Općenito > Servisi

Usluga servisa preko garancije

<< < (4/4)

eladio:
ono sto ja znam, a znam dosta  :icon_biggrin: , stvar je dosta jednostavna, i kod mnogih uvoznika je to samo stvar povjerenja..
od uvoznika se trazi neki dio i servis samo faxira/mejla potrebne dokumente/fotke i slično, i kroz par dana dobiva sve potrebno (a pokvareni djelovi se vracaju naknadno i to ne koči proces)
uglavnom servisi rade mufte, osim kod nešto ozbiljnijih radova, te oni ionako svoj interes vide u redovnim servisima, prodaji itd...

navedena praksa odstupa od uvoznika do uvoznika u detaljima..
neki uvoznici poput npr GENERA redovno rade probleme (npr poznato je da na TGBu vole otici radilice kao tvornicki neispravne, ali genero to redovno odbija.. primjera ima jos dosta)
drugi uvoznici poput CROFUTURE u pravilu redovno izlaze u susret kupcu koji ima valjanu garanciju i trude se biti sto brzi u toj proceduri..
praksa je tu šarena i diskutabilna svakako.. ali..

..ali to je samo dio problema, jer tu se vidi da i sami servisi bez obzira na upute uvoznika, oni sami miniraju svoj rad fušarenjem, natezanjem sa kupcima.. e tu se ne mogu izvlačiti na uvoznike.. a cini mi se da je to ovaj slučaj  :laughing7:

JogFromYamaha:
a gle to sta im se ubiti ne zeli biti servis to je druga stvar to je do fusera i lopova koji se zovu servis i zele te oprat za 100e da a da ti samo svjecicu u ruke stisne

balicdim:

--- Citat: JogFromYamaha - 28 Rujan, 2011, 09:17:28 ---a gle to sta im se ubiti ne zeli biti servis to je druga stvar to je do fusera i lopova koji se zovu servis i zele te oprat za 100e da a da ti samo svjecicu u ruke stisne

--- Kraj citata ---

točno tako, zamjena svjećice koja traje 2 min ako u međuvremenu zapališ i skuvaš tursku kavu bude naplaćena 150 do 170 kn i možda kako mu se digne stegne kočnice i ništa drugo nije rađeno, servis obavljen

neki dan sam bacio račun od prvog servisa na 1000km da bi vidio da na njemu "usluge" koje da sam čitao kad sam plaćao sigurno nebi platio
 1 radni sat 150kn
 ulje za mjenjač "model" 83kn
 + pdv
 ukupno 286,59 kn

mislim izmjenja ulja u mjenjaču nakon 1000km, to je kao da tankaš u rezervoar od 15L a prešao si 1km

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju