Tehnički kutak > Tuning skutera
Gdje smjestiti ventilator?
SlowRider:
Planiram ubaciti ventilator i nadam se poboljsati hladjenje. Ventilator je velicine 10x10cm otprilike, uglavnom pokriva oko 1/3 povrsine kilera. Nemam sliku ventilatora jer cu ga nabaviti uskoro, mislim da se vrti na 5000rpm nisam siguran, uglavnom stvara jak propuh ;D
Bez problema se moze smjestiti iza kilera, tako da sam mislio ubaciti na oznaceno mjesto iza kilera. E sad, da li je bolje ispred ili iza kilera.
Ima li netko kakav savjet :dontknow:
I jos jedan problem imam. Nabavio sam drugi trokut vilice i sve pase osim donjeg lezaja koji ima oko 5mm manji promjer, nisam mjerio. Da li se isplati riskirati da stavim neku kosuljicu preko da dobijem debljinu donjeg dijela gdje lezaj dosjeda?
vpucko:
stavi ispred kilera tako da uvlaci zrak izvana i upuhuje ga u killer zajedno sa ovim zrakom izvana!
i ako mozes nemoj ga priljepit uz killer nego na plastiku ak mozes, onda ce ti vecu povrsinu killera hladit!
ivanm:
prvo pitanje je apsurdno, ko da ga je postavio netko tko nema veze s tehnikom..
naravno da će ventilator vući zrak izvana, od naprijed prema nazad i na taj način pojačati protok u već uspostavljenom smjeru prirodnog strujanja zraka kod vožnje..
suprotan smjer bi potpuno onemogućio hlađenje tekućine..
sa unutarnje strane ga stavi iza kilera..
SlowRider:
--- Citat: ivanm - 08 Ožujak, 2008, 13:23:22 ---prvo pitanje je apsurdno, ko da ga je postavio netko tko nema veze s tehnikom..
naravno da će ventilator vući zrak izvana, od naprijed prema nazad i na taj način pojačati protok u već uspostavljenom smjeru prirodnog strujanja zraka kod vožnje..
suprotan smjer bi potpuno onemogućio hlađenje tekućine..
sa unutarnje strane ga stavi iza kilera..
--- Kraj citata ---
Igor je kriv :laughing7: napisao sam ono sto nisam trebao napisati....vodio sam paralelan razgovor sa njim i pisao temu...
Mr J:
prvo i osnovno, od kud ti ideja da ga stavis sa prednje strane?! zaklanja hladnjak i onemogucuje njegovo hladjenje prisilnim optokom zraka...
druga stvar, stavi ga tako da puse u hladnjak, nece se nista sudarati i smetati, jer ako se zrak ubrzava onda je hladniji...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju