Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Trekker .....malo naturpijan
hac:
ja imam od starog kljuć i povremeno ga koristim.........kad jednom uđeš u sistem onda odoka možeš pritegnut sve jednako,meni recimo sa gedorom koja ima dužinu ručke 15 cm uvjek mi je vrednost između 1,2 i 1,5 kg......treba pazit,na moja 2 pežo bloka nisam još ni jedan navoj sredio a rastavlja se dosta često
te-te-ac:
ma ono rukom stegnit je cist ok - ali onak mal jace
btw.
kak da imam osjeca za ista kad na poslu radim s vicima M30 (kljuc 46) i cekickom od cvaj (2) kile i udri (lupas) :toothy12:
moment kljucem stezemo na 38-40kg :icon_biggrin:
jebiga malo offtopik...
giannelli:
--- Citat: hac - 12 Veljača, 2009, 19:40:29 ---ja imam od starog kljuć i povremeno ga koristim.........kad jednom uđeš u sistem onda odoka možeš pritegnut sve jednako,meni recimo sa gedorom koja ima dužinu ručke 15 cm uvjek mi je vrednost između 1,2 i 1,5 kg......treba pazit,na moja 2 pežo bloka nisam još ni jedan navoj sredio a rastavlja se dosta često
--- Kraj citata ---
drugi nacin je umjesto momentkljuca, po stupnjevima okreces gedoru, znaci ako su 4 sarafa, prvi 45, prekoputa saraf 45 i tako sva 4, onda npr pod 90stupnjeva istim redosljedom i dobije se kg kojim treba bit stegnuto. naravno stupnjevi su izdani od strane proizvodaca.
mislim tako samo stezali glavu na autu jer nam je zaribo moment kljuc, mislim vjerujem da je poznato to vecini, al neka. :D
Pupo:
--- Citat: gianelli - 12 Veljača, 2009, 20:01:31 ---drugi nacin je umjesto momentkljuca, po stupnjevima okreces gedoru, znaci ako su 4 sarafa, prvi 45, prekoputa saraf 45 i tako sva 4, onda npr pod 90stupnjeva istim redosljedom i dobije se kg kojim treba bit stegnuto. naravno stupnjevi su izdani od strane proizvodaca.
mislim tako samo stezali glavu na autu jer nam je zaribo moment kljuc, mislim vjerujem da je poznato to vecini, al neka. :D
--- Kraj citata ---
Glava i sl. stvari se stežu na kile pa na stupnjeve!
Od koje početne vrijednosti dobiješ kilu kada stegneš 45 stupnjeva? Za stezanje na kile je bitno da su navoji čisti da to prljavština nepravi otpor pri stezanju.
giannelli:
:toothy12:
mi moment kljuc tada nismo uopce koristili, ne kuzim se ja toliko u auta, pa necu pametovat, prvo smo pontali sarafe, i onda pod kutevima odmah stezali, mislim ne ja, al bio sam prisutan, te nisam mislio doslovno 45stupnjeva.. odprilike sam reko, jer se i ne sjecam bas davno je to bilo. :)
ne zelim zalazit u offtopic, ugl skonto sam, da ide prvo na kile pa stupnjeve, nisam znao to. :D
ja sam zabrio ili moment kljuc ili stupnjeve. :S
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju