pozdrav svima.zamolija bi znalce da prokomentiraju moju ideju.namjeravam napravit punjač za akumulator od skutera..12v-5ah..pri tome želim upotrebiti priručne djelove.
imam transformator(sličan punjaču za mob ali veći) s kabelom i utičnicom sličnom nokijinoj,mislim da je bija od nekog modema ili ne znam točno,od čega..na njemu piše da daje van struju od 18 volti izmjenično,a jakosti 1amper..
ako tu struju spojim na regler od piaggio zip-a,(koji inače ima točno takav akumulator,4,ili 5 ah),oće li mi preživit regler?akomulator?trafo??oće li regler davat struju od 14v,koliku bi triba davat ili će davat 18 istosmjerno,šta bateriji i nije baš drago?imaju li takvi regleri zaštitu od prepunjavanja,i oče li šta izgorit kad se baterija napuni?,a ja ne budem zna da je u taj tren puna...na skuteru regler dobije,iz namotaja,mislim, 14-17v,ovisno o okretajima magneta,a u akumulator dodje do 14..ako regler valja..oče li volt dva viška,iz trafa radit probleme??na regleru znam pinove i znam ga spojit,samo me zanima može li se to tako napravit uz objašnjenje zašto,ako ne može..hvala,još jednom pozdrav..