Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: "mladi vozac"  (Posjeta: 2114 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dzeky

• Tržnica : (+3)
  • forumski skuteraš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Otočac
  • Moj Skuter: Formula50
  • MojSetup: Malossi sport 70
  • MojSpuh: Yasuni R
"mladi vozac"
« : 23 Rujan, 2011, 00:16:15 »
ovako,koliko se ja sejcam mladim se vozacem smatra osoba mlada od 24 godine,barem se ja sjecam toga zakona ili se varam!? Zanima me jeli to isitna posto sam navrsio 24 i sada me zanima dali mogu imati do 0,5 promila u ljepj nasoj krvi :icon_biggrin: :hello:

Offline Loris Ri

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Rijeka---->Kostrena
  • Moj Skuter: Gilera vx 200
  • Moja Kaciga: Held robot,Suomy trek dog
  • MojSpuh: deak hexagonal
Odg: "mladi vozac"
« Odgovori #1 : 23 Rujan, 2011, 00:36:05 »
mozes.... :icon_thumright: :icon_thumright:
-------------------------------------------------
:::::::::::::::  Runner Club Croatia  :::::::::::::::::
::::::::>> http://runner-club.all-up.com/ <<:::::::

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #2 : 23 Rujan, 2011, 00:52:04 »
ovako,koliko se ja sejcam mladim se vozacem smatra osoba mlada od 24 godine,barem se ja sjecam toga zakona ili se varam!? Zanima me jeli to isitna posto sam navrsio 24 i sada me zanima dali mogu imati do 0,5 promila u ljepj nasoj krvi :icon_biggrin: :hello:

Mozes, al to ti ne vrijedi za skutere i motore jer ak njih vozis, mislim da je 0,2 ili tako nesto

Offline Grale

• moderator
  • Tržnica : (+59)
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Kc
  • Moj Skuter: Didrek
  • Moja Kaciga: Suomy Trek
  • MojSpuh: Zx
« Odgovori #3 : 23 Rujan, 2011, 01:16:06 »
Mozes, al to ti ne vrijedi za skutere i motore jer ak njih vozis, mislim da je 0,2 ili tako nesto
kaj fkt?odkad je taj zakon sad pak? :dontknow:
Sestra je sestra, al' Yasuni je Yasuni!  :headbang:

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #4 : 23 Rujan, 2011, 01:27:53 »
kaj fkt?odkad je taj zakon sad pak? :dontknow:

Mozda je sad to ukinuto - ne znam, nisam citao novi ZOSPC, ali tako je bilo (a mozda je jos uvijek)

Offline Loris Ri

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: Rijeka---->Kostrena
  • Moj Skuter: Gilera vx 200
  • Moja Kaciga: Held robot,Suomy trek dog
  • MojSpuh: deak hexagonal
« Odgovori #5 : 23 Rujan, 2011, 01:32:44 »
za skutere/motore je oduvijek tako.....ja mislim da je jos uvijek...
:::::::::::::::  Runner Club Croatia  :::::::::::::::::
::::::::>> http://runner-club.all-up.com/ <<:::::::

Offline BilyPiton

• Tržnica : (+7)
  • maxi forumaš
  • Banned!
    • Ubizec-Soft.com
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Tomos Atx e90
  • Moja Kaciga: uvjek na glavi!
  • MojSetup: Nema kite!
  • MojSpuh: MF3 Power
« Odgovori #6 : 23 Rujan, 2011, 01:48:55 »
najgluplji zakon na svjetu , neko polozi s 18 i vozi auto do 24g zanc oko 6g  i onda vise tek nije mladi vozač a onaj koj je polozio s 22 i vozi 2g do 24 je u istoj situaciji ko i neko kaj ej polozio s 18 NEPARVEDNOOOOOOOOOOOOO :toothy3:
Izrađujem WEB stranice! Zakup domena, hostinga... više info na pm!

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • Tržnica : (+16)
  • maxi forumaš
  • Aj si nemoj zamislit... Nisi? OK!
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Moj Skuter: JEDE gorivo
  • MojSetup: VRAG U MOTORU
  • MojSpuh: golly k....
« Odgovori #7 : 23 Rujan, 2011, 01:50:18 »
u onom iz 2008. stoji ovako

(1) Vozač vozila kategorije C1, C1+E, C, C+E, D, D+E i H, instruktor vožnje kao i vozač vozila B kategorije kojem je upravljanje vozilom osnovno zanimanje (taksisti, vozači hitne pomoći, vozači u tvrtkama i tijelima državne vlasti itd.), u vrijeme kada obavlja te poslove i mladi vozač ne smije upravljati vozilom na cesti niti početi upravljati vozilom ako u organizmu ima opojnih droga ili alkohola.
(2) Vozač vozila kategorije A1, A2, A, B, B+E, F, G i M ne smije upravljati vozilom na cesti niti početi upravljati vozilom ako u organizmu ima opojnih droga ili alkohola iznad 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka.
(3) Iznimno, vozač iz stavka 2. ovoga članka, koji u organizmu ima alkohola do 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka, kaznit će se u stjecaju za svaki prekršaj utvrđen ovim Zakonom s time da će se upravljanje vozilom s količinom alkohola u organizmu do 0,50 g/kg, odnosno odgovarajućim iznosom miligrama u litri izdahnutog zraka smatrati zasebnim prekršajnim djelom.
(4) Smatrat će se da je vozač počeo upravljati vozilom ako je pokrenuo vozilo s mjesta.
(5) Prisutnost alkohola u organizmu utvrđuje se analizom krvi ili urina, mjerenjem količine alkohola u litri izdahnutog zraka, liječničkim pregledom i drugim metodama i aparatima.
(6) Smatrat će se da vozač u organizmu ima opojnih droga ako se prisutnost opojnih droga utvrdi odgovarajućim sredstvima ili uređajima, liječničkim pregledom ili analizom krvi ili krvi i urina.
(7) Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač i instruktor vožnje iz stavka 1. ovoga članka ako u organizmu ima alkohola do 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka, kao i vozač iz stavka 3. ovoga članka, koji u organizmu ima alkohola do 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka, za zasebno prekršajno djelo.
(8) Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 do 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač i instruktor vožnje ako u organizmu ima alkohola iznad 0,50 do 1,00 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka.
(9) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 do 5.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač i instruktor vožnje ako u organizmu ima alkohola iznad 1,00 do 1,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka.
(10) Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana kaznit će se za prekršaj vozač i instruktor vožnje ako u organizmu ima alkohola iznad 1,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka ili ako u organizmu ima opojnih droga.
(11) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač bicikla i zaprežnog vozila ako u organizmu ima alkohola iznad 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka ili ako u organizmu ima opojnih droga.
It is time for the Beast... the MUSTANG...... Coming soon on your screens ...

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #8 : 23 Rujan, 2011, 01:52:04 »
u onom iz 2008. stoji ovako

(1) Vozač vozila kategorije C1, C1+E, C, C+E, D, D+E i H, instruktor vožnje kao i vozač vozila B kategorije kojem je upravljanje vozilom osnovno zanimanje (taksisti, vozači hitne pomoći, vozači u tvrtkama i tijelima državne vlasti itd.), u vrijeme kada obavlja te poslove i mladi vozač ne smije upravljati vozilom na cesti niti početi upravljati vozilom ako u organizmu ima opojnih droga ili alkohola.
(2) Vozač vozila kategorije A1, A2, A, B, B+E, F, G i M ne smije upravljati vozilom na cesti niti početi upravljati vozilom ako u organizmu ima opojnih droga ili alkohola iznad 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka.
(3) Iznimno, vozač iz stavka 2. ovoga članka, koji u organizmu ima alkohola do 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka, kaznit će se u stjecaju za svaki prekršaj utvrđen ovim Zakonom s time da će se upravljanje vozilom s količinom alkohola u organizmu do 0,50 g/kg, odnosno odgovarajućim iznosom miligrama u litri izdahnutog zraka smatrati zasebnim prekršajnim djelom.
(4) Smatrat će se da je vozač počeo upravljati vozilom ako je pokrenuo vozilo s mjesta.
(5) Prisutnost alkohola u organizmu utvrđuje se analizom krvi ili urina, mjerenjem količine alkohola u litri izdahnutog zraka, liječničkim pregledom i drugim metodama i aparatima.
(6) Smatrat će se da vozač u organizmu ima opojnih droga ako se prisutnost opojnih droga utvrdi odgovarajućim sredstvima ili uređajima, liječničkim pregledom ili analizom krvi ili krvi i urina.
(7) Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač i instruktor vožnje iz stavka 1. ovoga članka ako u organizmu ima alkohola do 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka, kao i vozač iz stavka 3. ovoga članka, koji u organizmu ima alkohola do 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka, za zasebno prekršajno djelo.
(8) Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 do 2.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač i instruktor vožnje ako u organizmu ima alkohola iznad 0,50 do 1,00 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka.
(9) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 do 5.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač i instruktor vožnje ako u organizmu ima alkohola iznad 1,00 do 1,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka.
(10) Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana kaznit će se za prekršaj vozač i instruktor vožnje ako u organizmu ima alkohola iznad 1,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka ili ako u organizmu ima opojnih droga.
(11) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač bicikla i zaprežnog vozila ako u organizmu ima alkohola iznad 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka ili ako u organizmu ima opojnih droga.

clanak 3 vise ne postoji (pouzdano), ali clanak 7 i dalje postoji (dozvoljeno je imat do 0.5, a svejedno postoji kazna za "do 0.5")
Meni je to malo nelogicno

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #9 : 23 Rujan, 2011, 01:55:20 »
Meni je to malo nelogicno

meni malo vise  :toothy11:

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #10 : 23 Rujan, 2011, 01:58:33 »

Offline igor.sb

• igoriiinaaa
  • moderator
  • maxi forumaš
« Odgovori #11 : 23 Rujan, 2011, 02:09:53 »
ma isto

Članak 199.

(1) Vozač vozila kategorije C1, C1+E, C, C+E, D1, D1+E, D, D+E i H, instruktor vožnje, mladi vozač, kao i vozač vozila B kategorije kojem je upravljanje vozilom osnovno zanimanje (taksisti, vozači hitne pomoći, vozači u tvrtkama i tijelima državne vlasti itd.), u vrijeme kada obavlja te poslove, ne smije upravljati vozilom na cesti niti početi upravljati vozilom ako u organizmu ima droga ili lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnosti upravljanja vozilima ili ako u krvi ima alkohola.

(2) Vozač vozila kategorije A1, A2, A, B, B+E, F, G i AM ne smije upravljati vozilom na cesti niti početi upravljati vozilom ako u organizmu ima droga ili lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnosti upravljanja vozilima ili ako u krvi ima alkohola iznad 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka.

(3) Smatrat će se da je vozač počeo upravljati vozilom ako je pokrenuo vozilo s mjesta.

(4) Prisutnost alkohola u krvi utvrđuje se analizom krvi i urina ili analizom krvi, mjerenjem količine alkohola u litri izdahnutog zraka, liječničkim pregledom i drugim metodama i aparatima.

(5) Smatrat će se da vozač u organizmu ima droga ili lijekova ako se njihova prisutnost utvrdi odgovarajućim sredstvima ili uređajima, liječničkim pregledom ili analizom krvi i urina ili analizom krvi.

(6) Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač i instruktor vožnje iz stavka 1. ovoga članka ako u krvi ima alkohola do 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka.

(7) Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 do 3.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač i instruktor vožnje ako u krvi ima alkohola iznad 0,50 do 1,00 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka.

(8) Novčanom kaznom u iznosu od 3.000,00 do 5.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač i instruktor vožnje ako u krvi ima alkohola iznad 1,00 do 1,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka.

(9) Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana kaznit će se za prekršaj vozač i instruktor vožnje ako u krvi ima alkohola iznad 1,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka.

(10) Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana kaznit će se za prekršaj vozač i instruktor vožnje ako u organizmu ima droga ili lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnosti upravljanja vozilima.

(11) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač bicikla i zaprežnog vozila ako u krvi ima alkohola iznad 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka ili ako u organizmu ima droga ili lijekova koji utječu na psihofizičke sposobnosti i na sposobnosti upravljanja vozilima.

a 0,2 se spominje jedino ovdje  :toothy3:

- A2, spadaju motocikli čija snaga ne prelazi 35 kW i čiji omjer snaga/masa ne prelazi 0,2 kW/kg, a ne potječu od vozila čija je snaga dvostruko veća i više,

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #12 : 23 Rujan, 2011, 02:36:25 »
ma isto

Nije isto. Prije ako si bio u bilo kakvom prekrsaju (nisi imo prvu pomoc u autu, na primjer) i napuhao do 0.5, platio kaznu i za prvu pomoc i za alkohol. Danas bi platio samo za prvu pomoc

A ovo za 0,2 promila... Gledao sam i ja sad malo i stvarno se nigdje ne spominje pa ispada da je i za motore 0,5 granica + mislim tolerancija od 10%
« Zadnja izmjena: 23 Rujan, 2011, 02:38:01 3alfa3 »

Offline Grale

• moderator
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
« Odgovori #13 : 23 Rujan, 2011, 02:54:47 »
meni je bilo čudno to za 0.2 jer mi je bio prvi glas za to...a onaj zakon više ne vrijedi kaj si rekel dok si u drugom prekršaju da plaćaš za alkohol do 0.5 još...tolerancija je za sve 0.1 tj.tolko ti skidaju na napuhano

Online 3alfa3

• MS počasni član
  • maxi forumaš
« Odgovori #14 : 23 Rujan, 2011, 11:00:51 »
tolerancija je za sve 0.1 tj.tolko ti skidaju na napuhano

Znaci, 0,60 je limit i iznad toga - kazna

Offline Santa_Kloz

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #15 : 23 Rujan, 2011, 13:38:07 »
zar nije kazna ako te ulove i sa manje od 0.5 promila, ali ako si počinio neki prekršaj uz to
[author=Pulss]   pukla radilica, zabia se klip u cilindar, karike pukle par puta, osiguraci izgorili 300tinjak puta, nedavno se zapalia, izgoria regler, trosi ko trajekt al opet ga nebi minja za nista ...2T u srcu  :toothy9:

Offline Grale

• moderator
  • maxi forumaš
  • ja sam Brale
« Odgovori #16 : 23 Rujan, 2011, 16:51:59 »
zar nije kazna ako te ulove i sa manje od 0.5 promila, ali ako si počinio neki prekršaj uz to
o tome smo baš pisali da taj zakon više ne vrijedi...sad ako napraviš saobraćajku sa recimo 0.47 promila,dobiješ kaznu samo za to kaj si napravil,a za alkohol ne(normalno osim ako nisi mladi ili profesionalni vozač)

Offline Santa_Kloz

• forumski skejter
  • **
« Odgovori #17 : 23 Rujan, 2011, 17:01:44 »
o tome smo baš pisali da taj zakon više ne vrijedi...sad ako napraviš saobraćajku sa recimo 0.47 promila,dobiješ kaznu samo za to kaj si napravil,a za alkohol ne(normalno osim ako nisi mladi ili profesionalni vozač)
ajde hvala Isusu, da su se konačno unormalili  :)
[author=Pulss]   pukla radilica, zabia se klip u cilindar, karike pukle par puta, osiguraci izgorili 300tinjak puta, nedavno se zapalia, izgoria regler, trosi ko trajekt al opet ga nebi minja za nista ...2T u srcu  :toothy9:

Offline SixPack

• forumski skuteraš
« Odgovori #18 : 27 Rujan, 2011, 12:56:55 »
Ako dobro popiješ nećeš se ni sjećati da si sinoć dobio kaznu  :icon_biggrin: