svaki paket, pismo ili nekaj se da pratit, problem je u tome kaj neke stvari oni namjerno sjebu a druge stvari namjerno nestanu a one rijetke trece slucajno nestanu, razlika je u tome kaj kad saljes paket on je osiguran od tocke a do tocke b i sve se mora o njemu znat, no to je znatno manje izrazeno kod obicne poste i paketa. dok kod hp expresa je sve to izrazeno maltene do perfekcije al zato placas i masnu paru kad saljes
primjer je bio kad sam slao far od skutera u osijek trazio sam izdvojeni paket i naznaceno je lomljivo i paket je dosao kod kupca ko da nije ni bio u transportu.. a masu puta sam znao dobit i slat pakete koji su izgledali koda ih krava sazvakala.
i svaki paket koji udje/izadje iz poste makar to bilo pismo ili kaj mora proc evidenciju, pisma imaju namjanje detalja al zna se koje kam ide i ak je taj i taj zaprimio to i ak je iz maticne poste otislo u centralu, treba u centrali pitat dal je doslo do nje i kako i dal je otislo iz nje
naravno da ti 90% niko nece htjet nista od toga rec jer si ti njima dao 5.99 i zna se da ti niko nist ne garantira, po principu ti daj a ja cu kak mi dodje.
i sam sam znao spusit paket i jbg. al uvijek saljem na otkupninu nikad uplati na racun pa ja tebi to jedino ako je u pitanju velka postarina ili cifra onda daj pola sad a pola paket. jer sigurno necu slat masinu od 3500kn nekom postom da mi postarina bude 100-200 kn i onda mi se vrati natrag.
bilo je i zajeba sa moje strane i propusta kaj nestignem radi obaveza jednostavno i vecinom je islo iz mog đepa makar nemam siguran prihod novaca ni niceg al se stavi u poziciju nekog ko je to skupljo isto ko i ja za nekaj drugo.!