Općenito > Generalno o skuterima

Opet bez kacige na skuteru

<< < (9/16) > >>

Ivan:
Svakako treba nositi kacigu, tu nema rasprave, ali po meni puno više učinka bi imalo kada bi se mladim vozačima održala neka predavanja vezana za promet, brzinu, raskrižja i slično. Ako prebrzo uletiš u zavoj sa hladnim gumama na hladnoj cesti i lupiš glavom u most... ne vidim kako bi tu kaciga sama po sebi spasila dečka. Da se mene pita ja bi svakoga tko se hoće voziti na skuteru ili motoru PRVO na poligon, puna oprema i 3-4 crash testa. Dok ne probaš na svojoj koži svi mi mislimo da nećemo past s motora. Pa to je jednostavno, samo daš gas i vozi, zar ne?  :nono:

Ja sam jednom išao sa frendom do Senja, on na VXR-u (stunter sa nekih 30 000+ km iskustva) i ja na 180SP (vozio možda 100km po gradu - nikad prije nisam vozio motor). Do Vratnika sam ga kako-tako pratio jer je cesta ok i 80-100 sasvim fina brzina.  Na vrh Vratnika on u dva poteza pretekne auto i neki mali kamion, ja čekam iza. Tko zna cestu, zna da tamo ubrzo ima jedna mala ravnica... frend skroz naprijed i maše mi da mogu slobodno pretjecati... ja udri po gasu i u par sekundi protekao i auto i kamion, ALI... ne sjećam se točno brzine al' znam da sam kočio ko lud jer nisam znao kako u toj brzini proći onaj lijevi i desni zavoj prema serpentini, samo sam mislio na to da se ne zabijem u stijenu sa desne strane ceste. Na prvu serpentinu sam isto prebrzo došao i skoro završio tamo na onom proširenju.

Ono što želim reći je.. nije samo stvar staviti kacigu na glavu i sad moš' radit što hoćeš - to nikako. Bez obzira vozio se netko na skuteru ili motoru, treba imati opremu (kacigu, jaknu i sve) jer kad padneš sa 70-80 ili više - ceste, mostovi, stupovi i auti ne pitaju na čemu si se vozio. Još gore je kada si mladi vozač bez vozačke i kada na raskrižja dolaziš k'o ovaj na videu, s tim da je auto išao malo preko 90 sudeći po radaru.

Treba paziti I na sebe I na druge

MaLi_OdvALjivAc:
Ja sam proteklo leto (tacnije 12.06) pa na mostu preko Save (Gazeli) sa 80km/h!! Imao sam onu budjavu kacigu SAFEBET- kinesku, i glavom sam tresnuo o asvalt, kad sam ustao kaciga je bila par metara od mene, raspadnuta, ali spasla mi je zivot!! Da je nisam imao, ko zna dal bi sad pisao ovo...

stark1:

--- Citat: svemirac - 02 Ožujak, 2008, 20:29:30 ---
--- Citat: gigo_sf2 - 02 Ožujak, 2008, 18:20:57 ---
--- Citat: svemirac - 02 Ožujak, 2008, 18:19:42 ---
--- Citat: gigo_sf2 - 01 Ožujak, 2008, 23:50:39 ---da javim zalosnu vjest,neda mi stari na skuter ako nestavim kacigu,neznam otkud mu to doslo,poludit cu,jos umene friz dignut,hehehe

--- Kraj citata ---

Ma da kaj stari gnjavi sa tom kacigom,ti si frajer ti znaš kak se fura bez kacige sa očalama... :notworthy:

--- Kraj citata ---
da

--- Kraj citata ---

Možda te ovo opameti,mislim da je dečko imao godina kao ti budaletino.

http://www.vecernji.hr/newsroom/blackchronicle/3025355/index.do

--- Kraj citata ---
to svojoj mami reci slobodno

stark1:
i smirite dozivljaje,moj problem ocu ja nju nositi ili ne

3alfa3:

--- Citat: gigo_sf2 - 05 Ožujak, 2008, 13:26:22 ---i smirite dozivljaje,moj problem ocu ja nju nositi ili ne

--- Kraj citata ---

Nije da napadam ali...
...hoces li i sam snositi lijecnicke troskove ako teze ozlijedis glavu padom bez kacige? Jer, lako oni narastu i do par stotina tisuca kuna, a mozda i puno vise.
Ako hoces, onda je stvarno samo tvoj problem.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju