Tehnički kutak > Skuter projekti
Aerox 46 (midrace)vol.2 : danc00
danc00:
Pozdrav svima!
Evo projekt je gotov, sva zaliha novca je skoro isparila ;D pa moram ovaj projekt privest kraju. Zasad je to to i jedino u planu je izmjena serijskog kvačila...
Skuter je kupljen 2006. godine nov, a 2008 je stavljen gore ZX te potrebne rolice i federi no ove zime se je krenulo malo dalje pošto je 50ccm pomalo dosadio. Pa je ove zime bil clj ne samo pojčat motor nego i popravit te ogrebotine te dovest u red malo plastike ! Te je ovako počelo:
-ovo je kad je stigel te kasnije sa stavljenim zx-om i malo prčkanja sa bojom u spreju te posljedice od pada i sl.
-a ovo su od ove godine
-i evo na jesen su stigli djelovi preko slowridera i počelo se slagat
-no nisam izabral baš pravo vrijeme za slaganje jer je u međuvremenu počel snijeg/kiša/temp. ispod 0° itd. Pa razrada ide jako sporo kilometar po kilometar a tak i fino štelanje...
-kao kak sam rekel imalo se vremena pa su na red došle i plastike koje su svakim danom bile sve ružnije i mislim da bi ovo ljeto od sunca probljedile skroz, pogotovo ralica koja je sa tamno plave stigla u 4 godine do skoro bijele boje. Malo sam pročačkal po forumu i pital Vas pokoji savjet i okanil se sprejeva te sa akrilnom bojim i kompresorom prebojal stare plastike da malo živnu, a pokital ovo potrgano, te stavil crnu foliju na undertail!
-prije
-poslje
Setup:
-Dr. Evo 70ccm
-NGK BR9ES
-LASER X-PRO krom
-Dellorto 17.5 PHVA TS
-Malossi igličasti
-HEBO Next Generation (4.1gr)
-HEBO S-belt 760x16
-HEBO centralni feder, crni 50%
-Malossi MHR federi kvačila, plavi
-Malossi red sponge
-Shock absorber TNT
-Halogena žarulja 35/35W
Nadam se(molim Boga) da ovaj setup bude trajal bar nekih 15T km, a do onda se možda skupi i za nekaj jačeg :happy6: , te se nadam da bum zadovoljan performansama naspram 50ccm! :headbang:
Evo ovo je slikano prije par sati: :icon_thumright:
-ak Vam se sviđa ili ne i ak imate prijedlog slobodno recite!
I to je to, sljedi malo uštelat prijenos, razrada je na nekih 80-100km pa ću polako skinut teške rolice 4.9gr i stavit 4.1 te uštelat kvačilo zbog starta! Kad se to uštela stavim video ubrzanja i krajnje, do onda pozdrav i živjeli!
danc00:
Drevo GUS je prošlost, sad je na snazi ITALKIT !!
Prijašnji setup :
Setup: 14.7.2011.
-Dr. Evo 70ccm
-NGK BR9ES
-Yasuni R
-Malossi igličasti
-HEBO Next Generation (4gr)
-HEBO centralni feder, crni 50%
-Malossi torsion controler
-Dayco remen 747x16.5
-Stage 6 Dellorto 19mm phbg DS BE, 80 dizna
-Stage 6 torque control MK II kvačilo
-Stage 6 R/T racing zvono
-Malossi red sponge + prerađen airbox fi 23m
-Shock absorber TNT
-Halogena žarulja 35/35W
Setup od danas( 19.9.2011.) je drugačiji samo po:
-talkit 70ccm alu sa modularnom glavom
-BGM PRO DRIVE linearna polutka...od nje očekujem naviše :happy6:
O početku projekta kao i komentare ovog možete čitat i komenitirat ovdje:
http://www.mojskuter.com/forum/index.php/topic,44722.0.html
Da sve to popratimo malo i sa slikicama:
II. raskapanje Yamahe :toothy11:
Italkit i BGM, novi djelovi!
Treba to složit pa javim dalje....
LP
danc00:
Setup: 20.10.2011.
Termogrupa:
-Italkit Alu 70ccm
-Malossi MHR igličasti
-NGK B9EG
Usis, punjenje, ispuh:
-usis serijski, zasad
-Stage 6 Dellorto Black Edition 19mm phbg DS, 82 dizna
-Stage 6 50cm ručni čok
-Malossi red sponge + prerađen airbox fi 23m
-Yasuni R Alu
Prijenos snage:
-Stage 6 Sport PRO variomat
-Stage 6 5gr rolice (zasad)
-Stage 6 medium opruga kontrasta
-Stage 6 torque control MK II kvačilo
-Stage 6 R/T racing zvono
-BGM Pro Drive pomična linearna polutka
-Malossi torsion controler
-Dayco remen 747x16.5
Styling i ostali djelovi:
-Shock absorber TNT
-Halogena žarulja Super White 12V 35/35W
Stage 6 variomat:
završna obrada kanala rolica je dosta gruba, ne mogu reći da je loša nego je gruba. Hebo kanali su puno zaglađeniji nego kod Stage6. Klizaći su dosta tvrdi i precizni, poklopac je također fino obrađen i recimo dosta je glatkiji nego kod Heba!
Rolice(16x13) su na prvi pogled odlične, nešto tipa Malossi, ali samo na oko, još nisu prešle ni metra tako da se ne usudim reći više! Tvrde su i kažem, identične Malossi rolicama!
Opruga ko opruga, fi žice je 3.6mm, tvrdoće "Medium" po kilaži ne znam kolka je! Dobiju se još 2 podloške debljine 0.5mm, obe su vjerojatno kod novog remena, dok se jedna miče nakon kaj se remen potroši i "sjedne" !
Sam variomat je precizno strojno obrađen, sa naglaskom na površinu po kojoj putuje remen koja je posebno otvrdnuta radi boljih performansa!
Evo nekih razlika spram Heba Next Generation:
-sam variomat je fi 96mm, dok je Hebo 98mm, sad ne znam kak se bu to pokazalo u praksi ili se odrazilo na krajnju brzinu!
- bolcna je 39mm duga, dok je kod Heba 38mm, mžda je tu kompromis zbog manjeg promjera :dontknow:
No evo nekih još zanimljivih stvari:
- duljina kanala po kojima rolice klize su na Stage6 26mm, dok su na Hebu 28.8 ! Znači na Hebu imaju duži hod, no sad ja ne znam točno, ali mislim da kraći kanali tj agresivniji su bolji za ubrazanje, a dulji za krajnju!
-i druga ZANIMLJIVA stvar su vodilice klizaća, koja su kod Stage 6 jako visoke, iliti duge! Stage 6 ima 24mm vodilice, dok Hebo ima samo 20mm, stoga Stage 6 ima i malo dulju bolcnu vjerojatno...a sad kak bu to u vožnji vam javim!
To je to kaj se zasad Stage 6 variomata od mene tiče :icon_thumright:
danc00:
Evo par clipova da se vidi razlika neka u grubo, ni na jednom videu nije 100% naštelano ko sad, jer je uvjek bila neka faza štaelanja i uvjek se je kasnije nakaj dodalo, ali u grubo se vidi razlika! Ne kažem da je nepoštelano ali nije poštelano u finese...
ZX+ serijala
Laser X-PRO i DR. Evo 70ccm
Yasuni R i DR. Evo 70ccm
Yasuni R i Italkit 70ccm ALU (sa hebo variomatom, sadašnje stanje nemam snimano, to ću kad stigne radilica, pa da se vidi pravo stanje na 10500okr)
danc00:
Počeli su radovi koji su već planirani za ovu zimu. Ako bude sve po planu i ak bude € onda bi to trebalo ići ovako:
-kompletno i temelno farbanje bez fušanja (boju za sad ne govorim, tj kombinaciju :binkybaby:)
-plastificiranje blokova i poklopca vodene pumpe
-zamjena radilicie(Motoforce Evolution) i kompletnih ležajeva i semreinga u blokovima
-Sava MC29 guma, kevlar remen, rolice 5.25gr
-nešto od stilyga (ručke, poluge kočnica, nešto sitnog...)
Zasad mi je stigel Hebo HRS ventilvar, jer su mi na serijskom pukli par krila a i dobil je lagane kanalice. HRS je za 1-2mm večeg opsega. Evo i par slika...prava muka i posel tek sljedi.
Eto, to su posljednje slike takvih plastika, par naljepnica sam več skinul, i mogu reći da puno ljepše izgleda bez ti dječjih naljepnica, "46" i "GO!!!!" su ok, ali ovo žuto i slično, bolje bez toga.
Naljepnice bez brige ideju dole uz pomoć fena, jedino problem stvaraja masovno ljepilo koje ostavljaju, no imam limun u spreju koji to skida ko od šale, pa ak neko hoće skidat ljepilo bilo od selotejpa i sl LIMUN u spreju i ljepilo samo curi dole!
Blokovi su dole, sad moram to raskopat i poslat na plastificiranje, sad ne znam jel će trebat pjeskarit ili ne...trebalo bi dobro izgledat :dontknow:
Komentari ovdje:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju