Općenito > Maxiskuteri

vozim xciting 250 i...pitanje je

(1/9) > >>

x250:
dali je normalno da skuter pri brzini od 120 i na više obrtaljka već bude u crvenom? 
znaci ovako na cajgeru mi počinje crveno od 140 km/h a kad se vozim 120 km/h obrtaljka je na 7500 okr i tu već počinje crveno???
top speed je negdje između 130 i 140 km/h ali je obrtaljka tada već preko 8500 okr blizu 9000 okr??? 
nisam to prije pratio ali me sad to interesira jer sam mijenjao remen stavio od kevlara i stavio multivar na 12000km sad imam negdje oko 17500 km na čuki.
molim za neko logično objašnjenje i dali je to normalno za skut od 250ccm-a?  :notworthy:

JogFromYamaha:
ako ti je ista brzina ko i prije je sve ok ako tiide u obrtaje al brzina nejde dalje moze bit do potrosenog remena provjeri mu sirinu

mrcina:
napisao je da je promijenio remen prije 5000km, nevjerujem da je remen otišo kvragu nego ti moraš smanjiti okretaje, kako lijepo stavi teže rolice, kruči centralni i mekše šustice na kuplungu i vidi onda.

teže role manje okretaja, kruči centralni potrebno više okretaja za rad, slabije šustice na manjim okretajima kuplung zabravljuje zvono i skuter kreče.

dakle po meni mislim da bi to bilo to.

duga vožnja u crvenom i mašina bu ti uskoro u bananu i spremna za ropotarnicu.

coko:

--- Citat: x250 - 30 Kolovoz, 2011, 22:52:07 ---dali je normalno da skuter pri brzini od 120 i na više obrtaljka već bude u crvenom? 
znaci ovako na cajgeru mi počinje crveno od 140 km/h a kad se vozim 120 km/h obrtaljka je na 7500 okr i tu već počinje crveno???
top speed je negdje između 130 i 140 km/h ali je obrtaljka tada već preko 8500 okr blizu 9000 okr??? 
nisam to prije pratio ali me sad to interesira jer sam mijenjao remen stavio od kevlara i stavio multivar na 12000km sad imam negdje oko 17500 km na čuki.
molim za neko logično objašnjenje i dali je to normalno za skut od 250ccm-a?  :notworthy:

--- Kraj citata ---

ja imam xc 250 carb . sve originalno na njemu ,pa mi turn zaglibi u crveno na 125 km/h!!!! no neznam ,al prepostavljam s mulivarom bi situacuija trebala biti još nepovoljnija po mašinicu ,kao što piše "mrcina ". .   no to bi trebala biti cijena "slave" !!!  xc nije neki brzinac ,treba ga upotrebljavati u skladu s njegovim(turn) mogućnostima po mom izbjegavati razno raznre dorade ,prerade jer su na suvremeno skuteru više manje sve mogućnosti (za sad)iscrpljene !!! trba brdo novca za održavanje ,to graniče s isplativošću . . hm prerade !!?? ne hvala . .

steeef:
ništ nije štetno dok se stavi točno kaj treba i poštela kak treba..
treba vidit na koim obrtajima taj skuter ima najveću snagu i moment i prema tome štelat variomat.
more bit do remena ak je ovaj malossi uži nego seriski..treba vidit do kud se penje u variomatu i probat eventualno rolice još neke teže stavit..
multivar i nije tuning nego optimatizacija seriskog skutera da ubrzava bez rupa.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju