Evo da prijavim stanje poslije mjenjanja klipa i ostalih pratecih radova.Nisam slikao a bas sam trebao pa bi bilo fino da se vidi kako i sta.
Znaci promjenio sam lezajeve i semeringe na radilici,zamjenio iglicasti lezaj male pesnice,zamjenio klip i nastimao squish,prosirio usis na bloku i posto jos nisam u stanju da nabavim stage6 usis malo sam modifikovao serijsku usisnu granu
(sa 17mm sam je prosirio na 19 onoliko koliko sam mogao dokuciti i odozdo sam je prosirio na sve strane tako da je sira na pocetku i na kraju al u sredi je ostala 17mm)
Squish sam nastimao na 1,3mm koliki je i bio prije zamjene klipa(interesantno je da sam prije dva dana drugu ugradio isti kit na isti motor i kod njeg je squish sa orginal dihtunzima koji su dosli u kitu 0.9mm tako sam i ostavio pa cemo vidit kako ce se ponasat,ako bude grijanja malo cemo ga dignut)
Sirenje usisa u bloku je stavrno bilo pain in the ass i ruke su mi otpale dok sa to odradio,ostavio sam srednju pregradu al sam je stanjio da se jedva primjeti
prosirio sam ga i gore i na strane i razultati su malo je rec odlicni.Max brzina se nije promjenila,ide 100-105 po gps-u zavisi odakle vjetar puše
al reakcija na gas je strašna.Znaci u preticanju auta se toliko osjeti kao da sam ponovo stavio kit na serijalu
.
Imao sam malo muke cim sam ga sklopio jer je prvo bio losiji nego prije,sav nesto trom i lijen i na maks brzini pod punim gasom malo malo pa trzne i za ne povjerovat morao sam mu smanjiti glavnu diznu na 80 a bila je 82 i procepi ko nikad.Bio sam ubjedjen da ce mu poslije sirenja usisa trebati jos veca dizna.