Tehnički kutak > Tuning skutera

Kakva je ovo turbina

<< < (4/4)

steeef:
bil je negdi na forumu projekt od jednog amera sa novom eserkom na ditech 70cc mašini i turbom..u fazi štelanja i dok skuter još nije bil završen išel je preko 130 na sat tj preko 80mph..naravno radil je i druge mape i sve..posebne kileriće sa ventilatorima i uljno hlađenje turbine i da,skuter je imal rezonanciju makar je radila na ispuh motora..
more se sve složit samo ima puno posla s tim..zaboravil sam kolko pritisak je bil..
ima negdi tema u rubrici filmovi o skuterima al nemrem sad nać na tražilici..

steeef:
moral sam ga iskopat..

http://www.scooterinvasion.net/forum/viewtopic.php?t=1923

ive_91:
to je ovo kaj sam ja napisal i plus tome svemu tu nema povecane potrosnje bez snage jer se radi o tome da ditech ubrizgava tek kad se zatvori ispusni kanal i nema gubitka goriva, tu je jedino cilj to cim bolje nadrkat da turbo daje cim vise zraka da je ispiranje cilindra cim bolje a tim bolje kad ti jos nekaj extra zraka dodje.!

plus tome svemu kod ditecha ce tlak u karteru (koji je ubiti jedini "postojani" tlak u 2t motoru) pomoci kompresoru zraka da nabije veci pritisak i sto ce rezultirati boljim rasprsivanjem smjese kod ubrizgavanja.

ali. stavi na 4t 70ccm sa 4 ventila turbo ic ce isto ko i ovaj.. lako moguce da i bolje..

sve je moguce samo je pitanje kolka je iskoristivost motora. nije isto kad ti njemu stavis kit i on ima 20 ks i trosi 10l i kad imas turbo na tom kitu i trosi 20l a imas 22ks. nema racunice. po tome bi i dalje svi drkali trabije i turbirali ih pa kaj bu bu.

steeef:
naravno da je to jednostavno ko kit nabit svi bi imali turbo..al da se more složit,more..
i sigurno da je veća iskoristivost na 4t motoru.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju