Tehnički kutak > Tuning skutera

Gdje smjestiti ventilator?

<< < (2/4) > >>

SlowRider:
Ja sam mislio staviti iza kilera i da uvlaci zrak izvana. A ove druge teorije me zanimju  :binkybaby:
I namjerno sam mislio staviti u donji kut gdje je voda najhladnija u kileru jer je tu i crijevo koje vodi ohladjenu vodu.

Mr J:

--- Citat: SlowRider - 08 Ožujak, 2008, 13:38:42 ---Ja sam mislio staviti iza kilera i da uvlaci zrak izvana. A ove druge teorije me zanimju  :binkybaby:
I namjerno sam mislio staviti u donji kut gdje je voda najhladnija u kileru jer je tu i crijevo koje vodi ohladjenu vodu.

--- Kraj citata ---

daj malo razmisli, da uvlaci zrak izvana... ako ti motor stoji i radi onda bi se pregrijao!!!

ventilator mora puhati u killer kako bi ga ohladio...

SlowRider:

--- Citat: Mr J - 08 Ožujak, 2008, 13:56:17 ---
--- Citat: SlowRider - 08 Ožujak, 2008, 13:38:42 ---Ja sam mislio staviti iza kilera i da uvlaci zrak izvana. A ove druge teorije me zanimju  :binkybaby:

--- Kraj citata ---

daj malo razmisli, da uvlaci zrak izvana... ako ti motor stoji i radi onda bi se pregrijao!!!

ventilator mora puhati u killer kako bi ga ohladio...

--- Kraj citata ---

Hmm, ali u procesora na racunalu isto izvlaci zrak kroz rebra pasivnog hladnjaka :icon_scratch:, ako bi ovaj uvlacio vanjski zrak kroz kiler, strujanje bi snizavalo temperaturu, zar ne? U automobila je ventilator iza i isto uvlaci zrak kroz masku pa kiler.

A kuda puse zrak u SP180? Kladim se da isto izvlaci zrak kroz kiler.

Mr J:
molim te...
na cpu hladnjacima takodjer ventilator puse u hladnjak... to sto ti osjetis je odbijanje zraka...
koliko sam ja informiran svugdje gdje ima hladnjak + ventilator, ventilator puse u hladnjak (prisilno usmjeravajuci zrak u hladnjak te ga na taj nacin hladi)...

Upali ventilator, on ima svoj smjer vrtnje, te ovisno o krilcima i smjeru vrtnje stvara struju zraka ispred ili iza sebe... stavi ruku ispred usmjerenog zraka i iza te ces osjetiti ogromnu razliku i u toplini i snazi udara zraka...

ventilatori koji izvlace zrak su drugaciji...

Logika bi bila da se pri kretanju vozila rashladna tekucina dovoljno hladi sa prisilnim optokom zraka kojeg usmjeravaju usisnici ili maska hladnjaka prilikom kretanja vozila... ventilator je tu da hladi rashladnu tekucinu (hladnjak) takodjer prisilnim optokom zraka (jer ventilator usmjeruje zrak na hladnjak) kada vozilo stoji, jer tada nema strujanja zraka kroz usisnike i masku...

uostalom tebi na tom skuteru ne treba ventilator...  :laughing7: :laughing7: :laughing7:

SlowRider:
OK a u kojem smjeru puse ventilator u tvog sp180 ???

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju