Setup: 20.10.2011.
Termogrupa:-Italkit Alu 70ccm
-Malossi MHR igličasti
-NGK B9EG
Usis, punjenje, ispuh:-usis serijski, zasad
-Stage 6 Dellorto Black Edition 19mm phbg DS, 82 dizna
-Stage 6 50cm ručni čok
-Malossi red sponge + prerađen airbox fi 23m
-Yasuni R Alu
Prijenos snage:-Stage 6 Sport PRO variomat
-Stage 6 5gr rolice (zasad)
-Stage 6 medium opruga kontrasta
-Stage 6 torque control MK II kvačilo
-Stage 6 R/T racing zvono
-BGM Pro Drive pomična linearna polutka
-Malossi torsion controler
-Dayco remen 747x16.5
Styling i ostali djelovi:-Shock absorber TNT
-Halogena žarulja Super White 12V 35/35W
Stage 6 variomat:završna obrada kanala rolica je dosta gruba, ne mogu reći da je loša nego je gruba. Hebo kanali su puno zaglađeniji nego kod Stage6. Klizaći su dosta tvrdi i precizni, poklopac je također fino obrađen i recimo dosta je glatkiji nego kod Heba!
Rolice(16x13) su na prvi pogled odlične, nešto tipa Malossi, ali samo na oko, još nisu prešle ni metra tako da se ne usudim reći više! Tvrde su i kažem, identične Malossi rolicama!
Opruga ko opruga, fi žice je 3.6mm, tvrdoće "Medium" po kilaži ne znam kolka je! Dobiju se još 2 podloške debljine 0.5mm, obe su vjerojatno kod novog remena, dok se jedna miče nakon kaj se remen potroši i "sjedne" !
Sam variomat je precizno strojno obrađen, sa naglaskom na površinu po kojoj putuje remen koja je posebno otvrdnuta radi boljih performansa!
Evo nekih razlika spram Heba Next Generation:
-sam variomat je fi 96mm, dok je Hebo 98mm, sad ne znam kak se bu to pokazalo u praksi ili se odrazilo na krajnju brzinu!
- bolcna je 39mm duga, dok je kod Heba 38mm, mžda je tu kompromis zbog manjeg promjera
No evo nekih još zanimljivih stvari:
- duljina kanala po kojima rolice klize su na Stage6 26mm, dok su na Hebu 28.8 ! Znači na Hebu imaju duži hod, no sad ja ne znam točno, ali mislim da kraći kanali tj agresivniji su bolji za ubrazanje, a dulji za krajnju!
-i druga ZANIMLJIVA stvar su vodilice klizaća, koja su kod Stage 6 jako visoke, iliti duge! Stage 6 ima 24mm vodilice, dok Hebo ima samo 20mm, stoga Stage 6 ima i malo dulju bolcnu vjerojatno...a sad kak bu to u vožnji vam javim!
To je to kaj se zasad Stage 6 variomata od mene tiče