Evo nakon predjenih skoro 5000 kilometara imam problem sa kurblom.Naprosto je odjednom pocelo da melje,otvorio sam i vidim da ovaj dio sa slike udara od one zubce:
http://imageshack.us/photo/my-images/707/05092011049.jpg/Na slici se vidi kako je tamo kacilo,ako ovako nastavi necu moci kurblati kad mi bude trebalo
Sad sam malo trazio po forumu,nasao sam takodjer kod jos nekih problem na minarelliju ali niko nije dao odgovor kako je to rijesio.Neko spomenuo da stavi sve serafe na dekl,posto kod mene samo tri imaju trenutno
ali sumnjam da je do toga.Ako neko moze pomoc kako da rijesim,ili da ga izvadim skroz.Nema smisla,melje kao onaj aparat za kafu.
I moze li savjet u vezi airboxa,mislio da mi je mala dizna,stavio sam 70 diznu,karb je 17.5 a na skuteru je ZX i plavi federi polini.Nekad mi se je jako cudno ponasao,hoce gasa,nece i tako to.Tad je bila dizna 60,stavio 70 i opet skoro pa isto.U airboxu imao malossi onu spuzvicu,medjutim slucajno izvadim iz airboxa onu ko lulu gumenu kud ulazi zrak,i skuter se preporodio.Ali sad kad idem malo brze i zakocim naglo na 20 km/h zna skuter se zagusiti na trenutak i ponovo primiti gas super.Stavio sam njegovu orginalnu spuzvu medjutim opet je isto.Ocu probati manju diznu ili nekako da onu rupu smanjim?