Općenito > Maxiskuteri

vozim xciting 250 i...pitanje je

<< < (6/9) > >>

coko:

--- Citat: Mr J - 11 Rujan, 2011, 16:20:19 ---Razumio sam ja mrcina što on želi... Vjerojatno ti je promaknulo da je napisao da se 99% vremena vozi u crvenom pri brzini od 120-130kmph što znači da ne misli smanjivati brzinu nego ju ostvarivati ali s nižim okretajima što će na ovom skuteru izuzetno teško postići a da zadrži kakav-takav start i elastičnost.
Može ju postići isključivo mijenjajući krajnji prijenosni omjer (primar-sekundar) ali tada zbog relativno male snage agregata (20ak KS) pitanje je kakva će mu biti elastičnost skutera, pa bi onda trebao kupiti x što vuče kupnju x1, itd...

--- Kraj citata ---

potpisujem . . . kupiš fiću pa malo kemijaš i imaš poršea :toothy9: :toothy12:

coko:
malo sam glupo upao  :icon_scratch:,ne želim praviti budalu od nikog :-[ ,ali jedna je istina :krajnja brzina i krajnji okretaji su iznimka a ne pravilo. .  :nono:  za normalne korisnike u ovom sl. xc . . .  slažem se s svima više manje i onima koji kažu da treba pravilno poštelati "turbo vario"  :icon_thumright: i onoma koji koji tvrde da frajeru treba jači skuter :icon_thumright: i s onima kiji se boje za mašinicu koja je preopterećena . . :icon_scratch:  no ,siguran sam bilo što mi napisali takvi ili slični neće odustati od silovanja svojih strojeva . . . zašto ?? zato jer su nafilani s spikama raznih gurua da mašinice od 250 ccm idu bez problema 150km/h !!!!!!  :nono:pa svako odstupanje od tih teorija ih čini nesretnim tj impotentnima na odnosu na druge koji imaju turbo varie ili bolje turbo mozgove  :sad3:
ne zamjeram guruima što šire deziformacije ,jer jednostavno na njima dobro zarađuju  :frajer:

coko:
imali neko ljeka za ruženje u (čini se variatoru-kuplugu-zvonu???) zadnjem dijelu prnosa :dontknow: pri okretanju npr na cesti polukružno . . dakle nagnut skuter u polukružnom okretanju struga ,a kad se ispravi te krene naprjed  ne čuje se više . . . posumljao na gumene nosače motora .malo "dišu" ali ne izgleda strašno . . . :dontknow: možda je ležaj zadnjeg kotača?

meni se čini da zvono proklizava po paknama ,a li zašto samo u nagibu tj polukružnom okretanju . . .
znam da mnogi skuteri znaju zaružiti pri stani kreni režimu ali ovo  :dontknow:

steeef:
po ovim tvoim postovima bi mogel zaključit da si ti neki kvazi guru..pa mi čudno kak nemreš sam ustanovit kae sa skuterom.
očito si spalil kuplung pa ruži,ležaj dok ode on zuji.

i btw,svaka tvornička mašina ima prostora da se doradi,stvar je pojedinca i vlasnika kolko je spramn vremena i para u to uložit.
o isplativosti toga se neraspravlja,jer to je gušt,hobi itd.
nažalost oni koi imaju skuter samo da se prevezu od točke A do točke B i imaju politiku 'toči i vozi' nikad nebudu shvatili ove ostale.amen.

coko:

--- Citat: steeef - 04 Studeni, 2011, 16:35:29 ---po ovim tvoim postovima bi mogel zaključit da si ti neki kvazi guru..pa mi čudno kak nemreš sam ustanovit kae sa skuterom.
očito si spalil kuplung pa ruži,ležaj dok ode on zuji.

i btw,svaka tvornička mašina ima prostora da se doradi,stvar je pojedinca i vlasnika kolko je spramn vremena i para u to uložit.
o isplativosti toga se neraspravlja,jer to je gušt,hobi itd.
nažalost oni koi imaju skuter samo da se prevezu od točke A do točke B i imaju politiku 'toči i vozi' nikad nebudu shvatili ove ostale.amen.

--- Kraj citata ---

nije mi jasno potpuno što želiš reći . . .  no dobro ,nijeli normalno pitati forum za neke zamršenije probleme tipa ruženja pri polukružnom okretanju iz kupluga ili? dakle ti misliš da je da su spaljene pakne na kuplugu . provjerim ,pobrusim ,izmjerim pa javim . . . možda si u pravu  :headbang:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju