoj, vjerovatno zbog tvrdjeg federa.
Kad bi bar bio nekakav tanji klizac da se moze staviti do polutki, stvarno se osjeti da prijenos radi uglađenije s klizacima na obe strane.
Starenje je neizbježno ali zato odrastanje nije!

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #62 : 11 Studeni, 2011, 22:46:59 »
OK, sutra cu probati bijeli sa original klizacem, a ostavit cu 7,2gr rolice pa cu viditi kako ce to ici. Cini mi se da TC na Piaggiu nije uopce potreban jer ovaj originalni klizac pruza manje otpora od TC-a.
Izgubio sam par kmh na krajnjoj, vjerovatno zbog tvrdjeg federa.
Kad bi bar bio nekakav tanji klizac da se moze staviti do polutki, stvarno se osjeti da prijenos radi uglađenije s klizacima na obe strane.

Izgubio si vjerojatno jer serijski feder sa TC pruza prevelik otpor i mashina nema snage za to stisnut do kraja. Ili zato jer se fizicki neda stlacit do kraja zbog broja namotaja + TC.
Sa istim rolicama i bijelim centralnim ce ti bit premalo okretaja. Al probaj. LAko poslije stavit lakse rolice.
Ako primjetis da na nekoj brzini gubis okretaje (ili voznjom uzbrdo), onda ti je bijeli centralni premekan i obzirom da nemas neki drugi, ja bi savjetovao serijski bez TCa, ali onda gubis 200tinjak okretaja sto ce mislim ipak biti premalo pa to nadoknadi laksim rolicama

Offline ddark

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #63 : 11 Studeni, 2011, 22:54:14 »
Sutra popodne cemo znati kako to izgleda. Imam jos jedno pitanje, stavio sam danas i novo kvacilo i zvono, kvacilo je CIF-ovo a stavio sam na njega crne federe od Malossia ali kako je kvacilo dosta lakse od originala ponasa se kao sa bijelim na originalu. Volio bih malo mirniju voznju ali ako stavim original federe hoce li skuter biti pretrom? Hm, mirise mi sve na nekakav nase kit od 70ccm  :)

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #64 : 11 Studeni, 2011, 23:01:43 »
Sutra popodne cemo znati kako to izgleda. Imam jos jedno pitanje, stavio sam danas i novo kvacilo i zvono, kvacilo je CIF-ovo a stavio sam na njega crne federe od Malossia ali kako je kvacilo dosta lakse od originala ponasa se kao sa bijelim na originalu. Volio bih malo mirniju voznju ali ako stavim original federe hoce li skuter biti pretrom? Hm, mirise mi sve na nekakav nase kit od 70ccm  :)

Nebi znao za kuplung. Moras probat

Offline ddark

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #65 : 12 Studeni, 2011, 20:21:09 »
Stavio bijeli centralni sa Piaggiovim klizacem, ostavio rolice 7,2gr i vratio na kvacilo originalne federe. Meni se sviđa konacni rezultat, kvacilo lovi ispod 5000rpm, ubrzava super i bez rupa, ne prevrtava, ide do 9000rpm, krajnja veca nego prije. Međuubrzanja su super, uglavnom dobio sam ono sto sam htio, skuter koji je ugodno voziti po gradu sa cestim zaustavljanjima i kretanjima a opet na semaforu me izbaci bez problema.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #66 : 12 Studeni, 2011, 21:02:10 »
Stavio bijeli centralni sa Piaggiovim klizacem, ostavio rolice 7,2gr i vratio na kvacilo originalne federe. Meni se sviđa konacni rezultat, kvacilo lovi ispod 5000rpm, ubrzava super i bez rupa, ne prevrtava, ide do 9000rpm, krajnja veca nego prije. Međuubrzanja su super, uglavnom dobio sam ono sto sam htio, skuter koji je ugodno voziti po gradu sa cestim zaustavljanjima i kretanjima a opet na semaforu me izbaci bez problema.

To je to. Oslobodio si mashinu nepotrebnog posla (sabijanja pretvrdog centralnog federa) i skuter vise snage prenese na cestu i to osjetis. Ja bi ti savjetovao da probas lakse rolice. Multivar2000 ti za razliku od serijskog variomata pruza (relativno) konstantne okretaje kroz ubrzanje, ali to ne znaci da su sada oni najbolji moguci. Probaj jos bijeli centralni sa pjadjovom plastikom i bez TCa, ali sa 6,5g rolicama. Nakon toga probaj isto, ali sa TCom i bez pjadjo plastike pa vidi sa kojim od ta 2 setupa imas vecu krajnju brzinu. Ako je ista, onda nastavi korisititi TC, ali ako je sa njim manja - on ti neda stisnut feder do kraja i zapravo ti sluzi ko blokada prijenosa.

Okretaji bi trebali biti ipak nesto visi od 9000 (koliko god to zvucalo previse za ovaj setup). Ako ce bit 9500, onda ocjeni jel ti bolje tako ili sada, ali ako ce biti 9200-9300, onda ce ti to sigurno vise odgovarat jer ni na uzbrdicama skuter nece posustat.

ali ljepota multivara2000 na pjadju je ta sto ima siroki "powerband" (namjerno su navodnici jer powerband nema veze sa prijenosom)
« Zadnja izmjena: 12 Studeni, 2011, 21:03:59 3alfa3 »

Offline ddark

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #67 : 12 Studeni, 2011, 21:13:46 »
Sada sam na Malossijevom bijelom centralnom federu i Piaggiovom klizacu, necu ni probavati TC jer sam jucer probavao na ruke i TC pruza vise otpora kod rotacije nego Piaggiov klizac.
Jucer sam probao 6.5gr rolice i stvarno mi se ne svidja osjecaj kad se vrti na 9500rpm, kao da se bezveze dere bez nekog efekta. Sa ovim 7,2gr je na 9000-9200, ubrzava na uzbrdici normalno (probao i na kratkoj jakoj uzbrdici i na dugoj sa blazim usponom). Ovaj setup mi se cini sasvim OK za Leovince Touring auspuh i voznju kakvu zelim, pustit cu zasad ovako i probati se voziti par dana ako vrijeme dopusti. Bude li nekakvih promjena javljam  :icon_thumright:

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #68 : 12 Studeni, 2011, 21:16:08 »
Sada sam na Malossijevom bijelom centralnom federu i Piaggiovom klizacu, necu ni probavati TC jer sam jucer probavao na ruke i TC pruza vise otpora kod rotacije nego Piaggiov klizac.
Jucer sam probao 6.5gr rolice i stvarno mi se ne svidja osjecaj kad se vrti na 9500rpm, kao da se bezveze dere bez nekog efekta. Sa ovim 7,2gr je na 9000-9200, ubrzava na uzbrdici normalno (probao i na kratkoj jakoj uzbrdici i na dugoj sa blazim usponom). Ovaj setup mi se cini sasvim OK za Leovince Touring auspuh i voznju kakvu zelim, pustit cu zasad ovako i probati se voziti par dana ako vrijeme dopusti. Bude li nekakvih promjena javljam  :icon_thumright:

Onda je to to.
Uzivaj u voznji  :icon_thumright:

Offline ddark

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #69 : 17 Studeni, 2011, 17:14:42 »
Danas sam podignuo iglu ( igla A7 ) na srednji utor i sad gas radi super na svim podrucjima a na srednjim otvorima se osjeti vise snage nego prije. Sad se moze voziti s malim gasom i fino se da regulirati voznja na manjim okretajima. Moj konacni setup za "elastičnu" vožnju:
Termo grupa: serijska
Auspuh: Leovince Touring
Variomat: Multivar sa 7,2gr rolama
Kvacilo: CIF Eco Race sa serijskim federima
Zvono: Polini Speedbell
Centralni feder: Malossi bijeli sa Piaggovim klizacem
Remen: Piaggio
Karburator: Serijski Dellorto 17.5
Glavna dizna: 68
Igla: A7 na srednjem utoru
Airbox: original bez lulice i serijski filter

Ovo je vise "penzionerski" setup za nas malo starije, skuter je startan (ne baca na zadnje ali na semaforu pobjegne bez problema), krajnja nesto preko 80kmh (uzeti u obzir mojih cca 95kg) a moze se voziti i skroz polako na konstantnom broju okretaja.

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #70 : 17 Studeni, 2011, 17:24:40 »
Danas sam podignuo iglu ( igla A7 ) na srednji utor i sad gas radi super na svim podrucjima a na srednjim otvorima se osjeti vise snage nego prije. Sad se moze voziti s malim gasom i fino se da regulirati voznja na manjim okretajima. Moj konacni setup za "elastičnu" vožnju:
Termo grupa: serijska
Auspuh: Leovince Touring
Variomat: Multivar sa 7,2gr rolama
Kvacilo: CIF Eco Race sa serijskim federima
Zvono: Polini Speedbell
Centralni feder: Malossi bijeli sa Piaggovim klizacem
Remen: Piaggio
Karburator: Serijski Dellorto 17.5
Glavna dizna: 68
Igla: A7 na srednjem utoru
Airbox: original bez lulice i serijski filter

Ovo je vise "penzionerski" setup za nas malo starije, skuter je startan (ne baca na zadnje ali na semaforu pobjegne bez problema), krajnja nesto preko 80kmh (uzeti u obzir mojih cca 95kg) a moze se voziti i skroz polako na konstantnom broju okretaja.

A7 iglu si naknadno nabavljao? Jer serijski ne dodje ta igla....
Cudi me da si ju trebao dizat, jer ona je dosta "bogatija" od serijske igle

Offline ddark

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #71 : 17 Studeni, 2011, 17:29:21 »
Naknadno nabavljena, mislim da je originalna A22 a to je zapravo vrsta blokade koja djeluje zajedno sa onim limicem na usisu (tupa igla i srednji rezim gasa ne mozes stelati). To sam gledao na nekom njemackom forumu di je detaljno analiziran ovaj karburator. Tamo jos preporucaju klipic sa 40% skosenjem ali do toga je mslo teze doci ovde kod nas

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #72 : 17 Studeni, 2011, 17:34:35 »
Naknadno nabavljena, mislim da je originalna A22 a to je zapravo vrsta blokade koja djeluje zajedno sa onim limicem na usisu (tupa igla i srednji rezim gasa ne mozes stelati). To sam gledao na nekom njemackom forumu di je detaljno analiziran ovaj karburator. Tamo jos preporucaju klipic sa 40% skosenjem ali do toga je mslo teze doci ovde kod nas

Vidim, raspitao si se.  :icon_thumright:

Svejedno, cudi me da ju trebas imat na pola dignutu. Pogotovo sa ovom diznom koju imas, a koja zvuci cak malo previse.
Al dobro, vjerojatno si maknuo limic sa karba pa to ima smisla. Nadam se i da si skinuo lulicu sa airboxa, ili barem dodao jos jednu rupu od cca. 10-12mm (ali bez prerade poklopa airboxa)

Offline ddark

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #73 : 17 Studeni, 2011, 17:41:55 »
Skinuta je lulica i limic, a iglu sam digao zbog onog "štucanja" kad bi gas pustio pa dodao. Cini mi se da je ovo OK dizna a bolje da je mrvicu bogatija nego siromasna. Potrosnja je negdi oko 4,5 l mjesovite voznje sto je isto u nekakvim normalnim granicama.
Imas jos kakav prijedlog sto bi bilo pametno napraviti?

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #74 : 17 Studeni, 2011, 17:46:44 »
Potrosnja je negdi oko 4,5 l mjesovite voznje

To je previse za taj setup. NEkih pola litre (barem) previse. Al to je stvar A7 igle, a sad kad si jos digao ce potrosnaj skocit.

Offline ddark

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #75 : 17 Studeni, 2011, 17:51:13 »
Javim kad ga malo provozam mada ce to potrajati jer je prilicno zahladilo. Ako i bude malo vise ne smeta jer kako sam rekao svidja mi se ovaj odziv na gas koji sad imam. Mozda i ne skoci puno jer ne treba ganjati vise okretaje ( jedna od prednosti Touring auspuha)

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #76 : 17 Studeni, 2011, 17:58:46 »
Javim kad ga malo provozam mada ce to potrajati jer je prilicno zahladilo.

Na skuteru je pri istoj brzini valjda duplo toplije nego na motoru. A GPS mi je danas pokazao 155 km/h
A ja se jos uvijek vozim (iako sam pricao kako ne vozim ispod 10C, al zelja je jaca)  ;D

Offline ddark

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #77 : 17 Studeni, 2011, 18:04:43 »
Ma ne pricaj nista, mene su tek nedavno popustila leđa a još uvijek osjećam desnu nogu ali opet sam popodne napravio đir. Stavim bubreznjak i dobru jaknu, samo hladi po nogama  :toothy3:

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #78 : 17 Studeni, 2011, 18:15:29 »
Ma ne pricaj nista, mene su tek nedavno popustila leđa a još uvijek osjećam desnu nogu ali opet sam popodne napravio đir. Stavim bubreznjak i dobru jaknu, samo hladi po nogama  :toothy3:

Meni su problem rukavice koje jesu zimske, al nije to to.
Moto-hlace (sada sa zimskom podstavom) i cizme su obavezan dio opreme i inace

Offline massi

• Tržnica : (+11)
  • forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rovinj
« Odgovori #79 : 17 Studeni, 2011, 18:44:33 »
evo da ne otvaram novu temu jer je isto
imam sve serijalu karb dizna 62 igla a22 na 2 zubu sa limicem i trokutasti airbox
cini mi se da malo previse pije,a i nije 100 postelan karb,
pa ako bi te preporucili koju iglu i diznu kad bi skinuo limic sa 64 diznom se gusi jer je veliki airbox
ili da stavim onaj mali da ga nabavim
leo vince touring
imao sam rolice bgm 5.5g i vukao do 60 poslje ga kao gusilo8(navlacio je jedvice 70 po satu),
onda sam izvadio 2 rolice od bgm 5,5g i stavio uz 4 rolice 5,5g ,2 malossi 3,5g i
sad ide ali kao da sam izgubio krajnje i malo da prevrtava
remen serijski
variator serijski
kvacilo sa malossi crnima i serijskim centralnim
i dali je normalno da skuter sad kad je pocela zima mi trokira prvih 100m,a poslje nista