Tehnički kutak > Tuning skutera
Gdje smjestiti ventilator?
gozz:
--- Citat: Mr J - 08 Ožujak, 2008, 13:56:17 ---
--- Citat: SlowRider - 08 Ožujak, 2008, 13:38:42 ---Ja sam mislio staviti iza kilera i da uvlaci zrak izvana. A ove druge teorije me zanimju :binkybaby:
I namjerno sam mislio staviti u donji kut gdje je voda najhladnija u kileru jer je tu i crijevo koje vodi ohladjenu vodu.
--- Kraj citata ---
daj malo razmisli, da uvlaci zrak izvana... ako ti motor stoji i radi onda bi se pregrijao!!!
ventilator mora puhati u killer kako bi ga ohladio...
--- Kraj citata ---
Ne uvaženi kolega.
Ventilator mora uvlačiti zrak preko kilera da s njega skida temperaturu. Tako je napravljeno na svim automobilima, na svim izmjenjivačia topline itd, jer je najefikasnije.
Ivan:
Ja jos nisam vidio da mi ventilator uopce radi, ali najlogicnije mi je da zrak ulazi sprijeda, prolazi kroz kiler i sa straznje strane se nalazi ventilator. Kada motor stoji (kao sto je vec napisano) smjer strujanja zraka ostaje isti - znaci da ventilator vuce zrak s prednje strane kilera kroz onaj radijator i puse prema iza (na runneru znaci da su oni poklopci ventilacije ispuh). valjda :icon_scratch:
Mr J:
da u pravu ste za ovo kada je ventilator iza hladnjaka da vuce zrak...
moja greska... ne znam di mi pamet :laughing7:
kod cpu-a ventilator puse u hladnjak!
kod automobila ako je sa prednje strane ventilator onda isto tako puse u hladnjak...
jbg... grijesim u zadnje vrijeme sve cesce :dontknow:
SlowRider:
Dobro i ja sam se zeznuo na pocetku jer sam zamislio ono sto ne bih trebao napisati a jesam vec...
Sad si planiram sloziti led termometar pa cemo vidjeti kako stvar funkcionira. Taj ventilator bi ja palio kada se vozim u kolonama i do nekih 30km/h, jer mi je kiler pri ruci pa osjetim kada mogu rostilj ili :duckie: nabaciti preko...
Jer vidio sam kod jednog decka sto je stavio od kompjutera ventilator i jos nije pricvrstio kako spada i veli da mu vise ne prelazi polovicu po kazaljci, dok je prije isla preko.
igor.sb:
--- Citat: SlowRider - 08 Ožujak, 2008, 13:33:00 ---Igor je kriv :laughing7: napisao sam ono sto nisam trebao napisati....vodio sam paralelan razgovor sa njim i pisao temu...
--- Kraj citata ---
:sign10:
evo isprike sto je slow napisao glupost :toothy11:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju