Pre svega pozdrav, posto mi je ovo prvi post na forumu, da se predstavim.
Ja sam Marko Todoric.
Kupio sam pre 2 godine, tacnije 1. Septembra 2009. godine novi Kymco Agility Sport 50 skuter, bas kao na slici ispod
Imao sam udes pre 2 meseca, na svu srecu preziveo sam, samo je napukla plastika kod motora tj kod rotora.
Posle toga, imao sam problema sa strujom, naime, farovi nisu radili, ne radi dugo/kratko svetlo, ne radi pozicija, ne radi zadnje svetlo. Medjutim, kada pritisnem ablend ili ti 'passing' dugme, prednje tj dugo svetlo se upali, a kada pritiskam kocnicu, pali se zadnje svetlo, pozadi je, inace, samo jedna sijalica. Migavci rade normalno.
Takodje mi je poblentavila skala za gorivo, e sada da li je do plovka, ne znam. Desavalo se da non stop varira, a prilikom punjenja zakuca na nuli pa opet tako varira. Medjutim, pre par dana je skala pala na nulu i nije se mrdala. I juce, u voznji, motor je od jednom izgubio snagu i poceo da usporava, kada je skroz usporio, ugasio se.
Pokusao sam da ga upalim, nije hteo da vergla.. Ablend nije radio, svetlo na kocnicama nije radilo, kao ni migavci.
Otisao sam kuci, shvatio da je crko jedan osigurac, ima ih 2, inace. Zamenio sam osigurac jer sam imao rezervni, medjutim, struja se vratila na staro, u smilu, radi ablend i hoce da vergla (duga/kratka svetla jos uvek ne rade) ali skuter se ne pali. Jednostavno nece da pokrene motor.
Takodje sam primetio da je zadnja sijalica crkla, verovatno kada je izbio osigurac, stavio sam novu i nova takodje sada radi kada pritiskam kocnicu ali jos uvek ne radi kada su svetla ukljucena.
Mada me svetlo sada najmanje zanima, zanima me zasto skuter nakon vracanja osiguraca, vergla a nece da upali. Takodje sam pokusao paljenje na kurblu, nece ni tada. Skuter nikada ranije nije imao problema sa paljenjem, uvek je palio iz prve i nikada nisam imao problema sa strujom. Ranije sam menjao regler jer je i tada imao neki problem sa strujom i nije punio akumulator, ali posle toga je sve okej.
Ima li neko neke ideje?
Hvala unapred.