Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: čime ovo zabušit?  (Posjeta: 4252 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
Odg: čime ovo zabušit?
« Odgovori #20 : 10 Rujan, 2011, 17:37:42 »
tvrdi metali i generalno tvrde povrsine se buse polako i nece on to busiti jer nikada ga nitko nije ucio kako se buse takve povrsine
i jedino kaj on zna da ce si sjebat borer jer em nema blage o tehnici kak se busi i druga srvar nikad ga nitko nije naucio

nemozes busiti tvrde stvari bez aktivnog hladenja borera ili ako bas bez hladenja ides onda busis bez pritiska i to 10 sekundi busis pola minute se borer hladi
onda opet 10 sekundi busis pola minute se hladi

Offline vktr

• Tržnica : (+5)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #21 : 10 Rujan, 2011, 17:39:32 »
tvrdi metali i generalno tvrde povrsine se buse polako i nece on to busiti jer nikada ga nitko nije ucio kako se buse takve povrsine
i jedino kaj on zna da ce si sjebat borer jer em nema blage o tehnici kak se busi i druga srvar nikad ga nitko nije naucio

nemozes busiti tvrde stvari bez aktivnog hladenja borera ili ako bas bez hladenja ides onda busis bez pritiska i to 10 sekundi busis pola minute se borer hladi
onda opet 10 sekundi busis pola minute se hladi
nebitno, bilo mi dosadno, nije mi se dalo čekat, ošo u garažu skratio radilicu, zakurblo, provozo se i tak to

Offline neer

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • Spol: Ženski
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • jizzhut
  • Mjesto: šmićanci
  • Moj Skuter: Tvojskuter
« Odgovori #22 : 10 Rujan, 2011, 20:02:56 »
nabavit komad vidije i stavit na stupnu busilicu u borfuter i rukom strugat unutarnji dio koliko ti je potrebno.

Offline vktr

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #23 : 10 Rujan, 2011, 20:33:32 »
nabavit komad vidije i stavit na stupnu busilicu u borfuter i rukom strugat unutarnji dio koliko ti je potrebno.
aha, noktom ću sastrugat možda se krije jackpot ispod
ili još bolje poglodat ću zubima

u svakom slučaju sad je gotovo boli me k**ra*  , već je fasovala radilica i rješen problem

Offline formoz

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • TKO DRUGOM JAMU KOPA, TREĆOM GUMU PALI
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Medjugorje
  • Moj Skuter: Aprilia RS125
  • Moja Kaciga: XPEED
  • MojSetup: :)
  • MojSpuh: :P
« Odgovori #24 : 10 Rujan, 2011, 22:45:17 »
mi ovdje imamo strasnog tokara, taj radilice pravi, ne da popravlja nego pravi. zimus mi je za jednu yamahu 250 sastavio jednu radilicu od 3. , klipnjaca je iz 2 dijela, skracivana i varena. jos uvjek sve radi normalno.
Prodajem farove i zmigavce od jetforcea i masu dijelova za apriliju rs. Sve po sportskim cijenama

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #25 : 11 Rujan, 2011, 04:56:30 »
mi ovdje imamo strasnog tokara, taj radilice pravi, ne da popravlja nego pravi. zimus mi je za jednu yamahu 250 sastavio jednu radilicu od 3. , klipnjaca je iz 2 dijela, skracivana i varena. jos uvjek sve radi normalno.
nije normalan

Offline JogFromYamaha

• moderator
  • Tržnica : (+10)
  • maxi forumaš
  • how you ride not what you ride
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Varazdin
  • Moj Skuter: XEvo 400
  • Moja Kaciga: schuberth sr1
  • MojSpuh: original inox
« Odgovori #26 : 11 Rujan, 2011, 09:04:37 »
gle nemaju svi tokari postenu masinu na stalku koja ima hladenje borera tekucinom
i on zna da ako s normalnom masinom bez hladenja ide busit da bu cjeli set borera unistil
nema borera koji oze borat tvrde metale bez hladenja jer je trenje preveliko
pregrije  borer i on puca ili se zmrvi i mos ga bacit

Offline Zucho

• forumski skejter
  • **
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Trenutno ga nemam
  • Moja Kaciga: Glavu cuva
« Odgovori #27 : 11 Rujan, 2011, 11:33:11 »
http://www.maford.com/products/index.aspx?series=269
Na toj stranici budete nasli vidija borere, tj svrdla od tvrdog metala "karbida" koji su po cijeloj spirali probuseni za hladjenje, na stroju morate imati TSC sistem za hladjenje,  (THROUGH SPINDLE COOLANT), zastupnik za hrvatsku je
PFEIFER TTI:http://pfeifer-tti.hr/,
imau vise brandova, koji su jako dobri, recimo OSAWA i YAMAWA, sto se tice svrdla i nareznih svrdla.
Cijene su relativno prihvatljive, cca 300 kn za svrdlo fi 8mm.
"Glupost je nesalomljiva: sve što naleti na nju mora se razbiti."

Offline Kamba

• moderator
  • Tržnica : (+27)
  • maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Valpovo
  • Moj Skuter: Derbi Gp1 250
  • Moja Kaciga: glavu čuva
  • MojSpuh: Shacal
« Odgovori #28 : 11 Rujan, 2011, 13:36:12 »
http://www.maford.com/products/index.aspx?series=269
Na toj stranici budete nasli vidija borere, tj svrdla od tvrdog metala "karbida" koji su po cijeloj spirali probuseni za hladjenje, na stroju morate imati TSC sistem za hladjenje,  (THROUGH SPINDLE COOLANT), zastupnik za hrvatsku je
PFEIFER TTI:http://pfeifer-tti.hr/,
imau vise brandova, koji su jako dobri, recimo OSAWA i YAMAWA, sto se tice svrdla i nareznih svrdla.
Cijene su relativno prihvatljive, cca 300 kn za svrdlo fi 8mm.

::) ::) ::) ::)

...kak volite zakomplicirat stvari.... :sad3:

Offline zoksmb

• forumski pješak
  • *
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #29 : 11 Rujan, 2011, 13:58:22 »
nenene
malo žešća komplikacija,
otišli zubi, ali ne tog zupčanika, nego radilice
stanjivao kalotu da  omogućim ventilvaru dodatna 2 mm zubi na radilici (da, sad mi remen ide na koso jer vario i polutke nisu u ravnini  :toothy11:) al bar imam funkcionalan motor  bez promjene radilice
ali s time je pomaknuta i ona zvijezda na ventilvaru koju hvataju zubi ovog malog zupčanika i jedino što ga spriječava da ulovi te zube, je 2-3 mm navoja radilice koji sad viri van matice zato što je komplet vario pomaknut unutra  :icon_biggrin:
to dosad nije bio problem jer sam ga palio na struju, ne bi bio ni dalje problem da imam svaki mjesec 100 kn za akumulator ili u startu uložit 200-300 za punjač ( a susjeda mi je već dopizdilo žicat za punjenje svako malo), ili kad bi mi se dalo komplet motor po 16. put rastavit i pregledat cjelu struju sve žice pospajat na novo zalemit ljepo izolirat, ali ni to mi se baš ne da
to sve zato što sam ja slagao struju pa imam šlus negdje i svako malo pojede aku ali onako neočekivano, samo najednom gecrkt

a kurbla(tj taj zupčanik) mi je otprije pojeden pa sam sad nabavio od pedesetke mehanizam i mislio sam da će to šljakat zato što sam mislio da meni kurbla ne šljaka samo zbog pojedenih zubi tog malog zupčanika, ali oni su se u biti i pojeli zbog pomaknutog varija

i sad gledam što jeftiniju opciju da vratim motor u vozno stanje(mislim, je on u voznom stanju, samo nije baš praktično svaki put kad odeš negdje žicat da se spojiš klemama koje su u gepeku  :headbang: a nećeš uvjek ni naić na nekoga  :toothy12:)

tako da moram osposobit tu kurblu  :icon_biggrin:

najbezbolniji način je  skinuti mesa sa tog zupčanika
ali pošto je to takav problem preostaje mi samo skinuti sa radilice  :toothy9:

eto to je dio priče o mom pežolu stotki valjda si skužio kaj sam htio reći

a sad o tome kako da na što bolji način skratim taj navoj na radilici a da se može opet zašarafit matica, ali s tim da nemam na raspolaganju nareznicu finog navoja

ili ako još neko ima ideju kako da s zupčanika skinem jer mi se to više sviđa

E samo jedno pitanje.
Ako ti nešto cica akomulator,a siguran si da ti je akomulator dobar,zašto jednostavno ne napraviš prekidać koji će ti prekidati glavni + koji ide sa akomulatora,kao da si skinuo klemu sa akomulatora?

