Tehnički kutak > Tuning skutera
Queščen X9 ler+ gas
mrcina:
ma sad sam bio dolje malo sam ga sredio tj malo sam ga zajebao.
mislim da ču morati čok kupiti jer ovaj kad upalim skuter neradi svoj posao.
po čoku bi okretaji trebali biti oko 2000 o/min a meni je kao da čok uopče neradi.
čok radi ali na temperaturi od -5 celziča što mi je glupo.
on bi trebao raditi i na +10 i na+20 dok temperatura motora ne poraste dvoljno da se on isključi.
To3cutter:
--- Citat: mrcina - 19 Veljača, 2008, 17:12:02 ---ma sad sam bio dolje malo sam ga sredio tj malo sam ga zajebao.
mislim da ču morati čok kupiti jer ovaj kad upalim skuter neradi svoj posao.
po čoku bi okretaji trebali biti oko 2000 o/min a meni je kao da čok uopče neradi.
čok radi ali na temperaturi od -5 celziča što mi je glupo.
on bi trebao raditi i na +10 i na+20 dok temperatura motora ne poraste dvoljno da se on isključi.
--- Kraj citata ---
Mrc, ja sam to kod sebe gledao, meni skuter dobro radi tek kad se čok ugasi, a vani je 0 stupnjeva. Taj čok nema blage veze sa temperaturom motora, njega grije strujica i nakon cca 3-4 minute on se ugasi (zatvori dodati dovod benzina) bez obzira jel ti se masina zagrijala ili nije. Naravno ako je vani 20+ stupnjeva brze ce se čok ugasiti jer strujica lakše rastopi taj vosak koji je u njemu. Taj čok je sasvim kontra od onoga na što smo mi naviknuli, taj čok kad je upaljen on je u stvari ugašen. Skini ga sa karburatora i upali skuter i ako nakon par minuta izadje ta njegova igla za cca 1-1.5 cm onda ti je čok ispravan, i nekaj drugo te zaje... . Meni skuter kad je pod čokom jedva zbraja obrtaje, samo kaj se ne ugasi, radi na 800-1000 rpm (slobodna procjena) a kad se čok ugasi veselo zabrunda i radi super. Sad ti meni reci di je tu logika?
A ovo šta u servisu kažu da je sve u redu, to je tak uvijek kad nemogu objasniti konkretno kaj ti je sa skuterom.
mrcina:
pa to i nije ok jer kad čok radi tj kad je hladan obrtaji moraju biti 2000 pitao u servisu.
meni se obrtaji drže na 1500 kao na radnim obrtajima.
mrcina:
jel to tvoj stroj na slici.vidim da imaš zg table.mogli bi se sutra popodne nač.
To3cutter:
--- Citat: mrcina - 20 Veljača, 2008, 22:50:15 ---jel to tvoj stroj na slici.vidim da imaš zg table.mogli bi se sutra popodne nač.
--- Kraj citata ---
Sutra sam u Zadru, inace sam iz Velike Gorice, ustvari sam s Maksimirske, ali me ozenili u Goricu! :icon_biggrin: :icon_biggrin: U subotu planiram trip nekam, Plitvice, Novi Marof, nekam... Moze u petak popodne?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju