I ti možeš pisati na MojSkuter.com portalu !! Pogledaj više tu : UPUTE
0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
to ti je nas anto stazic ( mhr-team) on je minken boy a mi smo njegovi .. bosancu njemačka u srcu !!
Sve je to ok, ali ako nemas monitor isto kalibriran kao stroj koji mjesa boje promasiti ces nijansu. E sada koliko to nitko ne zna. Bavim se grafikom i strava je kada netko nesto napravi za print i onda pogleda i kaze nije to to. Onda sjedne kod mene na komp i postima boje i bude to to. Najbolje direktn na stroju (ako ima monitor) ustimati boju i reci tu hocu.
evo imaš par alata, e sad... dali ti brojevi kad našeš boju odgovaraju njima što MESSSSE ne bi znao http://tutorijali.hdonweb.com/web-design/inspiracija-za-dobre-palete-boja
tamo gdje sam ja trazio boju nisu pasale nijanse sa interneta, takoder sam zelio rozu/ljubicastu boju za svoj skut...doduse nema bas puno nijansi roze(od helios boja/paleta), pa sam izabrao najsvjetliju ljubicastu, od svih ponudenih na paletama boje koje mi je dao, pogledali na monitor i zamjesali...cini me se da je kod bio (nisam siguran):M 20%S 80% znaci 20% srebrne i 80% crvene
imaš li koju sliku te ljubičaste?
ja kad sam zadnji put za motor kupovao, lik mi je pitao na onim primjercima na papiru koju treba, i onda na kompu gledao koliko cega ide, te na vagu stavio i rucno ulijevao odredjene boje dok nije kao dobio tu ... po meni fus tehnika...
ovaj ima kao tablicu boja i koliko koje boje ide pa na vagu to radi, uglavnom, nijansa mi nije bila bas ok , tj ne kakvu sam zelio, a to sam tek vidio nakon farbanja
hvala svima, dns sam se raspitao i nasao sam radnju di ima toga i covik mi je zamisa i kupia san boju vidit ce te je ubrzo na projetkima....