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #30 : 11 Rujan, 2011, 17:36:54 »
E samo jedno pitanje.
Ako ti nešto cica akomulator,a siguran si da ti je akomulator dobar,zašto jednostavno ne napraviš prekidać koji će ti prekidati glavni + koji ide sa akomulatora,kao da si skinuo klemu sa akomulatora?
nakon 2. il 3. akumulatora to sam si isto pomislio napravit, al preljen sam i za to bio, a i nekako imam osjećaj da bi sigurno zaboravio nekad ugasit a i dopizdilo bi mi imat proceduru kod paljenja, a ako bi slagao neki relej preko kontakta to bi bila još veća jebada koju bi mi se još manje dalo radit, nekako imam dojaam da nije samo šlus, nego da su slabi namotaji, jer sam i snjima imao problema, jednom sam zarezao nekoliko namota slučajno kod skidanja magneta, i onda sam jedan namot ručno premotao i zalemio možda ni to nisam dobro napravio, mislim ima on pod gasom prek 13 al ne znam nije to to,
ovak imam kurblu i boli me k**ra*, a i bolje pali na kurblu, na anlaser bi moro vrtit i vrtit, na kurblu jednom opalim i da vidiš kak ide
jedino si moram stavit neki aku mali da imam žmigavce i trubu  :toothy12: valjda ga nebude pojelo kad ne budem koristio anlaser....
i sviđa mi se kak ide skuter sa 15 kila manje (dosad sam imao od auta 40 ampera aku) :toothy12: :toothy12:
« Zadnja izmjena: 11 Rujan, 2011, 17:39:29 vktr »

Offline shegy

• Tržnica : (+3)
  • maxi forumaš
  • Mjesto: PŽ-ZG-KA
  • Moj Skuter: aprilia sr ditek, jogurt, cr250
« Odgovori #31 : 11 Rujan, 2011, 18:25:05 »
čekaj.. jel se to nemože otokariti?
tokarski nož sa namjenskom reznom pločicom za baš taj materijal! to ima svaki tokar
ili tokar napravi odgovarajuci noz od brzoreznog celika za tok
KAD SI GLADAN, NISI SVOJ

Offline neer

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
    • jizzhut
« Odgovori #32 : 12 Rujan, 2011, 03:18:30 »
aha, noktom ću sastrugat možda se krije jackpot ispod
ili još bolje poglodat ću zubima

u svakom slučaju sad je gotovo boli me k**ra*  , već je fasovala radilica i rješen problem
kazem ti vidiju nabavis ...to ti tokar da besplatno neku sjebanu samo jezveknes cekicemi i mas naostrenu vidiju i teraj ..bezveze si unistavao railicu

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #33 : 12 Rujan, 2011, 14:55:20 »
kazem ti vidiju nabavis ...to ti tokar da besplatno neku sjebanu samo jezveknes cekicemi i mas naostrenu vidiju i teraj ..bezveze si unistavao railicu
boli me k**ra* samo sam ga htio još jednom upalit da ga mogu do save otpeljat

Offline neer

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
    • jizzhut
« Odgovori #34 : 12 Rujan, 2011, 19:54:03 »
ma nabavi vidiju viktore i izbusi to ko covjek  ;D

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #35 : 12 Rujan, 2011, 20:26:45 »
ma nabavi vidiju viktore i izbusi to ko covjek  ;D
dugo je trajalo veselje, pojeo se mjesec  :toothy12:
đaba mi sve

Offline Zucho

• forumski skejter
  • **
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Trenutno ga nemam
  • Moja Kaciga: Glavu cuva
« Odgovori #36 : 13 Rujan, 2011, 17:31:08 »
Rekao sam da je to kratkog vijeka!!!
"Glupost je nesalomljiva: sve što naleti na nju mora se razbiti."

Offline vktr

• maxi forumaš
« Odgovori #37 : 14 Rujan, 2011, 15:23:29 »
Rekao sam da je to kratkog vijeka!!!
znao sam ja odmah da je kratkog vijeka, a znao sam i zašto, ali da bi to rješio to je već malo teže za izvest, nikakva fuš metoda tu ne bi pomogla :icon_biggrin: