Tehnički kutak > Tuning skutera

Kakva je ovo turbina

<< < (2/4) > >>

nrg extreme:

--- Citat: Drnda-1 - 12 Rujan, 2011, 11:42:13 ---da,, rani sati pa krivo pisem, supercharger je, ali koi  ???

--- Kraj citata ---
Aisin AMR300 roots type blower.  :dontknow:

Drnda:
zna li tko kako ide princip rada kod kompresora, jel isto kao kod turba da ga pokrece ispuh i ond izlazi na drugu granu van, ili ide preko remena, tj radilice bez ispuha, ima li onda blow off ili  ::)

nrg extreme:

--- Citat: Drnda-1 - 12 Rujan, 2011, 13:53:06 ---zna li tko kako ide princip rada kod kompresora, jel isto kao kod turba da ga pokrece ispuh i ond izlazi na drugu granu van, ili ide preko remena, tj radilice bez ispuha, ima li onda blow off ili  ::)

--- Kraj citata ---
Pa ide preko remenice to i je glavna razlika između turba i kompresora.
Pa vidiš i na slici da je spojen kompresor remenicom,u linku što si dao.

Drnda:
spojen je daa, ali vidim 2 rupe , pa zato pitam, jel jedna ide za ulaz ispusnih plinova , aa druga za izlaz kao na turbini ili sto, jer kod turbine npr na 2t skuteru, nema smisla onda rezo spuh, posto ga turbo sjebe sa svojim pritiskom ispuha, a posto kompresor ide preko remena, mislim da je situacija drugacija i da se moze puno vise dobiti  :dontknow:

nrg extreme:

--- Citat: Drnda-1 - 12 Rujan, 2011, 14:15:49 ---spojen je daa, ali vidim 2 rupe , pa zato pitam, jel jedna ide za ulaz ispusnih plinova , aa druga za izlaz kao na turbini ili sto, jer kod turbine npr na 2t skuteru, nema smisla onda rezo spuh, posto ga turbo sjebe sa svojim pritiskom ispuha, a posto kompresor ide preko remena, mislim da je situacija drugacija i da se moze puno vise dobiti  :dontknow:

--- Kraj citata ---
I ja mislim da je puno bolja solucija na skuteru,pogotovo sa manjom kubikažom kompresor.
Ne znam kako bi uopće turbo funkcioniro i dal bi uopće funkcioniro pogotovo na 2t 50(70) ccm.  :dontknow:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju