Općenito > Propisi
Mjerenje buke u ZG (Maksimir)
Bokygs:
Mene samo zanima kako bi oni turirali skuter bez centralnog nogara... :laughing7:
3alfa3:
--- Citat: Bokygs - 20 Kolovoz, 2011, 00:38:15 ---Mene samo zanima kako bi oni turirali skuter bez centralnog nogara... :laughing7:
--- Kraj citata ---
Ako ga skuter ima serijski, a ti ga na mjerenju nemas, onda imas neispravan skuter i skidaju ti tablicu pa ti je isto ;D
robert:
--- Citat: 3alfa3 - 20 Kolovoz, 2011, 00:34:10 ---Vec smo diskutirali o tome...
Mislim da onda ne mjere.
Ali kao sto mi na skutere stavljamo razne obrtaljke koje "slusaju" signal na kabelu svjecice, tako i oni imaju obrtaljke koje mogu to isto, a da li ih koriste - ne znam
--- Kraj citata ---
istina, nije neki problem prikopčati obrtaljku na kabel od svjećice
JogFromYamaha:
skutere ne mjere na cesti skutera posalju na tehnicki stave ga na valjke i mjere mu brzinu i kolko se dere s uredajem
motore ti stavi na nogaru pregleda ti spulju dali ima db kiler i pregleda ti ako imas aftermarket spuh dali ima homologaciju
ako ima onda ti jedan upali motor dene ga u ler idrzi na otprilike 3750 obrtaja na kojima se prema homologacijskim plaketama mjeri buka
i to ti mjeri s rucnim decibel metrom s oko 2 m udaljenosti
a postoji druga stvar da on zakonski po sluhu moze procjeniti da ti je spuh preglasan i bez mjerenja ti naplatiti
al onda imas pravo zalbe i ako se zalis moras pristati da se tvoj motor mjeri uredajem na tehnickom
3alfa3:
Mjerenje se radi na okretajima koji su napisani na plocici na motoru/skuteru, a to je u pravilu pola od okretaja gdje se razvija najveca snaga. U mom slucaju je to 5250 okr.
Mjeri se 1 metar od auspuha pod 45 stupnjeva u stranu.
Do sada jos nisu trazili homologaciju niti db killer - bitno da spuh nije glasniji od onog sto pise na plocici + 3db tolerancije
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju